Hər səhər acqarına yaşıl alma yesəniz...
Elmi araşdırmalarda sübut olub ki, hər gün ac qarnına yaşıl alma yemək insan Sağlamlığı üçün çox faydalıdır.
Sonxeber.az publika.az-a istinadən oxucuları yaşıl almanın faydaları ilə tanış edir.
Artıq çəkindən xilas olmağa kömək edir
Sadəcə 80 kalori olan bir ədəd yaşıl almanın tərkibində bol miqdarda karbohidrat və amin turşuları olduğu üçün bədənə enerji verən meyvə sayılır. Sağlam üsullarla arıqlamaq istəyirsinizsə, hər gün ac qarnına yaşıl alma yeyin.
Şəkər xəstəliyinin qarşısını alır
Xalq arasında şəkər xəstəliyi kimi tanınan diabetə müalicəvi təsir göstərən təbii məhsullar arasında yaşıl alma da yer alır. Səhərlər ac qarına yaşıl alma yemək bədənin ehtiyac duyduğu şəkər miqdarını azaldır və bədəni şəkər xəstəliyinə qarşı qoruyur.
Ürək-damar sisteminin sağlamlığını qoruyur
Ac qarına yaşıl alma yeməyin ürəyə təsirləri belədir: yüksək xolesterini tarazlaşdıran yaşıl alma arteriyalarda əhəngin yaranmasının qarşısını alır. Tərkibində kalium olan yaşıl alma əzələləri və ürəyi qoruyan elektrolitləri balanslaşdırır. Alma ürək və beynində müxtəlif mənfi təsirlərə səbəb olan iltihabların qarşısını alır.
Həzm sistemini tənzimləyir
Tərkibində bol miqdarda lif ehtiva edən yaşıl alma həzm sistemini tənzimləyir. Hər səhər ac qarına alma yemək xroniki qəbizlik probleminə müsbət təsir göstərir.
Beyin sağlamlığını qoruyur
Güclü antioksidant olan yaşıl alma beyinə ziyan verən sərbəst radikalların əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Tərkibində olan C vitamini, maqnezium və flavanoidlər, birlikdə hüceyrələrin təzələnməsinə yardımçı olur və beyin hüceyrələrini lazımi miqdarda oksigenlə təmin edir.
Diş daşlarının yaranmasının qarşısını alır
Səhərlər ac qarına yaşıl alma yeməyin faydalarından biri də dişlərdə bakteriya daşlarının yaranmasını əngəlləməsidir. Yaşıl almanın tərkibində olan turşular dişləri təmizləyir, selik yaranmasını artırır və PH səviyyəsini tarazlayaraq ağız qoxusuna mane olur.
Dəri sağlamlığını qoruyur
Səhərlər ac qarına bir ədəd yaşıl alma yemək dərinin elastikliyini bərpa edir və daha parlaq olmasına yardım edir.
Sonxeber.az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşPis əhvalın koronavirusla əlaqəsi açıqlandı
Pis əhval-ruhiyyə səbəbindən COVID-19-a yoluxmaq mümkündür. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı infeksionist Svetlana Malinovskaya koronavirusun gözlənilməz səbəbləri barədə danışarkən bildirib. Həkimin sözlərinə görə, insanın psixoloji vəziyyətinin immun sistemə böyük təsiri var. "Qorxu
14 sentyabr 2021Payız soyuqdəyməsindən bunlarla qorunun
Havaların get-gedə soyumağa başlaması ilə soyuqdəymə, qrip kimi xəstəliklər də çoxalır. İmmunitet getdikcə, düşür. Buna görə də ilk növbədə immuniteti yüksək saxlamaq üçün vasitələrə baş vurmaq lazımdır. Axşam.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, immuniteti ən çox yüksəldən vasitə otlardan hazırlana
17 sentyabr 2021Bronxlarda olan problemlər üçün sınanmış məcun
Məhsul Haqda Ətraflı. Yuxarı tənəffüs yollarının xəstəliklərindən daha çox bronxitlər, faringit, bronxial. astma, laringit və kəskin respirator virus infeksiyalarıdır. Bronxların qıcıqlanması,. tez-tez bəlğəmin xaric olunması, təngənəfəslik, boğulma hissi və xüsusilə gecələr. baş verən öskürək tutmalar
17 sentyabr 2021Vitamin və minerallarla zəngin QİDALAR
Vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngin qidalar az kalori ilə maksimum qida dəyərinə malik məhsullardır. Bu tip qida məhsullarına, həmçinin super qidalar da deyilir. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan -a bildirilib ki, gündəlik qida rasionda super qidaların istehlakına üstünlük verilməs
11 sentyabr 2021Kolbasa, kabab və burger - Gündə 25 qram yesəniz...
Britaniyada Leeds Universiteti tərəfindən aparılmış bir araşdırma hər gün emal olunmuş ət yeyən insanlarda demensiya (ağıl zəifləməsi) riskinin 44 faiz arta biləcəyini göstərib. -a istinadən bildirir ki, araşdırmada kolbasa, kabab və burger kimi qidaların orta və daha yuxarı yaşlarda beyin sağlamlığın
15 sentyabr 2021Qatığı heç bir xörəyə, yeməyə qarışdırıb yemək olmaz - Səbəbi AÇIQLANDI
Qatığı heç bir xörəyə, qidaya qatıb yeməyin. Hətta kükü, pörtləmə, dolmaya belə sarımsaq qatıq əlavə edib yemək adətimiz əslində mədəyə, həzmə, ümumi orqanizmə zərərdir. -a istinadən xəbər verir ki, bunu tanınmış həkim Seyfəddin Əsəd deyib. "Qatıq mədənin turşuluğunu yuyur. Əti, yeməyi həzmə verə
13 sentyabr 2021"Mu" ştammının Deltadan fərqi - Yoluxma əlamətləri hansılardır?
Koronavirus infeksiyası bütün dünyada sürətlə yayıldığı halda yeni variantları da yaranır. Bu dəfə Covid-19-un "Mu variantı" ortaya çıxıb. xəbər verir ki, vaksinlərə qarşı dözümlü bu ştammda əlamətlər nəfəs darlığı, boğulma, boğaz ağrısı, iştahsızlıq, qusma, ürəkbulanmadır. Xəsətlik zaman
9 sentyabr 2021Peyvəndləmə infeksion prosesin qarşısını ala bilir? - Həkim AÇIQLADI
Dəfələrlə demişəm və yenə də təkrar edirəm ki, COVID-19-a görə məktəblərin bağlanması, həftə sonları ictimai nəqliyyatın işləməməsi, ictimai obyektlərin bağlanması düzgün addım deyil. Ona görə ki, pandemiya 5-10 il davam edə bilər. Belə çıxır ki, həmin müddət ərzində məktəblər bağlı qalmalı, ictima
12 sentyabr 2021Pis əhvalın koronavirusla əlaqəsi açıqlandı
Pis əhval-ruhiyyə səbəbindən COVID-19-a yoluxmaq mümkündür. -ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı infeksionist Svetlana Malinovskaya koronavirusun gözlənilməz səbəbləri barədə danışarkən bildirib. Həkimin sözlərinə görə, insanın psixoloji vəziyyətinin immun sistemə böyük təsiri var. "Qorxu
12 sentyabr 2021