Diqqət: Çayı belə dəmləməyin! - Xərçəng yaradır

Diqqət: Çayı belə dəmləməyin! - Xərçəng yaradırGündəlik həyatda ən çox qəbul etdiyimiz içkilərdən biri olan çayın faydaları ilə yanaşı zərərləri də var.

Sonxeber.az yenicag.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər çayın müxtəlif qatqı maddələri ilə zənginləşdirildiyini, bu maddələrin isə sağlamlığa ciddi ziyan vurduğunu bildirirlər.

Lakin əsas məsələ çayın növü və tərkibi olmaqla yanaşı, həm də onun necə dəmlənməsidir.

Xalq arasında eşitdiyimiz "Çayı qaynatmazlar" sözü öz təsdiqini tapıb. Belə ki, qaynar su töküldükdən sonra alovun üstünə qoyulan və qaynadılan çay "xərçəng" riskini çoxaldır. Dadı ilə də normal dəmlənmiş çaydan olduqca fərqlənən qaynadılmış çaydan bacardığınız qədər uzaq olmağınız tövsiyə edilir.

Həmçinin, çay dəmləmək üçün istifadə edilən suyun temperaturuna da diqqət etmək lazımdır.

Sağlamlıq   Baxılıb: 3062   Tarix: 07 iyun 2018  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 050 3422489

Facebookda Paylaş



Unvan.az - elanlar sayti

DİGƏR MARAQLI XƏBƏRLƏR