"Xərçəng xəstəliyini" öz əllərimizlə alırıq - Paltar alarkən etiketinə diqqət edin! - FOTO
Paltar alanların çoxu etiketin ancaq qiymət yazılan hissəsinə fikir versə də, qiymətdən daha önəmli məqam, onun hansı materialdan hazırlanmasıdır.
Polyesterdən hazırlanmış paltar alarkən bir dəfə də düşünün!
Hazırda tişört, mayka, sviter, jaket, gödəkçə və alt paltarlarının çoxu polyesterdən hazırlanır. Polyester isə neylon ilə plastikin əridilməsindən alınır.
Məişət dili ilə desək, əyninimizə əridilmiş butulka keçirdirik.
Ucuz başa gələn polyester xərçəng xəstəliyinin yaranmasına səbəb olur.
Gödəkçənin hazırlanması üçün 25 böyük plastik qab, tişört hazırlamaq üçün isə 5 böyük plastik qabdan istifadə edilir.
Dərinin havalanmasına mane olduğuna görə dəri xəstəliklərinin yaranmasına səbəb olur.
Heyvanların üzərində aparılan araşdırmalara görə polyesterdən hazırlanmış alt paltarları erkəklərində sperm sayının və keyfiyətinin azalmasına səbəb olub.
Polyester hamilə qadınlarda isə uşağın düşməsinə qədər gətirib çıxara bilər.
Bəzi brend mağazalarda polyesterdən hazırlanmış gödəkçələr 200 manata, hətta bir az da baha qiymətə satılır.
Bəs bu paltarların alternativi nədir?
Qışda bədəninizi isti saxlamaq, sağlamlığınızı qorumaq üçün ən gözəl parça növlərinə yunu, ipəyi, pambığı misal göstərmək olar.
mənbə: milli.az
Sonxeber.az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1736 Tarix: 12 noyabr 2018
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşQatığı heç bir xörəyə, yeməyə qarışdırıb yemək olmaz - Səbəbi AÇIQLANDI
Qatığı heç bir xörəyə, qidaya qatıb yeməyin. Hətta kükü, pörtləmə, dolmaya belə sarımsaq qatıq əlavə edib yemək adətimiz əslində mədəyə, həzmə, ümumi orqanizmə zərərdir. -a istinadən xəbər verir ki, bunu tanınmış həkim Seyfəddin Əsəd deyib. "Qatıq mədənin turşuluğunu yuyur. Əti, yeməyi həzmə verə
13 sentyabr 2021Vitamin və minerallarla zəngin QİDALAR
Vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngin qidalar az kalori ilə maksimum qida dəyərinə malik məhsullardır. Bu tip qida məhsullarına, həmçinin super qidalar da deyilir. Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan -a bildirilib ki, gündəlik qida rasionda super qidaların istehlakına üstünlük verilməs
11 sentyabr 2021Peyvəndləmə infeksion prosesin qarşısını ala bilir? - Həkim AÇIQLADI
Dəfələrlə demişəm və yenə də təkrar edirəm ki, COVID-19-a görə məktəblərin bağlanması, həftə sonları ictimai nəqliyyatın işləməməsi, ictimai obyektlərin bağlanması düzgün addım deyil. Ona görə ki, pandemiya 5-10 il davam edə bilər. Belə çıxır ki, həmin müddət ərzində məktəblər bağlı qalmalı, ictima
12 sentyabr 2021Qızdırmanı salmağa tələsməyin!
Qızdırma müxtəlif səbəblərə görə qalxa bilər. -a istinadən bildirir ki, qızdırmanın əsas səbəblərindən biri soyuqdəymə və virus xəstəlikləridir. Belə qızıdırmadan qorxmaq lazım deyil. Əksinə qızdırmanın qalxması orqanizmə xəstəliklə mübarizə etməyə yadım edir, sağalmanı tezləşdirir. Belə ki, qızıdırm
17 sentyabr 2021"Mu" ştammının Deltadan fərqi - Yoluxma əlamətləri hansılardır?
Koronavirus infeksiyası bütün dünyada sürətlə yayıldığı halda yeni variantları da yaranır. Bu dəfə Covid-19-un "Mu variantı" ortaya çıxıb. xəbər verir ki, vaksinlərə qarşı dözümlü bu ştammda əlamətlər nəfəs darlığı, boğulma, boğaz ağrısı, iştahsızlıq, qusma, ürəkbulanmadır. Xəsətlik zaman
9 sentyabr 2021Oynaqlarınız ağrıyırsa, bunları yeyin
Hava dəyişiləndə sizin oynaqlarınız ağrımağa başlayırsa, onları düzgün "yedizdirməyə" çalışın. Bəzi qidalı maddələr, vitaminlər və minerallar oynaqlarımızın sağlamlığı üçün çox vacibdir. -a istinadən bu maddələrlə zəngin olan qidaları daha tez-tez qəbul etməyi məsləhət görür. - Zülal orqaniz
8 sentyabr 2021Arpa suyu - süd artıran vasitə
Dünyada anaların rəğbətini qazanan İsveçrəli əmizdirmə məsləhətçisi Hillary Jacobson süd artıran reseptləri ilə tanınmışdır. -ın Sağlamolun.az-a istinadən verdiyi xəbərə görə, mütəxəssis qeyd edir ki, onun tövsiyyə etdiyi reseptləri əmizdirdiyi dövrdə özünün süd azlığı çətinlikləri zamanı sınamışdır
8 sentyabr 2021Koronavirusa qarşı kimin immuniteti daha güclüdür?
Çində koronavirusa yoluxmuş 70 min insanın analizləri əsasında araşdırma aparılıb. Məlum olub ki, bu xəstəliyin yalnız 1% -i uşaqlarda və yeniyetmələrdə olur. Ən az risk 0-19 yaş arasıdır. Həkimlər bunu yaşdan asılı olaraq orqanizmin qoruyucu funksiyalarının zəifləməsi ilə əlaqələndirirlər. Uşaqları
8 sentyabr 2021