Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıqƏtdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Sonxeber.az Oxu24.com-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Sağlamlıq   Baxılıb: 1858   Tarix: 10 mart 2019  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 055 6620257

Facebookda Paylaş

Unvan.az - elanlar sayti

DİGƏR MARAQLI XƏBƏRLƏR