Banan şənləndirir, kolbasa kədərləndirir-Ərzaqlar əhval-ruhiyyəyə necə təsir edir?

Banan şənləndirir, kolbasa kədərləndirir-Ərzaqlar əhval-ruhiyyəyə necə təsir edir?Dietoloqlar əhval-ruhiyyəni qaldıran və korlayan ərzaq məhsullarının adını açıqlayıblar. Sonxeber.az-ın məlumatına görə, dietoloqlar ilk növbədə spirtli içkidən imtina etməyi məsləhət görüblər. Məıum olub ki, spirtli içki orqanizmin qurumasına və intoksikasiyasına səbəb olur. Bu isə əhval-ruhiyyəyə pis təsir edir. Eyni zamanda şirniyyat da pis təsir edir.
İnsanların kefi pis olanda şirniyyat istəyirlər. Amma acqarına bu məsləhət deyil. Qlükoza miqdarı qəfil artır, sonra isə qəfil düşür. Nəticədə eyforiya yorğunluqla əvəzlənir.
Eyni zamanda bildirilib ki, duzlu yeməklər və şorabalar, yağlı yeməklər, işlənmiş ət və mayonezli salatlardan da uzaq durmaq lazımdır. Bu qidaların qəbulu zamanı güc və əhval-ruhiyyə aşağı düşür.
Banan, pomidor, sitrus meyvələri, göbələk, yerkökü, tünd şokolad, qoz-fındıq, yoqurt, bütün süd məhsulları, dəniz məhsulları, yağlı balıq, çovdar əhval-ruhiyyəni qaldırır.

Sağlamlıq   Baxılıb: 1224   Tarix: 04 noyabr 2019  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 055 3906818

Facebookda Paylaş

Unvan.az - elanlar sayti

DİGƏR MARAQLI XƏBƏRLƏR