Bu pəhriz yaddaşınızı möhkəmləndirəcək

Bu pəhriz yaddaşınızı möhkəmləndirəcəkSon zamanlar çox unutqan olduğunuzu düşünürsünüz? Buna qidalanma da təsir edir.

Sonxeber.az Axşam.az-a istinadən yaddaşı möhkəmləndirən pəhrizi təqdim edir:

Hər gün 3-4 qoz yeyin:

Qozun beynin fəaliyyətinə olduqca ciddi təsiri var. Əgər köksünüzsə, 4 dənədən artıq yeməməyə diqqət edin, əgər arıqsınızsa, gündə 1-2 qoz da əlavə edilə bilər.

Hər gün göyərti yeyin:

Ümumiyyətlə, yaşıl tərəvəzlərin çox yeyilməsi yaddaşın güclənməsinə ciddi təsir göstərir. Çiy yeyilən tərəvəzlər daha çox xeyirlidir. Cəfəri, ispanaq bu işdə xüsusuilə köməkçiniz ola bilər.

Həftədə 2 gün qırmızı ət yeyin:

Qırmızı ət yaddaşa yaxşı təsir göstərir. Yəni, hər gün olmasa da, həftədə 2 gün qırmızı ət yemək sağlamlığıma xeyirdir. Burada nəyə diqqət etmək lazımdır? Əti qızartmaq, çox bişirmək olmaz. Suda qaynadıb yemək daha faydalıdır.

Hər gün karbohidrat qəbul edin:

Çörək qrupundan aldığımız karbohidrat və vitaminlər yaddaşı gücləndirir. Əgər arıqlamaq üçün pəhriz saxlayırsınızsa, miqdarı minimuma endirə bilərsiniz.

Hər gün yaşıl çay için:

Yaşıl çayın faydaları saymaqla bitməz. Yaddaş, konsentrasiya, diqqət, maddələr mübadiləsinin sürətli çalışması dedikdə, ağla 1 və ya 2 stəkan yaşıl çay gəlir. Siz canlandıqca yaddaşınız da özünə gələcək.

Hər gün 1 fincan qəhvə için:

Səhərə qədər çalışanlar, saatlarla masa arxasında əyləşənlər buna xüsusilə diqqət göstərməlidirlər. Qəhvə yaddaşa, diqqət dağınıqlığına müsbət təsir edir.

Həftədə 2-3 gün balıq yeyin:

Balıq bədənimizin ən sevdiyi yeməklərdəndir. Balıq demək güclü bir beyin deməkdir! Bu səbəblə həftədə 3 dəfə balıq yeməyə diqqət edin . Ət yemirsinizsə, B vitamini qəbul edin Vegeteryansınızsa və ət yeməyi sevmirsinizsə, B12 vitamini qəbul edə bilərsiniz. Yoxsa yaddaşınızla bağlı problemlər davam edər.


Sonxeber.az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1651   Tarix: 12 mart 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Avropa təşvişdə: tutuquşu qızdırmasından ölümlər artır

Beş Avropa ölkəsində insanlar arasında tutuquşu qızdırmasına (psittakoz) yoluxma halları sürətlə artır. -a istinadla xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) xəstəliklə bağlı təcili xəbərdarlıq edib. "Chlamydophila Psittaci" bakteriyasının törətdiyi virusa görə çoxsaylı ölüm xəbərlər

10 mart
.

Yemək yeyərkən su içmək olarmı? - Həkimdən AÇIQLAMA

Bir çox insanlar yemək zamanı su, çay və digər içkilər içirlər. Həkim-naturopatik Janin Bourinq məsələ ilə bağlı bildirib ki, bunu etmək olmaz. "Yemək zamanı maye içmək həzm fermentlərini durulaşdırır. Qidaları parçalamaq üçün fermentlərə ehtiyacımız var", - deyə həkim qeyd edib. Su, çay v

24 fevral
.

Arıqlamaq üçün vacib olan "toxluq molekulları"nı necə yaradaq?

Stenford Tibb Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, intensiv fiziki fəaliyyətdən sonra insan orqanizmi xüsusi "toxluq molekulları" əmələ gətirir. Bənzər bir maddə "Metformin" adlı məşhur diabet dərmanının qəbulu nəticəsində sintez olunur. Qan şəkərinə nəzarət etmək üçün metmorfi

23 mart
.

Covid-19-un son variantı narahatlıq yaratdı: "Buzlu şüşə" qayıtdı

Covid-19 xəstələrində narahatlıq, yuxusuzluq və həddindən artıq yatmaq istəyi ilə yanaşı əsəbilik, tərləmə, dözümsüzlük, xəstəlik və ölüm qorxusundan asılı olmayaraq narahatlıq şikayətləri artıb. Mütəxəssislər ağciyərlərdə "buzlu şüşə" görünüşünün yenidən görünməyə başladığını vurğulayıblar

27 yanvar
.

Eşşək südü qızılcanın DƏRMANIDIR?

Son günlər sosial şəbəkələrdə və bəzi KİV-lərdə eşşək südü ciddi şəkildə təbliğ edilir. Hətta bəziləri eşşək südünün qızılcanın yeganə dərmanı olduğunu iddia edirlər. Ona görə də bir çox insanlar sosial şəbəkələrdə eşşək südünün axtarışına çıxıb. Nəzərə alaq ki, eşşək südünün xərçəng xəstəliyinin,

10 fevral
.

Dünyanı təhdid edən xəstəlik: sürətlə artır – Azərbaycanda da...

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının son hesabatına görə, 2050-ci ildə dünyada xərçəngə tutulma halları 77 faiz artacaq. Buna səbəb piylənmə, alkoqol və siqaret aludəliyi, qida məhsullarının xarab olması və yanlış qidalanma vərdişləridir. Maraqlıdır, bu xəstəliyin qarşısını necə ala bilərik?. Məsələ ilə bağl

20 mart
.

Həkim xəbərdarlıq etdi: "Uzunsaçlı gəlinciklər təhlükəlidir"

Uzunsaçlı gəlinciklər uşaqlar üçün ciddi təhlükə yarada bilər. -a istinadən bildirir ki, bunu Rusiya Uşaq Elmi-Tədqiqat Klinik İnstitutunun pediatrı Yekaterina Pasnova bildirib. O qeyd edib ki, uşaqlar gəlinciklərin başından qopan uzun saç tellərini uda bilərlər. Əgər bu tellər kifayət qədər uzun v

17 mart
.

Uşaq qənimi qızılca nə vaxt bitəcək - tüğyan edən virusların adı

ÜST və UNİCEF-dən həyəcan təbili; yoluxmalar artır, peyvəndləmə isə. Astara rayonunda altı yaşlı uşaq qızılcadan ölüb. Hadisə rayonun Maşxan kəndində baş verib. Belə ki, kənd sakini - 2018-ci il təvəllüdlü Y.Ə.-də dörd gün əvvəl qızdırma olub. Valideynləri onu xəstəxanaya aparıb və müalicə təyin edilib

10 fevral
.

Udulmuş saqqız həqiqətən yeddi il mədədə qalır? - HƏKİM AÇIQLADI

Həkim Saymon Trevis udulmuş saqqızın həqiqətən yeddi il mədədə qalıb-qalmadığını açıqlayıb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, bu fikir yanlışdır. Onun sözlərinə görə, amma saqqızın udulması mədədə bir sıra problemlərə səbəb olur:. "Saqqız körpə və uşaqların bağırsaqların

6 fevral