Bu qidadan uzaq durun: Xərçəng ola bilərsiniz

Bu qidadan uzaq durun: Xərçəng ola bilərsinizSon araşdırmalar göstərir ki, insanlar həddən çox sosiska yedikdə, döş xərçəngi riski artır.

Sonxeber.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər 260 mindən çox qadın üzərində araşdırma aparıblar. Döş xərçənginə tutulan qadınların əksəriyyətinin həftədə ən azı 2 dəfə sosiska yedikləri məlum olub.

Qeyd edək ki, son illər qırmızı ətin də xərçəng xəstəliyinə səbəb olduğu deyilirdi. Amma aparılan araşdırmalar bunun əksini göstərib. Bir sözlə, qırmız deyil, "preslənmiş ətlər" insan orqanizmi üçün ziyandır və həmin ətlər döş xərçəngi riskini artırır.

Sağlamlıq   Baxılıb: 1494   Tarix: 08 mart 2018  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 050 3422489

Facebookda Paylaş

Unvan.az - elanlar sayti

DİGƏR MARAQLI XƏBƏRLƏR