Göy qurşağı rənglərində UNİKAL PENDİR

Göy qurşağı rənglərində UNİKAL PENDİRPendir istehsalı arxeologiya və ya digər elmi tədqiqatlar qədər maraqlı və heyrətamiz ola bilər. Nottingham Universitetindən olan bir qrup süd məhsulları ilə bağlı son araşdırmalarında bir az daha qeyri-adi hal əldə ediblər. Alimlər nəinki mavi kif pendirinin yaranma prosesini aşkar ediblər, həm də yeni bir pendir növü hazırlamağa müvəffəq olublar - biri daxili göy qurşağı teksturasına malikdir.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, komandanın fikrincə, onlar "qəlibi qıra" və unikal rəng palitrası ilə mavi pendir yaratmaq üçün yeni yanaşma kəşf edə biliblər.

Mavi pendir xarakterik yaşılımtıl-mavi kif olan pendir növüdür. Bütün bunlar "Penicillium roqueforti" kimi göbələklərə aiddir. Pendir istehsalçıları onlardan çoxlu növ mavi damarlı pendir yaratmaq üçün istifadə edirlər: Göbələk inkişaf etdikcə, tərkibində mavi-yaşıl piqment olan sporlar əmələ gəlir.

Tədqiqat nəticəsində elm adamları göbələyin cinsi yetkinləşməsini stimullaşdırıblar ki, bu da yeni ətirli müxtəlif növlər yaratmağa imkan verib: yumşaq və cəlbedicidən zəngin və sıx dadlara qədər. Bundan sonra, bu növlərdən bəzilərinin yeni rəng variasiyalarını da inkişaf etdiriblər.

Tədqiqatçılar daha sonra Nottingem Universitetində bir sıra dad testləri keçiriblər və aşkar ediblər ki, daha açıq rəngli pendirlər ümumiyyətlə iştirakçılar tərəfindən yumşaq bir ləzzətə malik olaraq qəbul edilir.

Göy qurşağı rənglərində UNİKAL PENDİR


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı   Baxılıb: 1119   Tarix: 09 fevral 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Yarpaq dolmasının parlaq olması üçün nə etmək lazımdır?

Yarpaq dolmasının iştahaçan və parlaq görünməsi əsasən düzgün bişirmə üsulu və istifadə olunan inqrediyentlərlə bağlıdır. xəbər verir ki, yarpaq dolmasının parlaq olması üçün təzə və keyfiyyətli, xüsusilə sıxma zeytun yağı seçilməlidir. Dolmalar qazana düzüləndən sonra üzərinə az miqdarda zeytun yağ

14 dekabr
.

Hansı məhsullar damarlar üçün faydalıdır?

"Damarların möhkəm və elastik qalması üçün zərərli vərdişlərdən imtina, fiziki aktivlik və balanslı qidalanma vacibdir". -ya istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı kardioloq Polina Savina bildirib. Həkim qeyd edib ki, damar divarlarının elastikliyi üçün C vitamini ilə zəngin məhsulları mütəmad

15 dekabr
.

Zərifsiniz, yoxsa yox: Hansı üzüyü seçəcəksiniz? - Psixoloji TEST

Bu test intuitiv seçimlərə əsaslanır və sizin haqqınızda ilk baxışdan göründüyündən daha çox şey aşkar edə bilər. Özünüzü zərif insan hesab edirsinizmi? Daxili reaksiyanız çox güman ki, bəli olacaq. Lakin zərifliyin yalnız geyimlə ölçülmədiyini - həm də davranışımızda, ünsiyyətimizdə və başqalarına nec

14 dekabr
.

Yeni il ağacları təhlükəli ola bilər

"Yeni il ağacları ciddi allergiyaya səbəb ola bilər". "RİA Novosti"yə istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Aleksandra Filyova deyib. O qeyd edib ki, allergiyanın səbəblərindən biri satışdan əvvəl daşınarkən və saxlanılarkən canlı ağacın qabığında və gövdəsində əmələ gələ

17 dekabr
.

Yeni il niyə yanvardın 1-i qeyd edilir? - maraqlı FAKTLAR

31 dekabrdan 1 yanvara keçən gecə təbii bir başlanğıc nöqtəsi kimi qəbul olunur. xəbər verir ki, tarixi baxımdan ilin başlanğıcı dəfələrlə dəyişib və bizə tanış olan tarix nisbətən gec formalaşıb. Rusiyada Yeni ilin 1 yanvarda qeyd olunmasına yalnız 1700-cü ildə I Pyotrun fərmanı ilə başlanılıb. Onda

14 dekabr
.

Soyuducuya şüşə banka qoymayın - XƏBƏRDARLIQ

Soyuducuda şüşə banka saxlamaq göründüyü qədər təhlükəsiz deyil. Mütəxəssislər bildirirlər ki, şüşə materialı temperatur dəyişikliklərinə qarşı həssas olduğundan, ani soyuma və ya içindəkilərin donması nəticəsində çatlama və ya qırılma ehtimalı artır. Bu isə həm qida itkisinə, həm də təhlükəli qırı

13 dekabr
.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

ündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır. xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında olan polifenollar və liflər orqanizmin antioksidant qabiliyyətini ciddi şəkildə artırır

14 dekabr
.

Kartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?

Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı

13 dekabr
.

Evin açarını harada gizlətmək olmaz?

Bir çox ev sahiblərinin seçdiyi açarı gizlətmə nöqtələrini oğrular yaxşı tanıyır və ilk yoxlanılan yerlərdir. xarici mediaya istinadla riskli nöqtələr barədə xəbər verir. Qapıdakı xalçanın altı - ən məşhur və eyni zamanda ən təhlükəli gizlətmə yeri hesab olunur. Poçt qutusu - hər kəs tərəfindən asanlıql

12 dekabr