Hər gün bir banan yesək, orqanizm necə reaksiya verəcək?
İndiki vaxtda sağlam qidalanma və düzgün qida seçimi hər zamankından daha vacibdir. Bu nöqtədə bəzi sirli və təsirli qidalar var ki, onların möcüzəvi təsiri göz ardı edilə bilməz.
Oxu.Az xəbər verir ki, meyvənin tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlar orqanizmi qidalandırır, immunitet sistemini gücləndirir və bir çox xəstəliklərdən qoruyur. Ancaq onun bu qədər təsirli olması üçün vacib olan, müntəzəm olaraq istehlak edilməsi və vərdiş halına salınmasıdır.
Hamımız bilirik ki, meyvə və tərəvəzlər gündəlik qidalanmamızda və sağlamlığımızda mühüm rol oynayır və banan da o qidalardan biridir. Bəs bir bananın sizin üçün nə qədər faydalı ola biləcəyini heç düşünmüsünüzmü?
Banan, qan təzyiqinizi aşağı salmağa kömək edə biləcək olduqca yüksək səviyyədə kalium təmin etməsi ilə tanınır. Bir orta banan sizə tövsiyə olunan gündəlik kalium qəbulunun təxminən 9%-ni təmin edə bilər ki, bu da ürək sağlamlığına töhfə verir və ürək xəstəliyi riskini azaldır.
Qan şəkərindəki sıçrayışlar sağlamlığınıza zərər verə bilər və uzun müddətdə ürək, böyrək problemləri və sinir problemlərinə səbəb ola bilər. Digər tərəfdən banan aşağı glisemik indeksə və yüksək lif tərkibinə malikdir, bu da qan şəkərinin sıçrayışını dayandırmağa kömək edir.
Bananların yüksək lif tərkibi onları həzm sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün əla qəlyanaltı seçiminə çevirir. Lif həzmdə mühüm rol oynayır, müntəzəm bağırsaq hərəkətlərini təşviq edir və sağlam bağırsaq florasını qidalandırır. Banan həmçinin şişkinliyi azaltmağa və kolon xərçəngindən qorumağa kömək edə bilər.
Bananlarda olan təbii şəkərlər məşqdən əvvəl sizə ani enerji artırmaq üçün mükəmməldir. Bananları həzm etmək inanılmaz dərəcədə asandır və tərkibindəki kalium da əzələ spazmalarının qarşısını almağa kömək edə bilər.
Bananlar mədənin selikli qişasına sakitləşdirici təsir göstərir və xoraların yaratdığı qıcıqlanmanı azaldır. Onlar həmçinin bağırsaq traktını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşLimon sizi arıqladacaq
Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immuniteti gücləndirərək, viruslara qarşı mübarizə aparır. Axşam.az xarici KİV-ə istinadə
23 noyabrDondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
23 noyabrYarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq
Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. -a istinadla xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallara diqqət yetirmək lazımdır:. Laktoza İntoleransı. Qatıqdakı laktoza bəz
20 noyabrHəkim ürək üçün ən zərərli vərdişi AÇIQLADI
Terapevt Hilari Cons ürək sağlamlığı üçün ən zərərli vərdişi açıqlayıb. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, ürəyə siqaretdən daha çox zərər verən heç bir şey yoxdur. Consun bəyanatını Britaniyanın "Mirror" nəşri "HERE NEWS" nəşrinə istinadən yayıb. Ürə
8 dekabrXərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları
Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər verir ki, ən təhlükəli hesab olunan qızartma yağları bunlardır:. Trans yağlarla zəngi
7 dekabrƏsəbləri sakitləşdirir, yaddaşı gücləndirir
Zəfəran tarix boyu həm qiymətli ədviyyat, həm də dərman bitkisi kimi tanınıb. Zəfəranın tərkibindəki güclü antioksidant komponentləri ilə sağlamlığa bir çox faydaları var. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, zəfəran düyü, toyuq və şorba kimi yeməklərə və ya çaya əlavə edilərək istifadə olunur. Zəfəra
10 dekabrAlimlər ürəklə bağlı narahatedici həqiqəti üzə çıxardı
Ürək sağlamlığı ilə bağlı yeni bir araşdırmada tədqiqatçılar 23.499 nəfərin məlumatlarını araşdırıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırmaya görə, qan təzyiqi tez-tez dəyişən orta yaşlı insanlar, qan təzyiqi sabit qalanlara nisbətən ani ürək ölümü riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Hətt
25 noyabrLazer epilyasiyası xərçəng yaradır?
Lazer epilyasiyası ilə bağlı araşdırmalar göstərir ki, düzgün şəkildə və sertifikatlı mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirildikdə, lazer epilyasiyasının xərçəngə səbəb olması barədə heç bir sübut yoxdur. xəbər verir ki, lazer epilyasiyası dərinin səthində yerləşən tükləri yox etmək üçün işıq enerjisində
7 dekabr