Düyünü yaxşı bişirmək üçün qazanın qapağını örtmək lazımdırmı?
Bişmiş düyü ən məşhur qarnirlərdən biridir, ona görə də evdar qadınlar onu tez-tez hazırlayır. Lakin bir çox insanın bilmədiyi bir incəlik var - qapaq məsələsi. Düyünün dadlı alınması üçün onu düzgün bişirmək vacibdir. Amma ilk olaraq düyünü yaxşıca yumaq, yalnız bundan sonra bişirməyə başlamaq lazımdır. Lakin tez-tez belə bir sual ortaya çıxır: düyü bişirərkən qazanın qapağını bağlamaq lazımdırmı?
BiG.AZ lent.az-a istinadən düzgün düyü bişirmə qaydasını təqdim edir:
Bir çoxları qapaqlı qazanda bişirməyi tövsiyə edir. Amma bu zaman başqa bir problem yaranır: su qapağın altında köpüklənməyə başlayır və qazan daşır. Bu səbəbdən bir çoxları qapağı açıq saxlayır, lakin bu da düyünün quru alınmasına səbəb ola bilər.
Bəs bu halda nə etməli?
Əslində düyünü qapaqlı qazanda bişirmək daha məsləhətlidir. Lakin daşma probleminin qarşısını almaq üçün ən yaxşı həll - multibişirici (multivarka) istifadə etməkdir. Əgər multibişiriciniz yoxdursa, o zaman qaynamağa, köpüklənməyə və buxarın çıxmasına yetərincə yer olan bir qazan seçin. Qazanın qalın dibli və divarlı olması vacibdir ki, düyü yanmasın. Həmçinin düyü ilə su arasındakı düzgün nisbəti qorumaq lazımdır ki, düyü nə çox quru, nə də çox bişmiş olsun - yəni dənəvər və dadlı alınsın.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 743 Tarix: 29 mart 2025
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Bu saatlardan dünyada 1 dənədir - Fotolar
Türkiyənin İstanbul şəhərində yerləşən, Milli Saraylar İdarəsinə məxsus Topqapı Sarayının daxilində "Saat Muzeyi" açılıb. Muzeydə bəziləri dünyada tək nümunə olmaqla 300-dən çox saat sərgilənir. "Qafqazinfo" "TRT Haber"ə istinadən xəbər verir ki, Osmanlı sultanlarının yaşadığ
2 dekabrEvdəki zibil qabının qoxusundan qurtulmaq üçün sadə və effektiv hiylə
Zibili çıxarmaq çox zaman xoş olmur, xüsusilə paketdən su sızmağa başladıqda və vedrədən kəskin, davamlı qoxu gəldikdə. xəbər verir ki, bu gigiyenik problemi həll edən olduqca sadə, əlçatan və zamanla sınaqdan çıxmış bir vasitə var, adi mətbəx duzu. Niyə zibil vedrəsinə duz səpmək lazımdır?. İstifadəs
1 dekabrBu smartfonları almağa dəyər, digərlərindən uzaq durun
Qara Cümə ənənəvi olaraq endirimlərin dəlisov marafonuna çevrilir, lakin təqdim olunan hər təklif həmişə sərfəli olmur. Çünki endirimlər çox vaxt sadəcə marketinq gedişidir və bəzi smartfon modellərini "yaxşı qiymətə" belə almağa dəyməz. bu telefonları təqdim edir:. Hansı smartfonları alma
1 dekabrHər bir insanın həyatındakı ən təhlükəli il
Uzunömürlülük üzrə mütəxəssis Den Byuttner təqaüdə çıxma ilinin hər kəsin həyatında ən vacib il olduğunu bildirib. xəbər verir ki, o, bu dövrün təhlükələrini izah edib. Byuttner xəbərdarlıq edib ki, təqaüdə çıxma ilində ölüm nisbətləri əhəmiyyətli dərəcədə artır. Bu dövrdə insanlar narahatlıq, ümidsizli
1 dekabrÇoban 200 qoyunu ilə yoxa çıxdı, həmin yer UNO-lara məskən oldu - Fotolar
Bəzən "Hansı ölkə hansı fəsildə daha gözəldir?" sualını düşünürük, bəzən tarixi məkanları gəzib öyrənmək üçün yola çıxırıq, bəzən isə dünyanın müxtəlif guşələrində yeni dadlar axtarırıq. Bəs fərqli macəralara aparan hekayələrin arxasınca düşmək niyə bu qədər cəlbedicidir? Dünyada sirri açılmamış
2 dekabrTelefonunuza gizli nəzarətlə bağlı 5 açıq əlamət
Kompüterlərdən fərqli olaraq, smartfonlardakı zərərli proqramları aşkar etmək o qədər də asan deyil, lakin hakerlərin fəaliyyətini göstərə biləcək müəyyən davranış əlamətləri var. Bu günlərdə smartfon sadəcə ünsiyyət vasitəsi deyil; o, şəxsi məlumatların saxlandığı yerdir: ani mesajlaşma tətbiqləri
30 noyabr15 dəqiqəyə turş naringini necə şirin etmək olar? - Sadə üsul
Bu üsul sayəsində turş və dadsız naringiləri çox qısa zamanda şirin və şirəli etmək mümkündür həm də heç bir əlavə inqrediyentsiz. bu üsulu təqdim edir:. Turş naringiləri necə şirin etmək olar?. Bəzən evdə bütöv bir torba naringi olur, amma gözlədiyiniz şirinlik əvəzinə meyvələr turş və ya tamamilə dadsı
3 dekabr