Bədəndəki 6 gizli YER: Ətrin qoxusu daha uzun müddət qalacaq
Ətrin davamlılığı və necə açılması təkcə onun keyfiyyətindən deyil, həm də onu bədəninizin hansı hissəsinə vurduğunuzdan asılıdır.
Sonxeber.az lent.az-a istinadən 6 gizli bədən nöqtəsini təqdim edir.
1. Qulaq arxası
Qulaq arxası – qan damarlarının dəriyə yaxın yerləşdiyi "nəbz nöqtələri"ndən biridir. Bu bölgə bir qədər isti olduğu üçün ətrin daha yaxşı buxarlanmasına və açılmasına kömək edir.
Buraya ətir vurmaq incə, amma hiss edilən bir ətir izi yaradır – xüsusilə gündəlik istifadə üçün idealdır, çünki ətir çox kəskin olmayacaq, lakin sizinlə qalacaq.
2. Boynun arxa hissəsi
Saçların bitdiyi yerə, boynun arxa hissəsinə ətir vurmaq, hərəkət etdikcə hiss olunan gözəl bir "ətir izi" yaradır. Bu da isti bir nöqtədir və ətrin tədricən və dayanıqlı şəkildə yayılmasına şərait yaradır.
Uzun saçlarınız varsa, bu daha da effektivdir – saçlar ətir molekullarını saxlayacaq və hər tərpənişdə az-az buraxacaq. Xüsusi təəssürat yaratmaq istəyirsinizsə, bu yer idealdır.
3. Dirsək bükülmələri
Dirsəklərin iç tərəfi tez-tez unudulan bir nəbz nöqtəsidir. Gün ərzində əllərin hərəkəti bu zonada hava dövranını artırır və bu da ətrin daha dinamik şəkildə açılmasına səbəb olur. Əgər gün ərzində çox hərəkət edirsinizsə və ya jestlərinizdə ətir hiss olunsun istəyirsinizsə, bu bölgə mükəmməldir. Xüsusilə isti aylarda obrazınıza təravət və yüngüllük qatır.
4. Dizlərin arxası
Bəli, məhz dizlərin arxası. Bu qeyri-adi görünsə də, uzunmüddətli ətir izi üçün olduqca effektivdir. Bədəndən yuxarı qalxan istilik, ətrin yavaş-yavaş buxarlanmasına kömək edir. Yayda don, yubka və ya şort geyinərkən bu yer ətrin hər addımda sizi əhatə etməsinə imkan yaradır. Bu "gizli" bölgə, üzdə ətirin çox hiss olunmasının qarşısını alaraq daha zərif, amma davamlı bir təsir yaradır.
5. Göbək
Göbək – bədənin isti nöqtələrindən biridir və burada bədən istiliyi ətrin açılmasına kömək edir. Bu yer bir növ "ətir anbarı" rolunu oynayaraq, ətrin gün boyu tədricən buxarlanmasına imkan verir. Bir neçə damla ətiri birbaşa göbəyə çəkin və ətrin necə davamlı qalacağına təəccüblənəcəksiniz. Bu, xüsusilə göbək hissəsini açıq qoyan geyimlərdə daha effektiv olur.
6. Budun iç tərəfi
Budun iç tərəfinə ətir vurmaq – daha intim və uzunmüddətli bir ətir effekti yaratmaq üsuludur. Bu bədən bölgəsi isti və adətən geyim altında olduğundan ətrin tədricən və çox tez yox olmadan açılmasına imkan verir. Xüsusi axşam tədbirləri və ya özəl anlar üçün ətrin hiss olunmasını, lakin dominant olmamasını istəyirsinizsə, bu bölgə idealdır.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 1129 Tarix: 10 iyul 2025
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Duz əti sərtləşdirir?
Mətbəxdə tez-tez müzakirə olunan suallardan biri də duzun ətə təsiridir. Mütəxəssislərin fikrincə, duz düzgün vaxtda və ölçüdə istifadə edilmədikdə ətin sərtləşməsinə səbəb ola bilər. Lakin doğru texnika ilə tətbiq edildikdə duz ətin dadını və teksturasını yaxşılaşdıra da bilər. xəbər verir ki, araşdırmala
14 dekabrƏn bahalı 10 Yeni il şam ağacı - SİYAHI
Amerikada ənənəvi bir şam ağacının qiyməti orta hesabla 30-150 ABŞ dolları arasında dəyişir. Lakin bəzən bəzi şəhər və müəssisələr Yeni il ağaclarını bəzəmək və nümayiş etdirmək üçün milyonlarla dollar xərcləyirlər. -a istinadla qiyməti 1 milyon dollardan artıq olan bu 10 ağacı təqdim edir. 10. Sofite
9 dekabrNiyə müdrik insanlar, xüsusən də yaşlılar ad günlərini qeyd etmirlər?
İllər keçdikcə insanların bayramlara münasibəti dəyişir. Xüsusilə də həyatda artıq kifayət qədər təcrübə toplamış və öz həqiqi istəklərini dinləməyi öyrənmiş şəxslər səs-küylü ad günlərindən üz çevirir. Vaxtilə böyük qonaqlıqlar verən, saysız-hesabsız təbriklər qəbul edən insanlar indi bu ənənədən imtin
12 dekabr140 ölkəni gəzmiş turist - Hər il ora qayıdır
Dünyanın 140-dan çox ölkəsini ziyarət edən amerikalı səyahətçi Kris D. Braun etiraf edir ki, hər il qayıtmaq istədiyi yalnız bir ölkə var, o da İspaniyadır. xəbər verir ki, Braun artıq 15 ildir ki, bu ölkəni yenidən ziyarət edir və bunun səbəblərini yazdığı məqalədə açıqlayıb. Onu ən çox təsirləndirə
12 dekabrYarpaq dolmasının parlaq olması üçün nə etmək lazımdır?
Yarpaq dolmasının iştahaçan və parlaq görünməsi əsasən düzgün bişirmə üsulu və istifadə olunan inqrediyentlərlə bağlıdır. xəbər verir ki, yarpaq dolmasının parlaq olması üçün təzə və keyfiyyətli, xüsusilə sıxma zeytun yağı seçilməlidir. Dolmalar qazana düzüləndən sonra üzərinə az miqdarda zeytun yağ
14 dekabrGöz sağlamlığı üçün faydalı təbii qidalar
Qeyri-sağlam qidalanma və ekoloji amillər bütün orqanlara, o cümlədən, gözlərin sağlamlığına mənfi təsir göstərir. Son vaxtlar bioaktiv qidalara tələbat olduqca artmaqdadır. Bitki mənşəli bioloji aktivliyə malik həmin məhsullar kapsul, tablet, toz, sirop və digər formada hazırlanır. Ona görə də gözlə
9 dekabrEvin açarını harada gizlətmək olmaz?
Bir çox ev sahiblərinin seçdiyi açarı gizlətmə nöqtələrini oğrular yaxşı tanıyır və ilk yoxlanılan yerlərdir. xarici mediaya istinadla riskli nöqtələr barədə xəbər verir. Qapıdakı xalçanın altı - ən məşhur və eyni zamanda ən təhlükəli gizlətmə yeri hesab olunur. Poçt qutusu - hər kəs tərəfindən asanlıql
12 dekabrKartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?
Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı
13 dekabr