Ucuz və ya bahalı makaron - Fərq nədədir?

Ucuz və ya bahalı makaron - Fərq nədədir?Qablaşdırmadakı məlumat məhsulun keyfiyyətini göstərir və ya onun çatışmazlıqlarını üzə çıxara bilər. Ucuz makaronlarla bahalı makaronlar arasında bir neçə əsas fərq var.

Lent.az bu fərqləri təqdim edir:

Mağaza rəflərində müxtəlif qiymət kateqoriyalarına aid məhsullar var. Bu, makaronlara da aiddir. Bir çox insanı maraqlandırır ki, nəyə görə bir paket digərlərindən iki dəfə baha olur, halbuki görünüşcə oxşardır.

Ucuz və bahalı spagetti və makaronlar arasındakı fərqlərə daha yaxından baxaq.
Ucuz makaron bahalıdan nə ilə fərqlənir
Çoxları hesab edir ki, makaron üçün artıq pul ödəmək sadəcə mənasız xərclərdir. Amma məlum olur ki, qiymətə yalnız brend yox, həm də keyfiyyət təsir edir və bu, sərf olunan pula dəyir. Əsas fərqlərdən biri istifadə olunan unun keyfiyyəti və növüdür. Sərt buğda növlərindən hazırlanmış makaron daha baha olur. Amma belə makaron bişərkən dağılmır və yapışmır. Bundan əlavə, onlar fiqur üçün də daha faydalıdır. İstehsal texnologiyası da mühümdür. Keyfiyyətli məhsullar düzgün şəkildə qurudulur. Bu səbəbdən bişirmə zamanı dağılmır. Ucuz makaronlar isə sürətlə qurudulur ki, istehsalçılar daha çox məhsul sata bilsinlər. Bahalı makaronlar çox vaxt forması ilə də fərqlənir. Məsələn, onların səthində xırda cizgilər olur. Bu səbəbdən istənilən sous və ya yağ makarona yapışır, boşqaba axıb getmir. Nəticədə yemək daha dadlı olur.

Sonuncu məqam keyfiyyət nəzarətidir. Bahalı makaron istehsalçıları yaxşı xammaldan istifadə edir və hazır məhsulu diqqətlə yoxlayırlar. Ucuz paketlərdə isə çox vaxt sınmış makaronlara rast gəlinir.

Yaxşı makarona necə seçim etmək olar?
Təkcə qiymətə baxmaq düzgün strategiya deyil. Lazımi məlumat artıq qablaşdırmada mövcuddur.
Keyfiyyətinə görə makaronlar üç kateqoriyaya bölünür:
A - ən faydalı qrup, sərt buğda növlərindən hazırlanır
B - yumşaq buğda növlərindən hazırlanır
C - əsasən çörəkbişirmə unundan hazırlanır

Yaxşı məhsul almaq üçün qablaşdırmada sinif 1, qrup A və ya durum sözləri yazılmalıdır. Daha sonra tərkibinə baxmaq lazımdır. Bəzi istehsalçılar qənaət üçün əlavə un və ya başqa qarışıqlar əlavə edirlər. Əgər makaron keyfiyyətli buğdadan hazırlanıbsa, tərkibində zülal miqdarı yüksək olur minimum 12 qram, daha yaxşısı isə 14-15 qram. Əgər qarışıq un istifadə olunubsa, zülal az olacaq.
Keyfiyyətin digər göstəricisi GOST nişanı. Bundan əlavə, istehsal tarixi və saxlanma müddətinə diqqət edin. Yaxşı makaron 3 il saxlanıla bilər. Əgər tərkibində ispanaq və ya başqa əlavələr varsa 24 ay. Qablaşdırmadan sonra makaronun özünü də nəzərdən keçirin. Keyfiyyətli makaron hamar səthli, şəffaf kənarlı, qızılı və ya sarı rəngdə olur. Yumşaq buğdadan hazırlananlar isə kobud səthli, ağ, çox parlaq və ya solğun sarı rəngdə ola bilər. Üstəlik, pis qarışdırılmış xəmirdən ağ nöqtələr görünə bilər. Son addım paketi bir az silkələməkdir. Əgər dibində qırıntılar və xırda parçalar varsa, bu məhsulu almaq barədə iki dəfə düşünmək lazımdır.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı   Baxılıb: 646   Tarix: 04 noyabr 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

İnsultdan sonra beyni tez bir zamanda bərpa etməyin yolu tapılıb

Avstraliya və ABŞ-dən olan alimlər boyundakı limfa damarlarını stimullaşdıran qeyri-invaziv ultrasəs cihazı hazırlayıblar. Bu stimullaşdırma insultdan sonrakı ilk saatlarda beyindən artıq maye və zəhərli tullantıların çıxarılmasını sürətləndirir. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Monaş Universitetini

4 dekabr
.

Hansı zeytun yağını supermarketdən almaq olmaz? - İnsanlar hələ də alırlar

Zeytun yağı sağlam qidalanmanın əsas rəmzlərindən biri hesab olunur, lakin supermarket rəflərində satılan bütün yağlar eyni dərəcədə faydalı deyil. Tez-tez aşağı keyfiyyətli və hətta saxta məhsullara rast gəlinir. Bu cür yağlar nəinki faydasız olur, bəzən sağlamlığa da zərər verə bilər. Buna baxmayaraq

30 noyabr
.

Ronaldonun su içmədiyini, onu ağzına alıb atdığını heç görmüsünüz? Bunun elmi izahı

Kriştiano Ronaldo və Lionel Messinin pərəstişkarları tez-tez portuqaliyalının özünə çox yaxşı baxan, müəyyən metodlarla məşq edən və müəyyən pəhriz saxlayan idmançı olduğunu, argentinalının isə saf istedad olduğunu deyirlər. Bunda müəyyən qədər həqiqət var. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə

4 dekabr
.

Telefonunuza gizli nəzarətlə bağlı 5 açıq əlamət

Kompüterlərdən fərqli olaraq, smartfonlardakı zərərli proqramları aşkar etmək o qədər də asan deyil, lakin hakerlərin fəaliyyətini göstərə biləcək müəyyən davranış əlamətləri var. Bu günlərdə smartfon sadəcə ünsiyyət vasitəsi deyil; o, şəxsi məlumatların saxlandığı yerdir: ani mesajlaşma tətbiqləri

30 noyabr
.

Böyük Britaniyada ölmüş hesab edilən qadın morqda oyanandan sonra həyatını itirdi

Böyük Britaniyada təcili tibbi yardım əməkdaşlarının ölü elan etdiyi qadın daha sonra morqda ayılıb. xəbər verir ki, bu barədə "The Sun" nəşri xəbər yayıb. Məlumata əsasən, 54 yaşlı Oliviya Martin səhər yeməyi hazırlayarkən qəfildən özünü pis hiss edib və huşunu itirib. Onun həyat yoldaşı təcil

4 dekabr
.

Bu saatlardan dünyada 1 dənədir - Fotolar

Türkiyənin İstanbul şəhərində yerləşən, Milli Saraylar İdarəsinə məxsus Topqapı Sarayının daxilində "Saat Muzeyi" açılıb. Muzeydə bəziləri dünyada tək nümunə olmaqla 300-dən çox saat sərgilənir. "Qafqazinfo" "TRT Haber"ə istinadən xəbər verir ki, Osmanlı sultanlarının yaşadığ

2 dekabr
.

Leonardo Da Vinçinin məşhur əsərində qeyri-adi KƏŞF

Sənət hər zaman çoxşaxəli yozumlara açıqdır; bunu yaxın zamanda bir ingilis stomatoloqu, Leonardo da Vinçinin 1490-cı ildə çəkilmiş ən ikonik əsərlərindən biri olan "Vitruvius Adamı"na baxaraq bir daha təsdiqləyib. xarici mediaya istinadla yazır ki, əsər, ideal insan fiqurunun simmetriyasın

4 dekabr
.

Azərbaycanda bu iki söz YOXA ÇIXIR – Hər evdə işlənirdi…

Müğənni Emil Bədəlovun uşaqları ilə bağlı açıqlaması sosial şəbəkələrdə müzakirələrə çevrilib. Sənətçi bildirib ki, qızları ona "ata" demirlər. Sitat: "Adımla çağırırlar. Deyirlər, "ata" deyəndə ətimiz tökülür". Maraqlıdır ki, əksəriyyət oxşar fikirlərlə çıxış edir, yən

30 noyabr
.

Bahalı kimyəvi maddələr almayın: Sadə üsulla boruları 30 dəqiqəyə açın

Drenaj boruları müxtəlif səbəblərdən tıxana bilər. Mətbəxdə bu, adətən zamanla toplanan yağ qalıqları və yemək artıqlarıdır. Hamamda isə saç və sabun qalıqları boruların daralmasına səbəb olur. Bütün bunlar mətbəx çanağı və duş yerlərində ciddi tıxanmalara gətirib çıxara bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislə

29 noyabr