Mədəaltı vəzi xərçənginə qarşı peyvənd siçanlar üzərində uğurla sınaqdan keçirildi
Poliinosin-polisitidil turşusu (pIC) mədəaltı vəzi xərçənginə qarşı peyvənd kimi istifadə oluna bilər. Sağlam siçanlara tətbiq edildikdə, o, sonradan yaranan şişlərin böyüməsini 60% zəiflədib.
Tədqiqat "Journal for Immunotherapy of Cancer" jurnalında dərc olunub.
Mədəaltı vəzinin xərçəngi müalicəyə ən çətin tabe olan şişlərdən biridir. İllik sağ qalma nisbəti 24% təşkil edir və xərçəng aşkar edildikdən sonra yalnız 9% insanın beş ildən çox yaşama ehtimalı var. Yeni bir araşdırmada alimlər suda həll olunan polietilenimin polimerindən istifadə edərək pIC-nin birbaşa şiş hüceyrəsinə çatdırılmasının mədəaltı vəzinin kanallarının adenokarsinoma hüceyrələrinin məhvinə imkan verdiyini sübut ediblər.
Bundan əlavə, siçanların üzərində aparılan sınaqlar göstərib ki, pIC xərçəng inkişaf etməzdən əvvəl tətbiq edildikdə şişin böyüməsini təxminən 60% zəiflədir, yəni peyvənd kimi təsir edir. Molekul, şişə hücum etmək üçün immun sistemini yenidən tənzimləyərək heyvanların həyatını əhəmiyyətli dərəcədə uzadıb və həmçinin normal mədəaltı vəzi hüceyrələri üçün təhlükəsiz və qeyri-toksik olub.
Elmi işin müəllifləri qeyd ediblər ki, daha əvvəl onlar oxşar nəticələr əldə edə bilməyiblər. Maddə artıq insanlar üzərində sınaqdan keçirilməsi üçün hazırdır.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşFolqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, folqa
1 dekabrHəkim ürək üçün ən zərərli vərdişi AÇIQLADI
Terapevt Hilari Cons ürək sağlamlığı üçün ən zərərli vərdişi açıqlayıb. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, ürəyə siqaretdən daha çox zərər verən heç bir şey yoxdur. Consun bəyanatını Britaniyanın "Mirror" nəşri "HERE NEWS" nəşrinə istinadən yayıb. Ürə
8 dekabrBu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI
Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen" (xərçəngə səbəb ola bilən) kimi təsnif olunur. Qırmızı ət is
26 noyabrLimon sizi arıqladacaq
Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immuniteti gücləndirərək, viruslara qarşı mübarizə aparır. Axşam.az xarici KİV-ə istinadə
23 noyabrÇayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir
Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc
11 dekabrAşağı qan təzyiqi niyə təhlükəlidir?
Bəzi hallarda aşağı təzyiq ciddi problemlərin əlaməti ola bilər. -a istinadən bildirir ki, hipotoniya və ya aşağı qan təzyiqi, qanın damarların divarlarına qarşı itələdiyi qüvvənin normal dəyərlərdən, adətən civənin 90 ilə 60 millimetrdən aşağı düşdüyü bir vəziyyətdir. Bu vəziyyətə genetik meyldən tutmu
29 noyabrQəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini
24 noyabrDondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
23 noyabr