Şirniyyat yeyib kökələnlər bunu etsin
Artıq çəki almağımıza səbəb olan amillərdən biri də şirniyyatdır.
Sonxeber.az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bəziləri gün ərzində şirniyyat yemədən dayana bilmirlər. Bu bəzən xəstəlik də ola bilir. Bunun üçün şirniyyat həvəsinin nədən yarandığını öyrənmək üçün əvvəlcə həkimə müraciət etməyiniz məsləhətdir.
Əks halda şirniyyat yemək istədikcə, onu başqa kalorisi az olan qidalarla əvəzləməyə çalışın. Qida rasionunuza qara düyü, bulqur, kəpəkli makaronlar, yulaf və quru meyvələr daxil edin. Bunlar sizi tox saxlayacaq.
Əgər ürəyiniz çox şirniyyat istəyərsə, yağ faizi aşağı olan yoqurt yeyin.
Şokolad arzunuzu isə acı şokoladla əvəzləyə bilərsiniz.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1020 Tarix: 28 oktyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Qaralmaq istəyərkən xərçəng ola bilərsiniz - Diqqət!
Yay gələndə insanlar qaralmaq üçün günün altında saatlarla qalırlar. Ölkə.Az xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) bir daha qaralmanın dəri sağlamlığı üçün böyük təhlükə olduğuna diqqət çəkib. Rəsmi qurumların elmi məlumatlarına görə, qaralmanın əsasını dərini zədələyən ultrabənövşəyi (UV
5 iyunNarkoman milçəklər: Alimlər onları niyə yaratdı?
ABŞ-ın Yuta Universitetindən olan alimlər neyrobiologiya sahəsində maraqlı bir yeniliyə imza atıblar: genetik modifikasiya edilmiş və könüllü şəkildə kokain qəbul edən ilk meyvə milçəklərini yaradıblar. Bu unikal model insanlar arasında kokain asılılığının araşdırılması və müalicə üsullarının inkişaf
3 iyunQarpızı nə üçün pendirlə yeməliyik? - Faydaları açıqlandı
İsti yay günlərində sevilən qidalardan biri də qarpız-pendir "cütlüyü"dür. Ölkə.Az xəbər verir ki, bu iki qidanı insanlar dadına görə birlikdə yesə də, çox adam faydasını bilmir. Türkiyəli diyetoloq Asya Naz Alın sözlərinə görə, yemiş və qarpız kimi şəkər miqdarı yüksək olan meyvələrdə porsiyay
9 iyunYaşıl banan xərçəngə yoluxmanın qarşısını alır
Bananlar yuxarı həzm sistemi xərçəngi riskini azalda və ümumilikdə onkoloji xəstəliklərin qarşısının alınmasına kömək edə bilər. xarici mətbuata istinadla bildirir ki, lakin burada bir nüans var, bananlar yaşıl olmalıdır. Yaşıl bananlar niyə belə faydalıdır?. Bu meyvələrdə olan davamlı nişasta unika
15 iyunQidalarda geniş istifadə olunan boya şəkərli diabetə səbəb olur
Tsyasin Nanhu Universitetinin çinli alimləri sübut ediblər ki, qida sənayesində məhsullara ağ rəng vermək üçün geniş istifadə olunan titan dioksid (E171) ciddi metabolik pozğunluqlara səbəb ola bilər. "Report"un xəbərinə görə, tədqiqatın nəticələri "Food and Chemical Toxicology" (FCT
8 iyunAz su içmək hansı fəsadlara yol açır?
Gündəlik su qəbulu normadan az olduqda orqanizmdə ciddi pozuntular baş verir. İnsanın bədəninin təxminən 60%-i sudan ibarətdir və bu maye orqanizmdə bir çox həyati funksiyanın düzgün yerinə yetirilməsi üçün vacibdir. Ölkə.az xəbər verir ki, su çatışmazlığı ilk olaraq bəzi əlamətlərlə özünü göstərir:
20 iyunXərçəng xəstələrinin sayı niyə çoxalır?
"Xərçəng xəstəliyinin dinamikasında artım müşahidə olunur". Xəzər TV-yə istinadən məlumat verir ki, bunu Səhiyyə naziri Teymur Musayev deyib. Nazir bildirib ki, 2022-ci ildə dünyada xərçəngə 20 milyon yeni tutulma halı aşkar edilib. Azərbaycanda onkoloji xəstəliklər sahəsində statistik göstəricilə
15 iyunBel ağrılarına ucuz çarə tapıldı
Norveç və Danimarka alimlərinin apardıqları araşdırmaya əsasən, gündə 100 dəqiqə yerimək beldə xroniki ağrının əmələ gəlmə riskini təxminən 25 faiz azaldır. bu barədə CNN telekanalına istinadla xəbər verir. "Bu mühüm kəşfdir, çünki yerimək sadə, ucuz və əlçatan bir fəaliyyətdir və bel ağrısını
15 iyunBu qidalar qanda şəkəri AŞAĞI SALIR
Dietoloqlar şəkər səviyyəsini normada saxlamaq üçün yüksək keyfiyyətli zülalla zəngin qidaların qəbulunu tövsiyə edir. Bu qidalar insulinə qarşı dözümsüzlüyün qarşısını almağa, tox qalmağa və əzələ kütləsini qorumağa kömək edir. şəkəri aşağı salmağa kömək edən zülallı qidaları təqdim edir:. Yumurta
11 iyun