Az miqdarda alkoqolun ölümcül ola biləcəyi xəstəliklər - Xəbərdarlıq
Bəzi xəstəliklər və tibbi vəziyyətlərdə hətta az miqdarda alkoqol qəbul etmək ciddi nəticələrə, hətta ölümə səbəb ola bilər. Belə hallarda alkoqolun tamamilə uzaq tutulması vacibdir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu vəziyyətlərə aşağıdakılar daxildir:
Qaraciyər xəstəlikləri
Siroz və hepatit: Qaraciyər artıq alkoqolu emal edə bilmir. Hətta az doza qaraciyərin tamamilə sıradan çıxmasına səbəb ola bilər.
Yağlı qaraciyər xəstəliyi: Alkoqol qaraciyərdə iltihabı artırır və vəziyyəti daha da ağırlaşdırır.
Mədə-bağırsaq problemləri
Mədə xorası və qastrit: Alkoqol mədə turşusunu artıraraq xoraları dərinləşdirə və qanaxmaya səbəb ola bilər.
Pankreatit: Alkoqol pankreasda iltihabı artıraraq həyati təhlükə yarada bilər.
Ürək-damar xəstəlikləri
Kardiomiopatiya: Alkoqol ürək əzələsini zəiflədir və ürək çatışmazlığı riskini artırır.
Aritmiya: Az miqdar alkoqol belə ürək ritmini poza bilər, bu da ciddi nəticələr doğura bilər.
Psixi sağlamlıq və sinir sistemi xəstəlikləri
Epilepsiya: Alkoqol qıcolma riskini artırır, bu isə bəzi hallarda ölümcül ola bilər.
Depressiya və intihar riski: Alkoqol emosional vəziyyəti ağırlaşdıraraq riskli davranışlara səbəb ola bilər.
Hamiləlik
Hətta az doza alkoqol dölün inkişafını zədələyə və ciddi doğuş qüsurlarına səbəb ola bilər (Fetal Alkol Sindromu).
Alkoqol ilə dərmanların qarşılıqlı təsiri
Dərman müalicəsi alanlar: Alkoqol bəzi dərmanlarla birləşdikdə toksik təsir yarada bilər. Məsələn, ağrıkəsicilər, antibiotiklər və ya antikoaqulyantlarla qəbul ölümcül təsirlərə səbəb ola bilər.
Bu cür hallarda alkoqoldan tamamilə uzaq durmaq həyat üçün kritik əhəmiyyət kəsb edir. Əgər tibbi vəziyyətinizlə bağlı sualınız varsa, mütləq həkimə müraciət edin.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular
30 noyabrÖskürəyin təbii üsullarla müalicəsi
Demək olar ki, hər kəs öskürəyin nə qədər narahatedici olduğunu qəbul edir. Sadə bir öskürək belə həftələrlə davam edə, boğaz ağrısına, əzələ gərginliyinə və yuxu pozuntularına səbəb ola bilər. Bu səbəbdən öskürəyin aradan qaldırılması üçün müxtəlif vasitələrin axtarılması və bu sahədə geniş bir bazarı
15 dekabrMəşhur peyvəndin xərçəng əleyhinə təsiri aşkarlandı
"İnsan papillomavirusuna (HPV) qarşı peyvənd yalnız uşaqlıq boynu xərçəngindən qorumur, həm də ümumilikdə qadın cinsi orqanlarının bu xəstəliyə məruz qalma riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır". xəbər verir ki, bu qənaəti İsveçin Korolinska İnstitutunun tədqiqatçıları açıqlayıblar. Onları
21 dekabrGərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır
Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qida maddələrinin azlığı adətən gözə çarpan simptomlarla özünü göstərmir". Eksperti
7 dekabrYeməkdən dərhal sonra çay içmək olmaz - Yan təsiri var
Çay dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və onun müxtəlif növlərinin faydaları haqqında çoxsaylı araşdırmalar mövcuddur. Lakin çayın istifadəsi bəzən çox xoşagəlməz yan təsirə səbəb ola bilər. Qaynarinfo -a istinadən xəbər verir ki, çaydakı birləşmələr dəmirin mənimsənilməsinə mənfi təsir göstəri
1 dekabrÇox öskürmək ziyandır
Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif
3 dekabrBağırsaq sağlamlığı üçün nə içmək lazımdır? - Yeni araşdırma
Kefir istehlakının mikrobiom balansında dəyişikliklərlə əlaqəli olduğu və bunun həzm, immun və metabolik sistemlərin sağlamlığına müsbət təsir göstərə biləcəyi müəyyən edilib. Qaynarinfo xəbər verir ki, bu barədə kefirin sağlamlığa təsiri ilə bağlı alimlərin apardığı geniş icmalda qeyd olunur. Araşdırm
19 dekabrÇipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Parade" nəşri üçün danışan kardioloqlar xəstələrinə uzaq durmağı tövsiyə etdiklər
8 dekabrBu ərzaqlar mənfi kalorilidir
Bəzi ərzaqlar sıfır və mənfi kaloriliyə malikdir. Söhbət o qidalardan gedir ki, onların həzm prosesinə tərkibində olduğu miqdarda və ya daha artıq kalori sərf olunur. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, bu siyahıya göyərti, xiyar, yosunlar, kələm, qabaq, qulançar daxildir. Məsələn, xiyarın bir parçasınd
2 dekabr