Qatığı heç bir xörəyə, yeməyə qarışdırıb yemək olmaz - Səbəbi AÇIQLANDI
Qatığı heç bir xörəyə, qidaya qatıb yeməyin. Hətta kükü, pörtləmə, dolmaya belə sarımsaq qatıq əlavə edib yemək adətimiz əslində mədəyə, həzmə, ümumi orqanizmə zərərdir.
Sonxeber.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu tanınmış həkim Seyfəddin Əsəd deyib.
"Qatıq mədənin turşuluğunu yuyur. Əti, yeməyi həzmə verən mədə turşuluğu və öddür. Qatıq da bunları yuyub aparır,həzm üçün heç nə qalmır. Yedikləriniz, xüsusən ət bağırsaqlarda kiloqramlarla daş yaradacaq. Bu da insanın sinir sistemini, immunitetini qıcıqlandıracaq. Hər hansı göyərti, pencər, yeməyin üzərinə sarımsaq əlavə etmək om dadı almaq istəyirsizsə, sarımsağı əzib bir az suda həll edib qatıb yeyə bilərsiz. Eyni dad olacaq, amma qatıqsız.
Qatıq faydalıdır. Bir günün təzə, saf ev qatığını isə hər axşam ayrıca bir kasa yemək lazımdır. Market, mağazadan alınma, 2-3 gün qalma qatıq yaramır. Qatıq bir gecə qalan kimi insana köp verir".
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 4269 Tarix: 13 sentyabr 2021
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşŞirniyyat yeyib kökələnlər bunu etsin
Artıq çəki almağımıza səbəb olan amillərdən biri də şirniyyatdır. Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bəziləri gün ərzində şirniyyat yemədən dayana bilmirlər. Bu bəzən xəstəlik də ola bilir. Bunun üçün şirniyyat həvəsinin nədən yarandığını öyrənmək üçün əvvəlcə həkimə müraciət etməyiniz məsləhətdir
28 oktyabrYeməkdən sonra su içmək ziyandır
Çoxumuz yeməklə birlikdə bir stəkan şirə və ya heç olmasa su içməyə öyrəşmişik. Uzunömürlü və sağlamlığı ilə tanınan yaponlar yeməkləri ilə birlikdə su içməkdən çəkinirlər. Axşam.az xəbər verir ki, yaponlar suyun həzmə maneə törədə biləcəyinə və orqanizminizin yeməyi həzm etməsini çətinləşdirə biləcəyin
10 noyabrYaddaşınızın güclü, beyninizin sağlam olmasını istəyirsinizsə - bunları edin
Yaddaşı və beyin fəaliyyətini gücləndirməyə kömək edən bir çox qida növü var. -a istinadən xəbər verir ki, bu qidalar antioksidantlarla, vitaminlər və sağlam yağlarla zəngindir, beyindəki hüceyrə fəaliyyətini stimullaşdırır və yaddaş qabiliyyətini artırır. Yaddaşı gücləndirən bəzi faydalı qidalar bunlardır:
10 noyabrPaket çayın içindəkilər sizi QORXUDACAQ - Həşərat dərmanı və... – ARAŞDIRMA
Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? . xəbər verir ki, -ına apardığı araşdırmaya görə, az əmək sərf edərək hazırlana
15 noyabrXərçəng xəstəliyinin əsas "düşməni" açıqlandı
"İnsanlar onkoloji xəstəliklərin müalicəsində qeyri-ənənəvi təbabətə müraciət etməklə qiymətli vaxtlarını itirirlər. Çünki həkimlər xəstəliyi nə qədər tez aşkar edib tam müalicəyə başlasalar, sağalma şansı bir o qədər çox olar". -ın TASS-a istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə Rusiya Səhiyy
10 noyabrAğ düyünün zərərləri açıqlandı
Ağ düyü, tez-tez istifadə olunan bir qida olsa da, mütəxəssislər onun həddindən artıq istifadəsinin bəzi zərərlərinə diqqət çəkirlər. -a istinadən ağ düyünün sağlamlığa mümkün mənfi təsirlərini sizə təqdim edir:. Aşağı lif tərkibi:. Ağ düyü emal zamanı lifdən və bəzi əsas qida maddələrindən məhrum olur
15 noyabrÇayı qətiyyən belə içməyin: ÖLDÜRÜR - ŞOK
Çay, xüsusilə soyuq havalarda bədəni isidən və gündəlik olaraq sevilərək içilən içkilərdəndir. Lakin bəzi hallarda çayın qəbulunun təhlükəli nəticələr doğura biləcəyi məlum olub. Çayın yüksək miqdarda və ya çox isti formada qəbul edilməsi orqanizm üçün zərərli ola bilər, hətta ölüm riski yarada bilər
3 noyabrDünyanın ən sağlam qidasıdır
Alimlər deyirlər ki, su tərəsi dünyanın ən sağlam məhsuludur. Araşdırmaya görə, bu xüsusi məhsul orqanizm üçün ən çox aktiv və qiymətli minerallar, iz elementləri və vitaminləri ehtiva edir. -a istinadən bildirir ki, tövsiyə edilən bu məhsul yüksək miqdarda lif, kalium, protein, B, A, D vitaminləri v
29 oktyabrKartof və yumurta 2 bəladan qoruyur
Əcnəbi alimlər əvvəllər faydasına şübhə yaranan 2 ərzağı faydalı hesab ediblər. Yüksək qlikemik indeksi və nişastasına görə karfofubn zərərli olduğu bildirilirdi. Lakin alimlər düzgün bişirdikdə kartofun damarları qoruduğu və bəzi xərçəng növlərinə qarşı da effektiv mübarizə apardığı üzə çıxıb. Kartofd
27 oktyabr