Qızdırmanı salmağa tələsməyin!

Qızdırmanı salmağa tələsməyin!Qızdırma müxtəlif səbəblərə görə qalxa bilər.

Sonxeber.az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, qızdırmanın əsas səbəblərindən biri soyuqdəymə və virus xəstəlikləridir.

Belə qızıdırmadan qorxmaq lazım deyil. Əksinə qızdırmanın qalxması orqanizmə xəstəliklə mübarizə etməyə yadım edir, sağalmanı tezləşdirir. Belə ki, qızıdırma qalxanda mübadilə prosesləri sürətlənir, ziyanlı maddələr, toksinlər orqanizmdən daha tez xaric olunur, immun sistemi daha fəal işləməyə başlayır, anticismlər və digər immun hüceyrələrinin sintezi sürətlənir.

Həmçinin qızdırmanın qalxması patogen bakteriayalar və virusların çoxalması prosesini də ləngidir.

Bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər qızıdırmanı yalnız 38,5 C-dən yuxarı qalxanda salmağı tövsiyə edirlər.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1629   Tarix: 17 sentyabr 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Xərçəng xəstəliyinin əsas "düşməni" açıqlandı

"İnsanlar onkoloji xəstəliklərin müalicəsində qeyri-ənənəvi təbabətə müraciət etməklə qiymətli vaxtlarını itirirlər. Çünki həkimlər xəstəliyi nə qədər tez aşkar edib tam müalicəyə başlasalar, sağalma şansı bir o qədər çox olar". -ın TASS-a istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə Rusiya Səhiyy

10 noyabr
.

Rusiyalı həkimdən açıqlama: İnsan həftə ərzində nə qədər ət yeməlidir?

Ət zülal və digər qida maddələrinin mühüm mənbəyidir, lakin həddindən artıq yeyildikdə bir sıra sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. -ın -ya istinadən xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı həkim-qastroenteroloq Yevgeni Belousov nəşrə müsahibəsində danışıb. Onun sözlərinə görə, bunun qarşısını almaq üçü

10 noyabr
.

Göbələk seçərkən mütləq bunlara diqqət edin - Qida eksperti açıqladı

Azərbaycanda göbələk yığma ənənəsi geniş yayılıb. İnsanların zəhərli gobələkləri tanımaması, və ya düzgün bişirməməsi ölümə belə yol aça bilər. Bəs göbələk seçərkən nələrə diqqət etməliyik?. Mövzu ilə bağlı -A qida eksperti Məhsəti Hüseynova açıqlama verib. O bildirib ki, göbələk zəhərlənməsindən qorunma

3 noyabr
.

Ən faydalı üç içki: Həkim AÇIQLADI

Rusiyalı həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov ən faydalı olan üç içkinin adını çəkib. xəbər verir ki, "Rossiya 1" kanalında yayımlanan "Doktor Myasnikov" verilişində o, həmin içkiləri açıqlayıb. "Ümumiyyətlə, çay, qəhvə və təmiz su ən çox içməli olduğumuz içkilərdir"

3 noyabr
.

Xərçəngin qarşısını alan içki

Çay sadəcə təravətləndirici içki deyil, həm də sağlamlıq faydalarının əsl xəzinəsidir. Onun istifadəsi uzunömürlülük, həyat keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması və bir çox xəstəliklərin qarşısının alınması ilə əlaqələndirilir. -a istinadən bildirir ki, çay mədəniyyəti müxtəlif xalqların adət-ənənələri il

17 noyabr
.

Payızda orqanizmi vitaminlə təmin edən və xəstəlikdən qoruyan qida – Kələm turşusu

Payız mövsümündə orqanizmimizdə çatışmayan vitaminləri bərpa etmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün qidalanma rasionumuzu zənginləşdirməliyik. Bu məqsədlə kələm turşusu ən yaxşı seçimdir. -ın -ya istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə rusiyalı həkim-dietoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatin

27 oktyabr
.

Paket çayın içindəkilər sizi QORXUDACAQ - Həşərat dərmanı və... – ARAŞDIRMA

Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? . xəbər verir ki, -ına apardığı araşdırmaya görə, az əmək sərf edərək hazırlana

15 noyabr
.

Bitki çayları haqqında vacib məsləhətlər: Bəziləri dəmlənməli, digərləri qaynadılmalıdır - SİYAHI

Bitki çayları bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir, xüsusilə həzm problemlərini yüngülləşdirməkdə effektiv rol oynayır. Ancaq bu məhsuldan istifadə edərkən düzgün növləri seçilməli, uyğun şəkildə dəmlənməli və nəzarətli istehlak olunmalıdır. -ın "Haber Global"a istinadla verdiyi məlumat

10 noyabr
.

Döş xərçənginin inkişafına səbəb olan qidalar AÇIQLANDI

Döş xərçəngi qadınlarda ən çox rast gəlinən xərçəng növüdür. Bir çox forma var, onların bir çoxu erkən aşkar edilərsə, uğurla müalicə edilə bilər. Ancaq bəzi qidalar şişlərin inkişafına kömək edə bilər. Hansı qida şişlərin əmələ gəlməsinə kömək edir?. Diyetoloq Oksana Skitalinskaya bu barədə qeyd edib

27 oktyabr