Bu qidalar və bitkilər qan qatılaşmasına səbəb olurmuş

Bu qidalar və bitkilər qan qatılaşmasına səbəb olurmuşQan bütün orqanların və sistemlərin işləməsinə təsir göstərir. Qan qatılaşanda onun yayılma funksiyası çətinləşir.

Sonxeber.az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, alimlər hansı məhsulların qanın keyfiyyətini pisləşdirdiyini və insan sağlamlığı üçün yaranan təhlükəni açıqlayıblar.

İnsanın içdiyi suyun miqdarı, qida, dərman, ətraf mühit, fermentlərin fəaliyyəti və bir çox digər amillər qanın axıcılığına təsir göstərir. Bəzi qidaların qəbulu və pis vərdişlər qanın laxtalanmasına onun qatılaşmasına gətirib çıxrarır ki, bu da damarların varikoz genişlənməsinə, infarkt və insulta səbəb ola bilir.

Qanı qatılaşdıran əssas qidaların isə banan, kartof, şəkər, şirniyyat məhsulları, cəfəri, şüyüd, qoz olduğu bildirilir.
Bundan başqa, alkoqollu içkilər sidikqovucu olduqları üçün bədəndə susuzlaşma yaradırlar. Qazlı içkilər də eyni təsirə malikdir.

Bəzi dərman bitkiləri də qanın axıcılığına mənfi təsir göstərir. Bu sırada gicitkən, solmazçiçəyi, qatırquyruğu, dulavratotunun və s. bitkilərin adı çəkilir.

Qan axıcılığını bərpa etmək üçün qatılaşmaya səbəb olıan qidaların istifadəsini azaltmaq, ziyanlı vərdişlərdən tamamilə əl çəkmək, açıq havada daha çox vaxt keçirmək və bol su içməyin vacib olduğu vurğulanır.

Sağlamlıq   Baxılıb: 6413   Tarix: 02 fevral 2020  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 055 3906818

Facebookda Paylaş

Unvan.az - elanlar sayti

DİGƏR MARAQLI XƏBƏRLƏR

Səhər yorğunluğunu necə aradan qaldırmaq olar?

Qışda, uzun qaranlıq dövrdən sonra bir çox insanlar səhər yorğunluğu kimi problemlə qarşılaşırlar. Səhər yuxudan ayılmaqda çətinlik çəkir, özlərini əsəbi hiss edirlər. Bu halda çox vaxt yalnız bir şey xilas yolu kimi gəlir-qəhvə içmək. Ancaq bu həmişə kömək etmir və bundan əlavə, çox miqdarda qəhvəni

2 fevral

Zeytun, yoxsa günəbaxan yağı daha faydalıdır?

Rusiyalı mütəxəssislər (Rus keyfiyyət sistemi) zeytun və günəbaxan yağının tərkibini Omeqa-3, Omeqa-6 və Omeqa-9, vitaminlər və aktiv bioloji maddələr üzərindən analiz edib. Elm adamları rəfinə edilmiş zeytun yağının, yoxsa günəbaxan yağının sağlamlığımız üçün daha faydalı olduğunu araşdırıb.. . Publika.a

2 fevral

Tərxunun inanılmaz FAYDASI: 2 həftə ərzində...

Orqanizm üçün müalicəvi bitkilərdən biri də tərxundur.. . Publika.az xəbər verir ki, tərxun orqanizmə möhkəmləndirici təsir edir, immun sistemini möhkəmləndirir. Ev şəraitində ondan çox yaxşı təbii immunostimulyator hazırlamaq olar. Bunun üçün 200 qr tərxun 3 limonla birlikdə (limonlar qabıqlı olmalıdır

2 fevral

"Xərçəng" xəstəliklərinin yuvası olan gözəllik salonları - VİDEO - FOTO

Adi gözəllik proseduru kimi görünən manikür və pedikür çox qorxulu nəticələr verə bilər. Bunun üçün üz tutulan natəmizlik gözəllik mərkəzləri QİÇS, hepatit, xərçəng kimi xəstəliklərin yuvasıdır.. . Sonxeber.az xəbər verir ki, məsələ ilə bağlı ARB TV-nin efirində yayımlanan "Günə doğru" verilişind

31 yanvar

Tibbi maskalar virusdan qoruyurmu, necə istifadə etməli? - Professor aydınlıq gətirdi

Hazırda yayılmış kəskin respirator virus infeksiyalarından qorunmaq üçün insanlar müxtəlif üsullardan istifadə edir. Bunlardan biri də qoruyucu maskalardır. Demək olar ki, küçəyə çıxarkən qoruyucu maskalardan istifadə edən xeyli insanla rastlaşırıq. Bəs tibbi maskalar viruslara qarşı nə dərəcədə effektlidir?

30 yanvar

Soya yağının orqanizmə ziyanı-Alimlərdən AÇIQLAMA

"Endocrinology" jurnalında bir sıra alimin soya yağı üzrə araşdırmasının nəticələri dərc edilib. Sonxeber.Az-ın məlumatına əsasən, məqalədə soya yağından tez-tez istifadə etməyin autizm, "Alzheimer" və bir sıra psixi pozuntulara səbəb olduğu qeyd edilib.. Tədqiqatçılar siçanlar üzərind

28 yanvar

Bu xəstəlik sizi İNTİHARA sürükləyə bilər

Beynəlxalq assosiasiya olan "The Academy of Eating Disorders" qidalanma pozuntusu ilə bağlı əsas nüansları təqdim edib.. . Publika.az xəbər verir ki, ABŞ-ın Syosset xəstəxanasının psixoloqu Dina Hörs anoreksiya və ya blumiyadan əziyyət çəkənlərin bu vəziyyətə düşməsində ailələrinin günahlandırılmamal

27 yanvar

Xərçəngin inkişafının qarşısını alan TƏRƏVƏZ

Tərkibi vitaminlərlə zəngin tərəvəzlərdən biri də ispanaqdır.. . Publika.az xəbər verir ki, araşdırmalar nəticəsində ispanaqın xərçəngin inkişafının qarşısını alma gücünə malik olduğu aşkarlanıb. Buna səbəb onun tərkibində fitonutrientlər maddələrin olmasıdır. Belə ki, bu maddələr yeni yaranmış məh

26 yanvar

Orqanizmə ziyan verən QİDALAR - DİQQƏTLİ OLUN!

Bəzi məhsulların, qidaların müntəzəm qəbulu insan sağlamlığı üçün çox təhlükəlidir. Əksər insan bunu bilsə də, əməl etmir.. . Publika.az orqanizmə ziyan verən qidaları təqdim edir:. . 1. Çipslər və limonad. . 2. Qamburger, dönər, kartof-fri və s.. . 3. Kolbasa, sosiska və s. hazır ət məhsulları.. . 4

26 yanvar