"Qorçiçnik" və banka qoymaq təhlükəlidir - XƏBƏRDARLIQ
Çoxlarına uşaqlıqda banka və ya "qorçiçnik" kimi tanıdığımız xardal tərkibli plastrlar qoyulub. Əvvəllər bu, soyuqdəymə xəstəliklərinin müalicəsi üçün ən etibarlı üsullardan sayılırdı. Lakin müasir təbabət belə metodların tərəfdarı deyil.
Sonxeber.az xəbər verir ki, ilkin tibbi-sanitar yardım üzrə rusiyalı mütəxəssis Andrey Tyajelnikov bu barədə "Moskva" agentliyinə müsahibəsi zamanı danışıb.
Onun sözlərinə görə, banka dərini zədələyə bilər, xardal tərkibli plastrlar isə yüksək temperatur zamanı təhlükəlidir:
"Əvvəllər hesab olunurdu ki, "qorçiçnik" və bankalar qan dövranını stimullaşdırır, bronx və ağciyərləri isidir, lakin həqiqətdə dərin isinmə baş vermir. Onlar bədən hərarətini artıra bilər, bu isə artıq yüksək temperatur zamanı risklidir. Bankalar isə, xüsusilə təcrübəsiz bir insan tərəfindən qoyulsa, bədəni zədələyə bilər. İstənilən dəri qıcıqlanması və allergiya zamanı bu prosedurların hər ikisi qadağandır".
Kəskin respirator virus infeksiyaları (KRVİ), burun axma, öskürək zamanı həkim inhalyasiya etməyi məsləhət görüb:
"Buxar bəlğəmi mayeləşdirir, selikli qişanı nəmləndirir və təmizləyir. Eyni zamanda, kartof üzərində nəfəs alma kimi inhalyasiya üsullarında bir sıra məhdudiyyətlər var. Onlar faydalıdır, lakin xəstəliyin bütün dövrlərində yox. Yüksək temperatur zamanı isə ümumiyyətlə edilməməlidir".
Natəvan Baxşiyeva
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1063 Tarix: 20 oktyabr 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşXolesterolu necə tez azaltmaq olar? - Bu qidaları yemək lazımdır
Peşəkar dietoloq Pamela Meyson təbii olaraq pis xolesterolu aşağı salan qidalar haqqında danışıb. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, xolesterol daxil olmaqla müxtəlif tədqiqatları araşdıran dietoloq zəncəfil, yaban mersini, quşüzümü, sarımsaq və jenşen yeməyi tövsiyə edib. Məsələn, sarımsağı
8 dekabrÜrək xəstəliyi və qalxanvari vəzi arasında əlaqə tapıldı
Almaniyalı tədqiqatçılar tiroid xəstəliyinin aritmiya kimi ciddi ürək problemləri riskini artıra biləcəyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Frontiers in Cardiovascular Medicine" jurnalında dərc olunub. Qalxanabənzər vəzi enerji səviyyəsini, bədən istiliyini, çəkisin
9 dekabrTünd şokoladın xeyri
Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırmada öz əksini tapıb. Mütəxəssislər tünd şokoladın tərkibind
27 noyabrQaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq
Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa
6 dekabrAşağı qan təzyiqi niyə təhlükəlidir?
Bəzi hallarda aşağı təzyiq ciddi problemlərin əlaməti ola bilər. -a istinadən bildirir ki, hipotoniya və ya aşağı qan təzyiqi, qanın damarların divarlarına qarşı itələdiyi qüvvənin normal dəyərlərdən, adətən civənin 90 ilə 60 millimetrdən aşağı düşdüyü bir vəziyyətdir. Bu vəziyyətə genetik meyldən tutmu
29 noyabrQəhvə içməyin gizli təhlükələri - ÜST XƏBƏRDARLIQ EDİR
Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barədə ciddi xəbərdarlıqlar edib. ABŞ Səhiyyə Departamenti isə 400 milliqramdan (mq
23 noyabrBu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir
Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər
2 dekabr