Mədə yanmasını saniyələr ərzində yox edən qidalar
ediyimiz-içdiyimiz bir çox qida mədə yanmasına və mədə ağrısına səbəb ola bilir. Zamanla bu simptomlar reflüks, qastrit və xoralara çevrilir.
Uzunmüddətli həll yolu olmasa da, mədə yanması zamanı istehlak edildiyi anda effekt verən bir neçə qida var.
Medicina.az həmin qidaları təqdim edir:
Ayran: soyuq ayran turşuluğa qarşı faydalı antidotdur. Mədə yanmasını aradan qaldırmaq üçün bir stəkan soyuq ayran içmək olar. Ayran mədədəki turşuluğu neytrallaşdıran laktik turşu ehtiva edir. Laktik turşu mədənin selikli qişasını örtərək, qıcıqlanma və reflüks simptomlarını azaldır, mədəni rahatlaşdırır.
Bundan əlavə, ayran təbii probiotikdir. Probiotiklərdə olan yaxşı bakteriyalar qaz meydana gəlməsini və şişkinliyin qarşısını alır.
Banan: həzm prosesini sürətləndirən yüksək lif tərkibinə görə bağırsaq və mədə sağlamlığı üçün son dərəcə faydalıdır. Banan kaliumla zəngindir və mədədə selik istehsalını çoxaldaraq artıq turşu əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Həmçinin mədədəki artıq turşu istehsalının zərərli təsirləri ilə mübarizə aparır. Yetişmiş banan mədə problemlərinə qarşı əla antidotdur.
Soyuq süd: südün yüksək miqdarda kalsium ehtiva etdiyi və buna görə də sümük sağlamlığı üçün super qida olduğu məlumdur. Ancaq kalsiumun reseptsiz satılan antasidlərin əsas tərkib hissələrindən biri olduğunu bilirdinizmi? Kalsium pH balansını qorumağa kömək edir. Həzmi yaxşılaşdırır.
Qeyd edək ki, bütün bunlar mədə yanması və ya mədə ağrısı zamanı ani effekt verən, qısamüddətli həll yollarıdır. Mədədə problemlər mütəmadi hal alıbsa, vəziyyəti ciddi qəbul etmək və həkim müayinəsindən keçmək lazımdır.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşBel ağrısından necə qurtulmaq olar?
Amerikalı elm adamları, yeni bir araşdırmada, xroniki bel ağrısı yaşayan bir insanın əzabını necə yüngülləşdirməyi müəyyən ediblər. -ın -a istinadla məlumatına görə, Kolorado Universitetinin Anşutsa tibb kampusunun tədqiqatçıları beyin və bel ağrılarının necə əlaqəli olduğunu tədqiq ediblər. Onları
10 dekabrBu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir
Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər
2 dekabrQəhvə içməyin gizli təhlükələri - ÜST XƏBƏRDARLIQ EDİR
Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barədə ciddi xəbərdarlıqlar edib. ABŞ Səhiyyə Departamenti isə 400 milliqramdan (mq
23 noyabr"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25 noyabrYarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq
Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. -a istinadla xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallara diqqət yetirmək lazımdır:. Laktoza İntoleransı. Qatıqdakı laktoza bəz
20 noyabrÖmrü 10 il qısaldan meyvənin adı açıqlanıb
Stanford Universitetindən olan bir qrup tədqiqatçı manqoların müntəzəm istehlakı ilə ömür uzunluğunun azalması arasında narahatedici əlaqə aşkar ediblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu tropik meyvənin gündəlik istehlakı insanın ömrünü orta hesabla 10 il qısalda bilər. Bu mənfi təsirin əsa
20 noyabr