Siqaret çəkənlərə daha bir BƏD XƏBƏR
Mütəxəssislər siqaretin ağız və diş sağlamlığına ciddi təsir etdiyini, siqaret çəkənlərin ağız xərçənginə tutulma riskinin daha yüksək olduğunu bildiriblər.
Türkiyəli professor Semih Özbayrak siqaretin diş əti iltihabını artırdığını və dişi əhatə edən sümüyü əridərək diş itkisinə səbəb olduğunu deyib.
Onun sözlərinə görə, az təhlükəli olduğu düşünülən qəlyan və elektron siqaretlər də ağız boşluğunun selikli qişasının rənginin dəyişməsinə, diş daşı əmələ gəlməsinə və ağız qoxusuna səbəb olur.
Professor siqaretin toxuma müqavimətini azaldaraq ağız selikli qişasında xərçəng öncəsi formalaşmalara səbəb ola biləcəyini bildirib: "Xərçəng riski xüsusilə tütün və yüksək konsentrasiyalı spirtdən birlikdə istifadə etməyə davam edənlərdə və 50 yaşdan yuxarı insanlarda 6-15 dəfə artır". (Publika.az)
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşXolesterolu necə tez azaltmaq olar? - Bu qidaları yemək lazımdır
Peşəkar dietoloq Pamela Meyson təbii olaraq pis xolesterolu aşağı salan qidalar haqqında danışıb. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, xolesterol daxil olmaqla müxtəlif tədqiqatları araşdıran dietoloq zəncəfil, yaban mersini, quşüzümü, sarımsaq və jenşen yeməyi tövsiyə edib. Məsələn, sarımsağı
8 dekabrÇayı belə içməyin: ağır xəstəliyə tutula bilərsiniz
Ölkə olaraq süfrəmizdən əskik olmayan çay bəzi şikayətçi olduğumuz xəsətəliklərin qaynağı ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, çayı müəyyən temperaturdan yuxarı içənlər xərçəng riski ilə üzləşirlər. "Atatürk" Universitetinin professoru Atilla Eroğlu müxtəlif universitetlərdən 4 akademikl
3 dekabrQan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlanıb
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. "Report" "PlanetToday" nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşman
24 noyabrYoqa hansı xəstəliklərdə əks-göstərişdir?
Yoqa dayaq-hərəkət sistemi xəstəlikləri olan insanlara, məsələn, artrit və osteoxondroz zamanı əks göstərişdir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı cərrah, travmatoloq-ortoped Aleksey Afanasyev bildirib ki, əgər yoqa ilə məşğul olmağa qərar vermisinizsə, travmatoloq-ortopedlə məsləhətləşmə
30 noyabrBu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI
Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen" (xərçəngə səbəb ola bilən) kimi təsnif olunur. Qırmızı ət is
26 noyabr"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25 noyabrPopulyar Yeni il salatı ən təhlükəli yemək adlandırıldı
Məşhur Yeni il salatı, Şuba aterosklerozun inkişafına səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloqlar belə bir xəbərdarlıq ediblər. Ekspertlərin sözlərinə görə, hətta böyük miqdarda tərəvəz də onu təhlükəli olmaqdan xilas edə bilməz. "Yeni il süfrəsindəki ən təhlükəli yemək Şuba salatıdır
4 dekabrBel ağrısından necə qurtulmaq olar?
Amerikalı elm adamları, yeni bir araşdırmada, xroniki bel ağrısı yaşayan bir insanın əzabını necə yüngülləşdirməyi müəyyən ediblər. -ın -a istinadla məlumatına görə, Kolorado Universitetinin Anşutsa tibb kampusunun tədqiqatçıları beyin və bel ağrılarının necə əlaqəli olduğunu tədqiq ediblər. Onları
10 dekabrAlimlər ürəklə bağlı narahatedici həqiqəti üzə çıxardı
Ürək sağlamlığı ilə bağlı yeni bir araşdırmada tədqiqatçılar 23.499 nəfərin məlumatlarını araşdırıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırmaya görə, qan təzyiqi tez-tez dəyişən orta yaşlı insanlar, qan təzyiqi sabit qalanlara nisbətən ani ürək ölümü riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Hətt
25 noyabr