Qarpızı çox yeməyin, yoxsa...
Dietoloq Yuliya Zinçenko qarpızın çəkiniz üçün təhlükələrini açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, qarpız insulin müqavimətinə səbəb ola bilər:
"Qarpızı çox miqdarda yedikdə saxaroza və fruktoza bolluğu qanda qlükoza səviyyəsi kəskin şəkildə artır. Bu, insulinin sərbəst buraxılmasına və sonra aclıq hücumuna səbəb olur. Əgər siz qarpızı çox yeyirsinizsə və məşq etmirsinizsə, bədənə daxil olan qlükoza yağa çevrilərək yanlara və qarın nahiyəsinə çökməyə başlayacaq.
Bundan əlavə, artıq fruktoza - gündə 15 qramdan çox - qaraciyərin yağlanmasına səbəb ola bilər".
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
instagramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşAc qalmaq xərçəngin inkişafını ləngidə bilər?
ABŞ-nin Memorial Sloan Kettering Xərçəng Mərkəzində (MSK) aparılan araşdırma nəticəsində ac qalmağın təbii killer-hüceyrələrin (NK) xərçənglə mübarizə qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artıra biləcəyini müəyyən edilib. Tədqiqat göstərir ki, periodik olaraq ac qalmaq NK hüceyrələrini sərt şiş mühitind
16 iyunArıçılıqda xəstəliklərin yayılma səbəbləri nə ilə bağlıdır?
Son vaxtlar arılar arasında müxtəlif yoluxucu xəstəliklər yayılıb. Fermerlər bildiriblər ki, bu il arı xəstəliklərinin daha geniş yayılmasının səbəbi əsasən iqlim dəyişkənliyidir. Ancaq arı ailələrinin məhv olmasının başqa səbəbləri də var. Belə ki, yeni fermerlər tərəfindən gətirilən arı koloniyalar
9 iyunBu dondurmaları ALMAYIN - XƏBƏRDARLIQ!
Artıq havalar isinmək üzrədir. Belə günlərdə isə əksəriyyət sərinləmək üçün dodurma yeyir. Digər tərəfdən, satışda kifayət qədər saxta, keyfiyyətsiz məhsulların olduğu da hər kəsə bəllidir. Maraqlıdır, hansı dondurmaları istehlak etməliyik?. Bununla bağlı -a açıqlama verən qida eksperti Ağa Salamov deyi
31 mayNiyə yaşlı insanlar çörək yeməməlidirlər?
İnsan nə qədər yaşlıdırsa, məhsul seçimində bir o qədər diqqətli olmalıdır. Qidalanma mütəxəssisləri deyirlər ki, çörək və digər taxıl məhsulları yemək yaşlı insanlar üçün təhlükəli ola bilər. 60 yaşdan sonra ya bu qidalardan tamamilə imtina etmək, ya da onların rasionda miqdarını əhəmiyyətli dərəcəd
23 iyunGöbələyin hansı fayda və zərərləri var?
"Göbələk mədə xorası, bağırsaq xəstəlikləri, böyrək və qaraciyər çatışmazlığı olan insanlar üçün əks göstərişdir". Bu barədə rusiyalı həkim Nadejda Podkorytova məlumat verib. "Mədə-bağırsaq xəstəlikləri zamanı göbələk yemək olmaz. Əlavə olaraq allergiya xəstələri də bu məhsuldan çəkinməlidirlər"
30 iyunÖlümün yaxınlaşmasının iki əlaməti
Nəfəs darlığı və ya "hava aclığı" ölümün yaxınlaşmasının ən bariz əlamətlərindən biridir. -a istinadən bildirir ki, bu qənaətə ABŞ-nin Qocalmanın araşdırılması institutunun alimləri gəliblər. Alimlər qeyd ediblər ki, qaçılmaz ölümün əlamətləri ya fiziki, ya da psixoloji olur. Birincisinə, ço
9 iyunTər qoxusundan xilas olun
Tər qoxusunu aradan qaldırmaq üçün müxtəlif antipersperantlardan istifadə edilir. Axşam.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu vasitələr orqanizm üçün zərərlidir. Həddən artılq istifadəsi müxtəlif dəri xəstəliklərinə o cümlədən, qadınlarda döş xərçənginə səbəb ola bilir. Sizə təqdim edəcəyimi
8 iyunBu maddə infarkt riskini artırır: saqqız və diş pastasında da var
Saqqız və diş pastasının tərkibindəki maddə infarkt riskini, həm də hazırkı qlükoza səviyyəsini min dəfə artırır. Həmin maddə diabet xəstələrinin və ya arıqlamaq istəyənlərin istifadə etdiyi ksilitol, saqqız, diş pastası kimi məhsullarda da var. Həmin araşdırma "European Heart Journal" jurnalınd
23 iyun