Bu qida xərçəng və diabet riskini azaldır-Həkimdən açıqlama

Bu qida xərçəng və diabet riskini azaldır-Həkimdən açıqlamaRusiyalı həkim və dietoloq Yelena Solomatina orqanizm üçün daha faydalı olan qidalar barədə məlumat verib. Sonxeber.az rus KİV-inə istinadən xəbər verir ki, müsbət effektinə görə, siyahıda ilk yeri qarağat, mərsin və zoğal siyahıya liderlik edir.
"Bu giləmeyvələr ürək-damar sistemi və onkoloji xəstəliklərin qarşısını alır. Bu qidalar diabetdən əziyyət çəkənlər üçün də faydalıdır, böyrəklərin fəaliyyətini sürətləndirir, görmə qabiliyyətini gücləndirir", - deyə həkim bildirib.
Yelena Solomatina eyni zamanda qeyd edib ki, giləmeyvələr həm də faydalı antioksidantlardır. Hüceyrələrin regenerasiyasını sürətləndirir. Bu isə cavanlaşma effektinə səbəb olur.

Sağlamlıq   Baxılıb: 1114   Tarix: 07 oktyabr 2019  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 055 3906818

Facebookda Paylaş

Unvan.az - elanlar sayti

DİGƏR MARAQLI XƏBƏRLƏR