Möcüzəli ədviyyat DARÇIN - Hər dərdin dərmanı

Möcüzəli ədviyyat DARÇIN - Hər dərdin dərmanı"Cinnamomum" ağacının qabığı olan ətirli darçın tez-tez yemək və şirniyyatların hazırlanmasında istifadə olunur.

Lakin bir çox digər ədviyyatlar kimi, darçın həm də çoxsaylı müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir və sağlamlığı qorumağa və bərpa etməyə yardım edir.

Darçın orqanizmə güclü antibakterial, antioksidant və iltihabəleyhinə təsir edir. Sonxeber.az saglamolun.az-a istinadla oxucularını darçının faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanış edir.

1. Mədə-bağırsaq sistemi problemləri zamanı yardım edir, həzm sisteminə antiseptik təsir edir, ürəkbulanmasını azaldır.

2. Polifenollar sayəsində darçın orqanizmi sərbəst radikalların təsirindən qoruyur. Məhz sərbəst radikallar xroniki xəstəliklər və o cümlədən xərçəngin riskini artırır, qocalma proseslərini sürətləndirir.

3. Darçına xoş qoxu bəxş edən birləşmə piylərin yandırılması prosesini stimullaşdırır, metabolismi yaxşılaşdırır. Məhz bu xüsusiyyətə görə diyetoloqlar darçını tez-tez pəhrizlərə daxil edirlər. Darçın əlavə olunmuş qatıq ən məşhur və effektli "arıqlama kokteyli" sayılır.

4. Darçın beyinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, Parkinson xəstəliyindən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır.

5. Ədviyyat göbələk xəstəlikləri zamanıda da yardım edir.

6. Darçın çox yaxşı təbii antidepressantdır. Onun qoxusu əhvalı yaxşılaşdırır, stressi və gərginliyi azaldır.

7. Darçın şəkərli diabet xəstələri üçün çox faydalıdır - qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləməyə yardım edir.

Mütəxəssislər darçını toz şəklində deyil, qabıq şəklində almağı və evdə üyütməyi tövsiyə edirlər. Bu halda darçının faydalı xüsusiyyətləri daha yaxşı saxlanılır.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 2008   Tarix: 13 sentyabr 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Yazın ilk meyvəsi çiyələyin faydaları

Yaz aylarının ən ləzzətli meyvələrindən biri olan çiyələk sağlamlıq üçün çox faydalıdır. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, A, B və C vitaminləri ilə zəngin olan çiyələk orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm olunur. Digər meyvələr kimi vitaminlər, minerallar, lif və antioksidant xüsusiyyətlərə mali

3 aprel
.

Pomidor şirəsinin əvəzsiz faydası açıqlandı

"Duzlu olmayan pomidor şirəsində olan likopin ASLP, yəni "pis xolesterin" adlanan maddənin istehsalını azaldır". -ın "Daily Mail"ə istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətinin kardioloqu Ranca Sinqh bildirib. Həkim ASLP-nin (aşağ

4 aprel
.

Yazda tozcuqlara qarşı allergiyanın qarşısını necə almaq olar? - Rusiyalı həkimdən sadə üsullar

Bir neçə sadə qaydaya əməl etməklə polenlə (müxtəlif bitkilərdən yayılan tozcuqlar) kontaktı azaltmaq və allergiyanı nəzarət altına almaq mümkündür. -ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı allerqoloq-immunoloq, tibb elmləri namizədi, ekspert İrina Manina " "ya müsahibəsində danışıb. Əsasən baha

3 aprel
.

Smartfonlar uşaqlarda xərçəngə səbəb olur: Səhiyyə nazirindən şok AÇIQLAMA

ABŞ-ın səhiyyə naziri Robert F. Kennedi Amerika məktəblərində smartfonların qadağan edilməsini təklif edib. -ın xəbərinə görə, o, bu barədə "Fox News" telekanalında uşaqların sağlamlığına mümkün təhlükələr və onların psixi vəziyyətinə mənfi təsir göstərməsi ilə bağlı mövqeyini əsaslandırara

31 mart
.

30 saniyəlik udqunma testi: Bu xəstəliklərin xəbərçisidir

Sağlam fərdlərin 30 saniyə ərzində neçə dəfə udduğunu təyin edən İsrailli elm adamları, bu testin ölümcül xəstəliklərin xəbərçisi olduğunu ortaya qoydular. Disfaqiya kimi tanınan udma çətinliyi xərçəng, ağciyər xəstəliyi və ya demans kimi ciddi xəstəliklərin əlaməti ola bilər. Disfaqiyanın diaqnozund

5 aprel
.

Soyuqdəyməyə dərman olan yemək

Soyuqdəymə və qrip olduqda nə yeməliyik?. mütəxəssislərə istinadən xəbər verir ki, bunların içində ən məşhuru toyuq şorbasıdır. Toyuq şorbası burun axıntısı və boğaz ağrısı üçün ev dərmanı kimi tanınır. Bəs, görəsən toyuq şorbası həqiqətən soyuqdəyməyə yaxşı təsir edir, yoxsa bu bir mifdir?. Burada bi

2 aprel
.

Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandı

Mütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər. -ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir. Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:. Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömə

2 aprel
.

Dəmlənmiş çay bu vaxtdan sonra zəhərə çevrilir

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dəmlənmiş çayı uzun müddət saxlamaq yaxşı fikir deyil, çünki tez xarab olur. Çinli tədqiqatçılar zərərli birləşmələrin çay dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra onun tərkibində görünməyə başladığını müəyyən ediblər. Səthdə parlaq bir qat yaranarsa, onu vaxtında tökmə

5 aprel
.

Mədədə qıcqırma və zəncəfil: Nələri bilmək lazımdır?

Zəncəfil bəzən mədə yanmasına qarşı sürətli təsir edən vasitə kimi tövsiyə edilir, lakin onu digər qidalardan ayrı qəbul etmək turşu reflüksünü ağırlaşdıra bilər. -ın verdiyi məlumata görə, bu barədə amerikalı terapevt Maykl Çiçak "WelnessPulse" nəşrinə danışıb. Həkim izah edib ki, mədə yanmas

2 aprel