Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq
Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır.
Sonxeber.az Milli.Az-a istinadla xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallara diqqət yetirmək lazımdır:
Laktoza İntoleransı
Qatıqdakı laktoza bəzi insanlar üçün həzm problemlərinə, məsələn, şişkinlik, qaz və ya qarın ağrısına səbəb ola bilər.
Mədə-bağırsaq Xəstəlikləri
Turş qatıq, həzm sistemi həssas olan və ya mədə turşuluğu yüksək olan insanlar üçün narahatlıq yarada bilər. Bu, xüsusilə reflü və ya qastrit kimi problemlərdən əziyyət çəkənlər üçün keçərlidir.
Ağırlıq Hissiyatı
Dolma özü yağlı və ağır bir yeməkdir. Üzərinə qatıq əlavə etmək həzmi bir qədər çətinləşdirə bilər, xüsusən də yeməkdən sonra hərəkətsiz qalındıqda.
Qida Uyğunsuzluğu
İnanclara görə, bəzi insanlar qatıqla dolma kimi yüksək nişastalı yeməklərin birlikdə yeyilməsinin bədəndə "soyuq" və "isti" təsir yaratdığını düşünür. Bu, elmi əsaslı olmasa da, bəzi fərdlərdə narahatlıq hissi yarada bilər.
Tövsiyələr
Laktoza intoleransınız varsa, laktozasız qatıqdan istifadə edə bilərsiniz.
Qatığı çox miqdarda istifadə etməməyə çalışın, yeməyi balanslı şəkildə yeyin.
Əgər müəyyən xəstəlikləriniz və ya qida həssaslığınız yoxdursa, dolmanı qatıqla yemək sağlamlıq üçün təhlükə yaratmır. Bunun əksinə, qatıq faydalı probiyotik tərkibi ilə həzmi asanlaşdıra bilər.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1456 Tarix: 20 noyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Pis qidalanma intellektə zərər vurur
"Beynimiz ən sadə reflekslərdən tutmuş mürəkkəb düşüncə proseslərinə qədər bütün bədəni idarə edir, eyni zamanda bütün enerjinin 20 faizini sərf edir". xəbər verir ki, bunu "Gazeta" nəşrinə müsahibəsində rusiyalı bioloq və qida sahəsi üzrə mütəxəssis Artyom Yaşin deyib. O qeyd edi
6 aprelDuz depressiya yaradırmış
Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. -a istinadla xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, yeməklərinə normadan artıq duz əlav
17 aprelBu 4 qidanı yeyənlər xolesterin dərmanına ehtiyac duymur
Bu 4 qidanı yeyənlər xolesterin dərmanına ehtiyac duymur. -ın məlumatına görə mütəxəssislər bildirir ki, bəzi təbii qidalar xolesterin səviyyəsini salmaqda dərmanlar qədər təsirli ola bilər və onları müntəzəm şəkildə qəbul edən insanlar dərman istifadəsinə ehtiyac duymaya bilər. Araşdırmalara əsasə
9 aprelSaç boyası alarkən DİQQƏT - Sağlamlığınızı gözəlliyinizə qurban verməyin
Müasir dövrdə saç boyaları estetik görünüşün və fərdi tərzin ayrılmaz parçasına çevrilib. Ancaq mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, gözəllik naminə sağlamlığınızı riskə atmayın. xəbər verir ki, dermatologiya mütəxəssisi Dr. Nermin Bahat saç boyalarının tərkibindəki kimyəvi maddələrin, xüsusilə ammia
12 aprelYeni pandemiya qapıda - Ölkələr bunu etməsə...
ÜST yenidən dünyanı xəbərdar etdi; həkimlər də hazır olmağa çağırır. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) baş direktoru Tedros Adhanom Qebreyesus dünyanı yeni pandemiyanın istənilən an baş verə biləcəyi ilə bağlı xəbərdar edib. xəbər verir ki, o, ölkələri pandemiyaların qarşısının alınması üçün beynəlxal
5 aprelSağlam insanlarda ani ürək durmasının əlamətləri - Nə etməli?
Ani ürək durması hətta görünüşdə tamamilə sağlam olan gənclərdə də baş verə bilər. Tibb ekspertləri bu qorxulu hadisənin erkən əlamətlərini və risk faktorlarını açıqlayıblar. Ani Ürək Durması nədir?. Ani ürək durması, ürəyin qəfil və gözlənilmədən işləməyi dayandırmasıdır. Bu, ürək ritminin pozulmas
6 aprelNaməlum virus YAYILDI - İnsanı yatağa məhkum edir
Rusiyada yeni və naməlum virus yayılmağa başlayıb. xəbər verir ki, "Rospotrebnadzor" qurumu naməlum virusa yoluxma hadisələrini izləməyə başlayıb. İlk yoluxan şəxslərin məlumatlarına görə, xəstəlik əvvəlcə adi halsızlıq və ağrılarla başlayır, amma bir neçə gün sonra vəziyyət daha da pisləşi
30 martPomidor şirəsinin əvəzsiz faydası açıqlandı
"Duzlu olmayan pomidor şirəsində olan likopin ASLP, yəni "pis xolesterin" adlanan maddənin istehsalını azaldır". -ın "Daily Mail"ə istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətinin kardioloqu Ranca Sinqh bildirib. Həkim ASLP-nin (aşağ
4 aprel