Yağ və şəkəri azaltmağın əsas yolları

Yağ və şəkəri azaltmağın əsas yollarıÇoxları artıq çəkidən xilas olmağa çalışır, amma çox nadir halda buna ürəyi istədiyi kimi nail olur. Ən çox isə şəkər və yağlı yeməklərdən uzaq olmaq çətindir.

Axşam.az xəbər verir ki, düzgün pəhriz saxlamaqla qısa zamanda sizləri narahat edən artıq çəkidən xilas ola bilərsiniz.

Şəkər və şirniyyat yerinə meyvədən istifadə edin. Meyvələrdən aldığınız şəkərin metobilizmanızda bir qarşılığı var, amma ağ şəkər yüksək kolori deməkdir.

Qırmızı ət yerinə yağsız və balıq yeyin. Çünki qırmızı ət yüksək xolestrol və doymuş yağ deməkdir. Bu da ürək üçün ziyandır, piy yığımına səbəb olur.

Çörək yeməzdən əvvəl fikirləşin. Ağ çörəyin tərkibində şəkər olur. Çörəyi evdə bişirməyə çalışın. əgər mümkündürsə, heç istifadə etməyin.

Xəmir pişintilərdən uzaq olun. Bunlar yağ, şəkər, qabardıcı ilə hazırlanır. Bunun da hər biri orqanizmdə kalori artımı deməkdir. Çalışın qlütensiz şirniyyatlar alın.

Fritözdə hazırlanan qızartmalardan uzaq olun. Yeməyə yüksək atəşdə yersiz yağ əlavə etmək orqanizm üçün ziyandır. Bu piylənmə ilə yanaşı, xərçəng riskini də artırır.

Mayonez əvəzinə az yağlı salat sousları istifadə edin. az yağlı qatıq da seçə bilərsiniz. Sendviçlərinizə mayonez yerinə qurudulmuş göyərti əlavə edin.

Qəhvəni az yağlı süd ilə hazırlayın. üstünə kremlər əlavə edilən qəhvələrdən uzaq olun.

Çipsi əvəzinə popkorn seçin. Bu, daha ziyansızdır.

Konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə və şorbalardan uzaq olun. çünki onların tərkibinə mütləq şəkər qatılır. Ən yaxşısı təzə tərəvəz və meyvələrdir.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1424   Tarix: 19 oktyabr 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Alimlərdən zeytun yağı ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ

Alimlər uzun müddət açıq vəziyyətdə saxlanılan zeytun yağının sağlamlıq üçün ciddi risklər yaratdığı barədə xəbərdarlıq edib. Bildirilib ki, mətbəxdə aylarla kənarda qalan, istifadəsiz açılmış zeytun yağı zaman keçdikcə oksidləşir və toksik maddələr əmələ gətirə bilər. Bu birləşmələr xüsusilə ürək v

26 noyabr
.

Yeməkdən dərhal sonra çay içmək olmaz - Yan təsiri var

Çay dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və onun müxtəlif növlərinin faydaları haqqında çoxsaylı araşdırmalar mövcuddur. Lakin çayın istifadəsi bəzən çox xoşagəlməz yan təsirə səbəb ola bilər. Qaynarinfo -a istinadən xəbər verir ki, çaydakı birləşmələr dəmirin mənimsənilməsinə mənfi təsir göstəri

1 dekabr
.

Niyə qəhvə sizi yuxulu hiss etdirir? - İzahlı gözlənilməz cavab

Kofe adətən güclü stimulyator hesab olunur, məqsədi insanı canlandırmaq, diqqəti artırmaq və enerji verməkdir. Lakin bir çox insan paradoksal hal yaşayır: kofe içdikdən 30–60 dəqiqə sonra ağır yuxululuq, göz qapaqlarında ağırlıq və ümumi halsızlıq yaranır. Bu, heç də nadir istisna deyil, səbəb kofeini

30 noyabr
.

Hər kəsin faydalı bildiyi banan bu şəxslər üçün təhlükəlidir

Banan dünyada ən çox istehlak edilən meyvələrdən biridir. Ucuzdur, dadlıdır, qabığı ilə birlikdə rahat daşınır, tez enerji verir və kalium, B6 vitamini, lif, C vitamini kimi faydalı maddələrlə zəngindir. xəbər verir ki, bir çox idmançı, uşaqlar və sağlam qidalanan insanlar gündəlik rationuna bananı mütlə

3 dekabr
.

2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq

Uşaqlara öskürək siroplarını səbəbsiz yerə vermək təhlükəli ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı pediatr Darya İvanova xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə xüsusilə bəlğəmi duruldan dərmanlar körpələr üçün ciddi risk yaradır. Bu dərmanlar bəlğəmin həcmini artırır və uşaq onu çətinliklə xari

30 noyabr
.

Qış depressiyasından qoruyan 4 tövsiyə: Kimlər daha həssasdır?

Qışa daxil olarkən günlərin qısalması və günəş işığının azalması ilə birlikdə artan yorğunluq, istəksizlik və yuxuluq qış depressiyasının əlaməti ola bilər. Bəs kimlər daha həssasdır və bu depressiyadan necə qorunmaq olar?. Qaynarinfo xəbər verir ki, türk psixiatr Umut Mert Aksoy dərman istifadəsi olmada

27 noyabr
.

Hər il 2,5 milyon insan yoluxur - Riski artıran 6 amil

Ağciyər xərçəngi həm ölkəmizdə, həm də dünyada ən çox rast gəlinən və ən çox ölümə səbəb olan xərçəng növü olaraq əhəmiyyətini qoruyur. Qaynarinfo xəbər verir ki, artan ətraf mühit risk faktorları, siqaret istifadə­sinin yayılması və xəstəliyin gec əlamət verməsi səbəbindən bu xəstəlik cəmiyyət sağlamlığ

24 noyabr
.

Həyatınızı məhv edən az bilinən dəri xəstəliyi

Bu az tanınan dəri xəstəliyi qəfil şəkildə ortaya çıxaraq insanların həyatını alt-üst edə bilər. Bir çoxları onu sızanaq və ya rozasea ilə səhv salır, amma perioral dermatit əslində üç fərqli xəstəliyin "uyğunsuz qarışığı" kimi təsvir olunur. xarici mediaya istinadla bildirir ki, perioral dermati

23 noyabr
.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. -a istinadla xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. Bu barədə Rusiyanın MyGenetics şirkətinin aparıcı elmi işçisi və ekspert şurasının sədr

19 noyabr