Yağ və şəkəri azaltmağın əsas yolları

Yağ və şəkəri azaltmağın əsas yollarıÇoxları artıq çəkidən xilas olmağa çalışır, amma çox nadir halda buna ürəyi istədiyi kimi nail olur. Ən çox isə şəkər və yağlı yeməklərdən uzaq olmaq çətindir.

Axşam.az xəbər verir ki, düzgün pəhriz saxlamaqla qısa zamanda sizləri narahat edən artıq çəkidən xilas ola bilərsiniz.

Şəkər və şirniyyat yerinə meyvədən istifadə edin. Meyvələrdən aldığınız şəkərin metobilizmanızda bir qarşılığı var, amma ağ şəkər yüksək kolori deməkdir.

Qırmızı ət yerinə yağsız və balıq yeyin. Çünki qırmızı ət yüksək xolestrol və doymuş yağ deməkdir. Bu da ürək üçün ziyandır, piy yığımına səbəb olur.

Çörək yeməzdən əvvəl fikirləşin. Ağ çörəyin tərkibində şəkər olur. Çörəyi evdə bişirməyə çalışın. əgər mümkündürsə, heç istifadə etməyin.

Xəmir pişintilərdən uzaq olun. Bunlar yağ, şəkər, qabardıcı ilə hazırlanır. Bunun da hər biri orqanizmdə kalori artımı deməkdir. Çalışın qlütensiz şirniyyatlar alın.

Fritözdə hazırlanan qızartmalardan uzaq olun. Yeməyə yüksək atəşdə yersiz yağ əlavə etmək orqanizm üçün ziyandır. Bu piylənmə ilə yanaşı, xərçəng riskini də artırır.

Mayonez əvəzinə az yağlı salat sousları istifadə edin. az yağlı qatıq da seçə bilərsiniz. Sendviçlərinizə mayonez yerinə qurudulmuş göyərti əlavə edin.

Qəhvəni az yağlı süd ilə hazırlayın. üstünə kremlər əlavə edilən qəhvələrdən uzaq olun.

Çipsi əvəzinə popkorn seçin. Bu, daha ziyansızdır.

Konservləşdirilmiş tərəvəz, meyvə və şorbalardan uzaq olun. çünki onların tərkibinə mütləq şəkər qatılır. Ən yaxşısı təzə tərəvəz və meyvələrdir.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1433   Tarix: 19 oktyabr 2021  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

COVID keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarları tıxayaraq toxumalara oksigen və qida maddələrinin çatdırılmasını çətinləşdirir

5 dekabr
.

Qəhvə Altsheymer xəstəliyindən xilas edə bilər - Yeni ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunub ki, alimlər Altsheymer xəstəliyinin inkişafında vacib rol oynayan butirilxolinesterazanı

7 dekabr
.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatdan sonra on il ərzində qadınların təxminən 10%-i xərçəngin təkrarlanması ilə qarşılaşır

7 dekabr
.

Çox dil bilənlərin beyni daha gec yaşlanır

27 Avropa ölkəsində aparılan elmi tədqiqatlara əsasən, ən azı iki dil bilən insanların beyni daha gec yaşlanır. Axşam.az-ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, araşdırmaya 86 min nəfər qatılıb və məlum olub ki, çoxdilli insanlarda beyin yaşlanması prosesi xeyli ləng gedir. Mütəxəssislər bildirirlə

3 dekabr
.

Gündə bir fincan çay sümükləri qoruyur?

Professor Envu Liuya görə, əldə olunan nəticələr hər gün bir fincan çay içməyin yaşlanma dövründə sümük sağlamlığını dəstəkləməyin sadə yollarından biri ola biləcəyinə işarə edir. Ölkə.az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, orta səviyyədə qəhvə istehlakı təhlükəsiz görünsə də

16 dekabr
.

Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş

Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular

30 noyabr
.

Xərçəngin dərmanı GÖRÜN HANSI HEYVANDA İMİŞ

Yaponiya alimləri qurbağaların bağırsağında xərçəng hüceyrələrini məhv edə bilən bakteriyalar aşkar ediblər. xəbər verir ki, tədqiqat "Japan Advanced Institute of Science and Technology" (JAIST) alimləri tərəfindən aparılıb və nəticələr "Gut Microbes" jurnalında dərc olunub. Araşdırm

20 dekabr
.

Qış aylarında göz quruluğu və infeksiyalar artır - Həkimdən xəbərdarlıq

Qış aylarının başlaması ilə soyuq hava, külək və qapalı məkanlarda yaranan quru mühit göz sağlamlığına mənfi təsir göstərməyə başlayıb. türk mediasına istinadən xəbər verir ki, göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssis, Dr.Faik Engin Azman bu dövrdə göz quruluğu, infeksiyalar və rəqəmsal ekran istifadəsi il

15 dekabr
.

Xərçəng olmaq istəmirsinizsə bu əşyalardan uzaq durun - Biri hər saniyə yanımızdadır

Son araşdırmalar bəzi gündəlik istifadə olunan məhsulların xərçəng riski ilə əlaqəli ola biləcəyini göstərir. xəbər verir ki, elm adamları xüsusilə uzunmüddətli və yüksək dozada istifadədə bəzi maddələrin sağlamlığa təsirini diqqətlə izləyirlər. Yapışmayan tavalar yüksək temperaturda istifadə edildikd

20 dekabr