"Omicron" xəstələri bu qidaları YEMƏMƏLİDİR
İnfeksiyaya qarşı mübarizədə qidalanma mühüm rol oynayır. Ona görə də düzgün qidaların qəbulu orqanizmin xəstəliklə daha yaxşı mübarizə aparmasına kömək edəcək.
Sonxeber.az "m24"-ə istinadən məlumat verir ki, rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri doktoru Marqarita Korolyova "Omicron" ştammına yoluxanlara xəstəlik zamanı şirin, duzlu və hisə verilmiş yemək yeməməyi tövsiyə edib.
Ekspertin fikrincə, bu məhsullar sağalmanı ləngidir.
Mütəxəssis vurğulayır ki, şirniyyatların çıxarılması xüsusilə vacibdir. Onlar orqanizmin qocalma prosesini sürətləndirir, ona görə də sizə tez sağalmağınıza kömək etməyəcəklər.
Korolyova hisə verilmiş ət və spirtdən də imtina etməyi xəstəlik zamanı duzlu qidaları rasiondan çıxarmağı məsləhət görür:
"Duzlu qidalar mayeni bədəndə saxlayır və bu, virus infeksiyası zamanı bədənin təbii detoksifikasiyasına mane olur".
Aygün Osmanlı
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1635 Tarix: 02 fevral 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşFolqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, folqa
1 dekabrGündüz yuxusu olduqca FAYDALI İMİŞ - "Amma 30 dəqiqədən çox yatsanız..."
Gündüz yuxusu stressli iş qrafiki olan insanlara idrak funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. Bu barədə endokrinoloq Oksana Zavalnaya danışıb. Mütəxəssis qeyd edib ki, gündüz yuxusu konsentrasiyanı və reaksiya sürətini artırır, həmçinin yaddaşı yaxşılaşdırır:. "O, həmçinin stress hormon
1 dekabrXərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları
Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər verir ki, ən təhlükəli hesab olunan qızartma yağları bunlardır:. Trans yağlarla zəngi
7 dekabrAz miqdarda spirtli içkinin ziyanı var?
Alimlər alkoqollu içkiləri normada qəbul etdikdə sağlamlığa fayda verdiyini açıqlayıb. -a istinadən bildirir ki, alkoqol uzun müddətdir ki, bir çox insanın gündəlik həyatının bir hissəsidir, lakin onun sağlamlığa təsiri hələ də çoxlu araşdırmaların mövzusu olaraq qalıb. Orta dozada spirt, xüsusən d
1 dekabrBu "vitamin bombası"nın azı şəfa, çoxu zəhərdir - XƏBƏRDARLIQ
Qışda bir çox insan ətirli çaytikanı çayı ilə müalicə etməyi xoşlayır. Bu, immunitet sistemini effektiv şəkildə gücləndirən unikal giləmeyvədir. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çaytikanı qiymətli maddələrin, xüsusən də C vitamininin əsl anbarıdır ki, dondurulduqdan sonra da orada qalır. Onu
12 dekabrBel ağrısından necə qurtulmaq olar?
Amerikalı elm adamları, yeni bir araşdırmada, xroniki bel ağrısı yaşayan bir insanın əzabını necə yüngülləşdirməyi müəyyən ediblər. -ın -a istinadla məlumatına görə, Kolorado Universitetinin Anşutsa tibb kampusunun tədqiqatçıları beyin və bel ağrılarının necə əlaqəli olduğunu tədqiq ediblər. Onları
10 dekabrXərçəngin ilkin mərhələdə əsas əlamətləri
Xərçəng əlamətləri şişin növündən və onun yerindən asılıdır. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Terapiya və Profilaktik Təbabət üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki Oksana Drapkina "Doktor Piter" nəşri ilə söhbətində danışıb. Həkim xərçəngi
8 dekabr