Piylənməyə qarşı ən effektiv məhsullar bəlli oldu

Piylənməyə qarşı ən effektiv məhsullar bəlli olduDənli və paxlalı məhsullar immunitet sistemini gücləndirməyə və müxtəlif xəstəliklərdən, məsələn, COVID-19-dan qorunmağa kömək edir.

Belə məhsullar artıq çəki ilə mübarizədə, bədən çəkisinə nəzarətdə mühüm rol oynayır.

Dənli və paxlalı qidalar xüsusi bir maddə sayəsində arıqlamağa kömək edir. Bu, pəhriz lifidir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, belə qidalar lifin ən zəngin mənbələrindən biridir.

İstehlak edilməsi tövsiyə edilən dənli və paxlalı bitki növləri arasında quru lobya, noxud, yaşıl və qırmızı mərcimək, bulqur var. Bu məhsulları gündəlik rasionunuza əlavə etməklə bir çox dadlı yeməklər hazırlaya bilərsiniz.

Qeyd edək ki, bu qidalar həftədə üç və ya dörd dəfə istehlak edildikdə daha yaxşı nəticə verir./oxu.az


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1601   Tarix: 16 fevral 2022  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Həftənin bazar ertəsi günü miokard infarktı ola bilərsiniz: Səhər saatları niyə TƏHLÜKƏLİDİR?

"Qış aylarında xəstə sayımız daha çox olur. Yayda qan təzyiqi normaya düşməyə başlayır. Bunun bir çox səbəbi var: biz tərlə maye itiririk, çox miqdarda su içirik". İnfarktların həftənin hansı günündə, saatında, ilin hansı fəslində və hansı şəraitdə daha çox baş verdiyi məlum olub. Alimləri

7 dekabr
.

Qaşıq-qaşıq zəhər yeyirmişik - İnsanı DƏLİ, orqanizmi MƏHV EDİR - ŞOK XƏBƏRDARLIQ

Türkiyənin məşhur həkim və sağlam qidalanma mütəxəssisi, professor Canan Karatay insan sağlamlığı üçün riskli hesab olunan bir qida ilə bağlı vacib xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, Karatay "dəli bal" adlanan xüsusi növ balın tərkibindəki toksinlərin ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ol

1 dekabr
.

Xolesterolu necə tez azaltmaq olar? - Bu qidaları yemək lazımdır

Peşəkar dietoloq Pamela Meyson təbii olaraq pis xolesterolu aşağı salan qidalar haqqında danışıb. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, xolesterol daxil olmaqla müxtəlif tədqiqatları araşdıran dietoloq zəncəfil, yaban mersini, quşüzümü, sarımsaq və jenşen yeməyi tövsiyə edib. Məsələn, sarımsağı

8 dekabr
.

Səhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır

Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər

9 dekabr
.

Paket çayın içindəki inanılmaz TƏHLÜKƏLƏR: həşərat dərmanı və...

Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? . -a istinadən bildirir ki, az əmək sərf edərək hazırlanan bu çaylar sonrada

24 noyabr
.

Niyə çörəyi əllə kəsmək olmaz?

Çörək insanların ən böyük kəşfidir. O, hər bir xalq üçün müqəddəs nemət sayılır. Çörəklə bağlı hər xalqın öz müxtəlif inancları var. -a istinadla bu inanclardan biri barədə məlumat verir. Məsələn, türklər onu yerdə tapsalar öpüb baş üstə qoyarlar. Azərbaycanda çörəyi, xüsusən təndirdən yeni çıxmış çörəy

22 noyabr
.

Alimlər ürəklə bağlı narahatedici həqiqəti üzə çıxardı

Ürək sağlamlığı ilə bağlı yeni bir araşdırmada tədqiqatçılar 23.499 nəfərin məlumatlarını araşdırıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırmaya görə, qan təzyiqi tez-tez dəyişən orta yaşlı insanlar, qan təzyiqi sabit qalanlara nisbətən ani ürək ölümü riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Hətt

25 noyabr
.

Qəhvə içməyin gizli təhlükələri - ÜST XƏBƏRDARLIQ EDİR

Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barədə ciddi xəbərdarlıqlar edib. ABŞ Səhiyyə Departamenti isə 400 milliqramdan (mq

23 noyabr
.

Qaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq

Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa

6 dekabr