Bu içkilər də koronadan sağalmağa kömək edir
Yeni növ koronavirusa yoluxduqda bəzi içkilər orqanizmin sağalmasına kömək edir. Lakin bir sıra içkilər var ki, onlardan müvəqqəti olaraq imtina etmək məsləhət görülür.
Sonxeber.az Axar.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim-endokrinoloq Aynur Muxtarova bu barədə deyib:
"COVİD və onun əleyhinə qəbul edilən dərmanlar orqanizmdə sərbəst radikalların əmələ gəlməsinə müəyyən qədər zərərli təsir göstərir. Ancaq maye qəbulu sərbəst radikalların orqanizmdən çıxmasına və koronadan tez sağalmağa kömək edir. Koronavirus infeksiyasından qorunmaq üçün maye qəbulunu artırmaqla xəstəliyə yoluxma riskini nisbətən azaltmaq mümkündür" .
Həkim-endokrinoloqun dediyinə görə, evdə hazırlanan içkilər və yaşıl çay əsasında hazırlanan dəmləmələr də tez sağalmağa kömək edir. Lakin xəstəliklə mübarizədə bədənin təmizləmə funksiyasıni yerinə yetirən əsas maye sudur:
"Maye qəbul edilməsi deyəndə təkcə suyun qəbulu nəzərdə tutulmur. Sudan başqa gün ərzində tünd içkilər, qəhvə, çaylar, müxtəlif qazlı içkilər və kompotlar da içilir. Koronaviruslu xəstələrin ya adi sudan, ya da müxtəlif bitki dəmləmələrindən istifadə etməsi məsləhət görülür. Aparılan araşdırmalara görə, tünd içkilər - qəhvə və çay xəstəlik zamanı mənfi təsir göstərir".
Orqanizmdəki suyun bir hissəsini itirmək öz mənfi təsirini dərhal göstərir. Belə hallarda insan su içmədikdə vəziyyəti daha da pisləşə bilər. Qida və tullantıların daşınması, bədən temperaturunun nizamlanması, oynaqlarda sürüşkənliyin və orqanizmdəki bir çox kimyəvi reaksiyaların tənzimlənməsi baxımından maye olaraq qəbul edilən suyun əhəmiyyəti çox böyükdür.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 2006 Tarix: 20 fevral 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşXolesterolu necə tez azaltmaq olar? - Bu qidaları yemək lazımdır
Peşəkar dietoloq Pamela Meyson təbii olaraq pis xolesterolu aşağı salan qidalar haqqında danışıb. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, xolesterol daxil olmaqla müxtəlif tədqiqatları araşdıran dietoloq zəncəfil, yaban mersini, quşüzümü, sarımsaq və jenşen yeməyi tövsiyə edib. Məsələn, sarımsağı
8 dekabrSəhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır
Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər
9 dekabrPaket çayın içindəki inanılmaz TƏHLÜKƏLƏR: həşərat dərmanı və...
Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? . -a istinadən bildirir ki, az əmək sərf edərək hazırlanan bu çaylar sonrada
24 noyabrNiyə çörəyi əllə kəsmək olmaz?
Çörək insanların ən böyük kəşfidir. O, hər bir xalq üçün müqəddəs nemət sayılır. Çörəklə bağlı hər xalqın öz müxtəlif inancları var. -a istinadla bu inanclardan biri barədə məlumat verir. Məsələn, türklər onu yerdə tapsalar öpüb baş üstə qoyarlar. Azərbaycanda çörəyi, xüsusən təndirdən yeni çıxmış çörəy
22 noyabrAlimlər ürəklə bağlı narahatedici həqiqəti üzə çıxardı
Ürək sağlamlığı ilə bağlı yeni bir araşdırmada tədqiqatçılar 23.499 nəfərin məlumatlarını araşdırıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırmaya görə, qan təzyiqi tez-tez dəyişən orta yaşlı insanlar, qan təzyiqi sabit qalanlara nisbətən ani ürək ölümü riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Hətt
25 noyabrQəhvə içməyin gizli təhlükələri - ÜST XƏBƏRDARLIQ EDİR
Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barədə ciddi xəbərdarlıqlar edib. ABŞ Səhiyyə Departamenti isə 400 milliqramdan (mq
23 noyabrQaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq
Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa
6 dekabr