Bu məhsullar beyin funksiyasını pozur
Tibb elmləri namizədi, Hemotest laboratoriyasının nevroloqu Yekaterina Demyanovskaya beynin fəaliyyətini pisləşdirən məhsulları açıqlayıb.
Lent.az xəbər verir ki, nevroloq duzun beyin üçün təhlükələri barədə xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, ev və sənaye konservlərindən, soya sousundan, ketçupdan istifadə arterial hipertoniyanın və ya hipertoniyanın inkişafına, yəni təzyiqin xroniki artmasına təsir göstərə bilər.
Həkim heyvani yağların həddindən artıq istehlakının təhlükəsi barədə də xəbərdarlıq edib.
"Lövhələr boşaldıla və onların hissələri beynin əsas damarlarına daxil ola bilər", - deyə o bildirib. Nevroloqun sözlərinə görə, hətta bu insulta gətirib çıxara bilər.
Demyanovskaya suşini də təhlükəli yemək adlandırıb. Onun sözlərinə görə, cilalanmış düyüdə az miqdarda B1 vitamini var. Amma o, çiy balıqda olan tiaminaza fermenti tərəfindən məhv edilir.
Mütəxəssis ciddi pəhriz saxlamağı tövsiyə edib. Çünki beynin düzgün işləməsi üçün müxtəlif pəhriz lazımdır.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğum sayılır. Həmin uşaqların ağciyəri və ürəyi tam formalaşsa da, bağırsaq sistemi ö
8 dekabrTurşunun faydaları nədir?
Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifadə olunması tövsiyə olunur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, turşunun qid
7 dekabrÖskürəyin təbii üsullarla müalicəsi
Demək olar ki, hər kəs öskürəyin nə qədər narahatedici olduğunu qəbul edir. Sadə bir öskürək belə həftələrlə davam edə, boğaz ağrısına, əzələ gərginliyinə və yuxu pozuntularına səbəb ola bilər. Bu səbəbdən öskürəyin aradan qaldırılması üçün müxtəlif vasitələrin axtarılması və bu sahədə geniş bir bazarı
15 dekabrXərçəngin dərmanı GÖRÜN HANSI HEYVANDA İMİŞ
Yaponiya alimləri qurbağaların bağırsağında xərçəng hüceyrələrini məhv edə bilən bakteriyalar aşkar ediblər. xəbər verir ki, tədqiqat "Japan Advanced Institute of Science and Technology" (JAIST) alimləri tərəfindən aparılıb və nəticələr "Gut Microbes" jurnalında dərc olunub. Araşdırm
20 dekabrZərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi
Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "King's College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging" jurnalında dərc olunub. Tədqiqat 2 böyük Avropa layihəsini
13 dekabrÇipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Parade" nəşri üçün danışan kardioloqlar xəstələrinə uzaq durmağı tövsiyə etdiklər
8 dekabrHəkimlər həyəcan təbili çalır: Malyariyaya qarşı mübarizə dalana dirənib
Uzun illərin nailiyyətlərini məhv edə və səhiyyə sistemlərini həddindən artıq yükləyə biləcək genişmiqyaslı epidemiya təhlükəsi realdır. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) xəbərdarlıq edir ki, malyariyaya qarşı qlobal mübarizə iqlim dəyişikliyi, parazitlərin dərmanlar
5 dekabr