İşdə soyuqdəymədən qorunmağın yolları
Ofisdə soyuqdəyməyə tutulmamaq üçün ümumi immunitet qorunmalıdır, buna görə bir neçə qaydaya riayət etmək lazımdır.
Bu barədə rusiyalı tanınmış terapevt Qalina Aksyonova danışıb.
Onun sözlərinə görə, mikrobların yayılma riskini azaltmaq üçün hər üç-dörd saatdan bir otaq təxminən 10-15 dəqiqə havalandırılmalıdır.
"İkincisi, iş yerinizdə nəm təmizlik lazımdır: su və ya antiseptiklə nəmlənmiş birdəfəlik salfetlərlə masanın səthi silinməlidir", - deyə mütəxəssis tövsiyə edib.
Aksyonova mikroblardan effektiv şəkildə qorunmaq üçün antiseptikdən istifadə etməyi və əlləri tez-tez yumağı da məsləhət görüb:
"Dərini zədələməmək üçün nəmləndirici təsiri olan kremdən istifadə edə bilərsiniz. Çirkli əllərlə üzə toxunmamağa çalışılmalıdır. Əllərdə mikroblar var ki, onlar selikli qişalara nüfuz edir və yoluxucu prosesin başlanmasına səbəb olur", - deyə o əlavə edib.
Həkim, həmçinin, burnu fizioloji və ya duzlu məhlulla yaxalamağı tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, bu, selikli qişada bakteriyaları məhv edəcək.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 510 Tarix: 01 oktyabr 2023
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşQəhvə ömrü uzadırmış: gündə neçə fincan içmək lazımdır?
Qəhvə ömrü uzatmaqla yanaşı, koqnitiv funksiyaları və yaşa bağlı xəstəliklərdən qoruyur. xəbər verir ki, yeni araşdırmaya görə, gündə 2-3 fincan qəhvə istehlakı bütün səbəblərdən ölümləri 17 faiz azaldır. Araşdırmanın müəllifləri Katia R. Lopes və Rodriqo A. Cunhandır. Onların sözlərinə görə, mütəmad
8 dekabrBu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI
Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen" (xərçəngə səbəb ola bilən) kimi təsnif olunur. Qırmızı ət is
26 noyabrFolqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici...
Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliyi eksperti Zakari Kartrayt xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, folqa
1 dekabrQaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - Xəbərdarlıq
Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssa
6 dekabr"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25 noyabrGöbələk nə zaman zəhərə çevrilir - dietoloqdan tövsiyə
Ləman Süleymanova: "Bu qida məhsulu düzgün qablaşdırılmadıqda, istifadə müddəti bitdikdə artıq zəhərli göbələyə çevrilir". Kliniki Tibbi Mərkəz (KTM) zəhərlənmə ilə bağlı şok statistika yayıb. Məlumata görə, bu ilin oktyabr ayı ərzində KTM-in Toksikologiya şöbəsinə zəhərlənmə səbəbi ilə 9
1 dekabrQəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini
24 noyabr