Ağızda acı dad olmasının səbəbi nədir?

Ağızda acı dad olmasının səbəbi nədir?Ağızda tez-tez baş verən acı həzm sisteminin müxtəlif patologiyalarının əlaməti ola bilər.

BAKU.WS-in xəbərinə görə, bu barədə qastroenteroloq Yelena Yakuşeva məlumat verib.

O deyir ki, acılıq müəyyən qidalar və ya dərmanlar yeməkdən yarana bilər. Ancaq bu simptom daimi bir vəziyyətə çevrilirsə, mütəxəssislə məsləhətləşmək lazımdır.

"Acılığın ümumi səbəblərindən biri yandırılmış yeməkdir, bu halda xoşagəlməz daddan xilas olmaq üçün bir az su içmək kifayətdir", - o, müsahibəsində deyib.

Həmçinin, ağızda acılıq yaşlı insanlarda dad seçimlərindəki dəyişikliklərlə əlaqələndirilə bilər və ya siqaretin nəticəsi ola bilər.
Sonra nanə və ya saqqız bu simptomun öhdəsindən gəlməyə kömək edə bilər.

Bundan əlavə, ağızda acılığın digər səbəbləri arasında hamiləlik, tənəffüs və ya endokrin sistemlə bağlı problemlər, şişlərin olması və pəhriz daxildir.

Həmçinin qeyd olunur ki, çox vaxt, köhnəlmiş qoz-fındıq və ya toxum yeyəndə acı dad yaranır - tərkibindəki yağ turşuları parçalanaraq acı kimyəvi birləşmələr əmələ gətirir.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1142   Tarix: 11 yanvar 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Həkim ürək üçün ən zərərli vərdişi AÇIQLADI

Terapevt Hilari Cons ürək sağlamlığı üçün ən zərərli vərdişi açıqlayıb. xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, ürəyə siqaretdən daha çox zərər verən heç bir şey yoxdur. Consun bəyanatını Britaniyanın "Mirror" nəşri "HERE NEWS" nəşrinə istinadən yayıb. Ürə

8 dekabr
.

Bu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir

Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər

2 dekabr
.

Bel ağrısından necə qurtulmaq olar?

Amerikalı elm adamları, yeni bir araşdırmada, xroniki bel ağrısı yaşayan bir insanın əzabını necə yüngülləşdirməyi müəyyən ediblər. -ın -a istinadla məlumatına görə, Kolorado Universitetinin Anşutsa tibb kampusunun tədqiqatçıları beyin və bel ağrılarının necə əlaqəli olduğunu tədqiq ediblər. Onları

10 dekabr
.

Səhər yeməyindən imtina bu XƏSTƏLİYƏ yol açır

Yeni bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyini müntəzəm olaraq "pas" keçmək beyin sağlamlığını pisləşdirə və demans riskini artıra bilər. "Neyrorestoratologiya" jurnalında dərc edilən tədqiqatın nəticələrinə istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyini atlayanların, səhər yeməyi yeyənlər

9 dekabr
.

Xərçəngin ilkin mərhələdə əsas əlamətləri

Xərçəng əlamətləri şişin növündən və onun yerindən asılıdır. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Terapiya və Profilaktik Təbabət üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki Oksana Drapkina "Doktor Piter" nəşri ilə söhbətində danışıb. Həkim xərçəngi

8 dekabr
.

Şəkər xəstələrinə ŞAD XƏBƏR! bu qida diabet riskini AZALDIR

Bitter şokoladın daha bir faydası üzə çıxıb. İngiltərənin "The British Medical Journal" (BMJ) tibb jurnalında yayımlanan bir araşdırmaya istinadən xəbər verir ki, həftədə 5 və ya daha çox porsiya bitter şokolad istehlakı 2-ci tip şəkərli diabet riskini 21 faiz azaltmağa kömək edə bilər. Araşdırm

5 dekabr
.

Ömrü 10 il qısaldan meyvənin adı açıqlanıb

Stanford Universitetindən olan bir qrup tədqiqatçı manqoların müntəzəm istehlakı ilə ömür uzunluğunun azalması arasında narahatedici əlaqə aşkar ediblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu tropik meyvənin gündəlik istehlakı insanın ömrünü orta hesabla 10 il qısalda bilər. Bu mənfi təsirin əsa

20 noyabr
.

Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?

Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə

23 noyabr