Ağızda acı dad olmasının səbəbi nədir?
Ağızda tez-tez baş verən acı həzm sisteminin müxtəlif patologiyalarının əlaməti ola bilər.
BAKU.WS-in xəbərinə görə, bu barədə qastroenteroloq Yelena Yakuşeva məlumat verib.
O deyir ki, acılıq müəyyən qidalar və ya dərmanlar yeməkdən yarana bilər. Ancaq bu simptom daimi bir vəziyyətə çevrilirsə, mütəxəssislə məsləhətləşmək lazımdır.
"Acılığın ümumi səbəblərindən biri yandırılmış yeməkdir, bu halda xoşagəlməz daddan xilas olmaq üçün bir az su içmək kifayətdir", - o, müsahibəsində deyib.
Həmçinin, ağızda acılıq yaşlı insanlarda dad seçimlərindəki dəyişikliklərlə əlaqələndirilə bilər və ya siqaretin nəticəsi ola bilər.
Sonra nanə və ya saqqız bu simptomun öhdəsindən gəlməyə kömək edə bilər.
Bundan əlavə, ağızda acılığın digər səbəbləri arasında hamiləlik, tənəffüs və ya endokrin sistemlə bağlı problemlər, şişlərin olması və pəhriz daxildir.
Həmçinin qeyd olunur ki, çox vaxt, köhnəlmiş qoz-fındıq və ya toxum yeyəndə acı dad yaranır - tərkibindəki yağ turşuları parçalanaraq acı kimyəvi birləşmələr əmələ gətirir.
Sonxeber.az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşYazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?
İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. Yazda ortaya çıxan infeksiya xəstəliklərini təqdim edirik:. Onlarda biri diabakteriozdur: Disbakterioz zamanı normal və atipi
14 aprelİnfarktdan necə qorunmaq olar? - 8 sadə qayda
Sağlamlıq problemlərini uzun müddət müalicə etməkdənsə, qarşısını almaq daha yaxşıdır. -a istinadən bildirir ki, xəbər verir ki, düzgün qidalanma, müntəzəm fiziki fəaliyyət və pis vərdişlərdən imtina ürək xəstəliklərinin qarşısının alınmasında ən yaxşı tədbirdir. Genetik və yaş kimi bəzi faktorlar bizi
7 aprelBişmiş qarğıdalının orqanizmə 12 faydası – Bu xəstəliklərdə effektivdir
Qarğıdalı insanın yetişdirdiyi ən faydalı bitkilərdən biridir. Amerika, Avropa və Rusiyada qarğıdalı yetişən kimi onu müxtəlif variantlarda bişirib süfrəyə qoyurlar və ailəlikcə yeyirlər. Qarğıdalının faydaları və zərərləri barədə ətraflı məlumat almaq üçün məqaləni oxuyun. Bizdə isə qarğıdalı az xörəkd
23 martAlimlər yeni pandemiyaya səbəb ola biləcək virusun adını açıqlayıblar
Qrip virusu yeni pandemiyaya səbəb ola bilər. "Report"un məlumatına görə, bu barədə "The Guardian" beynəlxalq araşdırmaya istinadən yazır. Sorğuda dünyanın müxtəlif ölkələrindən 187 alim iştirak edib. Onların 57 faizi qrip virusunun başqa bir ştamına görə yeni pandemiyanın baş verəcəyin
21 aprelBir çox xəstəliyi müalicə edən MASAJ
İnsan orqanizmində 12 cüt kəllə-beyin mərkəzləri var, onlardan 5-i ağız boşluğunda yerləşir. Bu nöqtələrdə masaj xidməti sağlamlığa çox müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, isti dəsmalla masaj etmək limfalarda qan dövranını yaxşılaşdırır, bioloji aktiv nöqtələri stimullaşdırır, dişlərin ağız və selikl
24 martArıqlamaq üçün vacib olan "toxluq molekulları"nı necə yaradaq?
Stenford Tibb Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, intensiv fiziki fəaliyyətdən sonra insan orqanizmi xüsusi "toxluq molekulları" əmələ gətirir. Bənzər bir maddə "Metformin" adlı məşhur diabet dərmanının qəbulu nəticəsində sintez olunur. Qan şəkərinə nəzarət etmək üçün metmorfi
23 martHər gün bir banan yesək, orqanizm necə reaksiya verəcək?
İndiki vaxtda sağlam qidalanma və düzgün qida seçimi hər zamankından daha vacibdir. Bu nöqtədə bəzi sirli və təsirli qidalar var ki, onların möcüzəvi təsiri göz ardı edilə bilməz. xəbər verir ki, meyvənin tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlar orqanizmi qidalandırır, immunitet sistemin
7 aprel50 yaşdan aşağı ən çox xərçəngə tutulma qeydə alınan ÖLKƏLƏR - SİYAHI
Britaniyanın vəliəhd şahzadəsi Uilyamın həyat yoldaşı Şahzadə Keytin keçən həftə xərçəng xəstəsi olduğunu və müalicə aldığını açıqlaması 50 yaşdan aşağı şəxslərdə də xərçəngin geniş yayılması məsələsini gündəmə gətirib. -a istinadən xəbər verir ki, aparılan bir araşdırma gənc yaşlarda xərçəngə tutulmanı
30 mart