Pomidor yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ: Bu xəstəliyin inkişafına səbəb ola bilər
Pomidor yemək mədə xorasının inkişafına səbəb ola bilər və buna görə də bu tərəvəzi hər kəs, xüsusən də mədə-bağırsaq traktında problemi olan insanlar ehtiyatla istehlak etməlidirlər.
Lent.az-ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, bu barədə ABŞ-ın diabet, həzm və böyrək xəstəlikləri milli institutunun araşdırmasında deyilir.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, amerikalıların 6 faizə qədəri mədə xorası və ya peptik xoradan əziyyət çəkir. Bəzi insanlar xoşagəlməz mədə-bağırsaq əlamətləri olan xoralarla qarşılaşırlar və bu, pomidor kimi bəzi qidalar yeyilməsi səbəbindən daha da pisləşə bilər.
"Mədə-bağırsaq traktında turşu yığılması mədə xorasının inkişafına kömək edir, tərkibində yüksək turşu olan qidalar bu yığılmanı artırır və pomidor bu qidalardan biridir", - ekspertlər izah edirlər.
Onlar həmçinin xəbərdarlıq edirlər ki, pomidor mədə xorası inkişaf riskini artıra və onsuz da bu xəstəliyi olanlarda vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər.
"Əgər pomidor mütəmadi olaraq mədə problemi yaradırsa, onları rasionunuzdan çıxarın. Mədə xorası olan insanlar üçün faydalı qidalar var, məsələn, tərkibində probiotiklər olanlar - tempe, kimçi və ya qatıq.
Pomidordan fərqli olaraq, qırmızı bolqar bibəri başqadır. əla seçimdir, çünki o, mədə xoralarına qarşı qoruyucu xüsusiyyətlərə malik ola bilər", - alimlər yekunlaşdırırlar.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşÇayı belə içməyin: ağır xəstəliyə tutula bilərsiniz
Ölkə olaraq süfrəmizdən əskik olmayan çay bəzi şikayətçi olduğumuz xəsətəliklərin qaynağı ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, çayı müəyyən temperaturdan yuxarı içənlər xərçəng riski ilə üzləşirlər. "Atatürk" Universitetinin professoru Atilla Eroğlu müxtəlif universitetlərdən 4 akademikl
3 dekabrÜrək xəstəliyi və qalxanvari vəzi arasında əlaqə tapıldı
Almaniyalı tədqiqatçılar tiroid xəstəliyinin aritmiya kimi ciddi ürək problemləri riskini artıra biləcəyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Frontiers in Cardiovascular Medicine" jurnalında dərc olunub. Qalxanabənzər vəzi enerji səviyyəsini, bədən istiliyini, çəkisin
9 dekabrDondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
23 noyabrQəfil ölüm: Hansı qan qrupundan yan keçir?
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. Bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşmanı həmişəlik dəyişib. Hazırda elm adamları 35 müxtəlif qan qruplarını onların birləşmələrini
24 noyabrDərmanları soyuducuda saxlamaq olmaz
Dərmanları vanna otağı və mətbəxdə saxlamaq tövsiyyə olunmur. xəbər verir ki, Biotexnologiya və Sənaye Əczaçılığı kafedrasının dosenti, kimya elmləri namizədi Aleksey Panov dərmanların düzgün saxlanmasının onların effektivliyinə və təhlükəsizliyinə mühüm təsir etdiyini bildirib. O, dərmanların düzgü
23 noyabrYoqa hansı xəstəliklərdə əks-göstərişdir?
Yoqa dayaq-hərəkət sistemi xəstəlikləri olan insanlara, məsələn, artrit və osteoxondroz zamanı əks göstərişdir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı cərrah, travmatoloq-ortoped Aleksey Afanasyev bildirib ki, əgər yoqa ilə məşğul olmağa qərar vermisinizsə, travmatoloq-ortopedlə məsləhətləşmə
30 noyabr"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25 noyabr