Qarpızı çox yemək hansı təhlükələrə səbəb ola bilər?
Böyük Britaniyadan olan mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, qarpızın həddindən artıq qəbulu migren və allergiya ilə nəticələnə bilər.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə La Razon nəşri məlumat yayıb.
Həkimlərin sözlərinə görə, qarpız tərkibində çətin mənimsənilən karbohidratlar ehtiva edir ki, bu da həzm pozğunluqlarına səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, bəzi insanlarda - xüsusilə də migrenə meyilli şəxslərdə - qarpız migren tutmalarını tətikləyə bilər.
Əvvəlki tədqiqatlar göstərib ki, qarpız qəbulundan sonra - istər migrenli, istərsə də migrensiz insanlarda - qan serumunda nitritlərin səviyyəsi artır.
Nitritlər azot turşusunun qeyri-üzvi duzlarıdır və orqanizmdə müxtəlif hüceyrəvi proseslərdə iştirak edir, ürək və bağırsaq sağlamlığının qorunmasında mühüm rol oynayır. Alimlər güman edirlər ki, bu birləşmələrin həddindən artıq qəbulu baş ağrılarına səbəb ola bilər.
Qarpızin daha bir potensial təhlükəsi - allergik reaksiyalardır. Bu hallar nadir olsa da, bəzi insanlarda ciddi nəticələrə gətirib çıxara bilər. Həkimlər əlavə edirlər ki, qarpızdə təbii şəkərin miqdarı yüksəkdir, buna görə də şəkərli diabeti olan insanlar onun qəbulunu məhdudlaşdırmalıdır.
Bundan başqa, rasionda həddindən artıq qarpız istifadəsi bədənin normal fəaliyyəti üçün vacib olan mineral maddələrin balansı - elektrolit balansının pozulmasına da səbəb ola bilər.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Niyə qəhvə sizi yuxulu hiss etdirir? - İzahlı gözlənilməz cavab
Kofe adətən güclü stimulyator hesab olunur, məqsədi insanı canlandırmaq, diqqəti artırmaq və enerji verməkdir. Lakin bir çox insan paradoksal hal yaşayır: kofe içdikdən 30–60 dəqiqə sonra ağır yuxululuq, göz qapaqlarında ağırlıq və ümumi halsızlıq yaranır. Bu, heç də nadir istisna deyil, səbəb kofeini
30 noyabrYeməkdən dərhal sonra çay içmək olmaz - Yan təsiri var
Çay dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və onun müxtəlif növlərinin faydaları haqqında çoxsaylı araşdırmalar mövcuddur. Lakin çayın istifadəsi bəzən çox xoşagəlməz yan təsirə səbəb ola bilər. Qaynarinfo -a istinadən xəbər verir ki, çaydakı birləşmələr dəmirin mənimsənilməsinə mənfi təsir göstəri
1 dekabrCOVID-19-un beynimizə uzunmüddətli təsiri
COVID-19 keçirən insanlar onun mənfi nəticələrini illərlə hiss edə bilərlər. xarici mediaya istinadla bildirir ki, Liverpul Universiteti, London Kral Kolleci və Kembric Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, COVID-19 insan beyninə uzunmüddətli mənfi təsir göstərir. Araşdırmaya görə, ağır formad
30 noyabrQocalmanı sürətləndirən üç gündəlik vərdiş
Qocalmanı hissolunmaz şəkildə sürətləndirən üç gündəlik vərdiş açıqlanıb. bildirir ki, bu barədə "LEVITA" beynəlxalq balet və dartınma studiyaları şəbəkəsinin həmtəsisçisi və məşqçi Kseniya Qufranova " nəşrinə müsahibəsində danışıb. Qufranovanın sözlərinə görə, qocalmanın əsas amili otura
30 noyabrGündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı
Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası və aterosklerozu olan şəxslər üçün təhlükəlidir, çünki onların ürək-damar sistemin
23 noyabrÇox öskürmək ziyandır
Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif
3 dekabrSüni mayalanma qadın sağlamlığını məhv edir? - Rusiyalı həkimdən AÇIQLAMA
Ekstrakorporal mayalanma (süni mayalanma) proseduru hələ də bir çox qadınlarda narahatlıq və çox sayda qorxu hissi yaradır. Ən çox narahatlıq doğuran məqam hələ də haqqında xeyli miflərin dolaşdığı hormonlardır. bildirir ki, bu barədə rusiyalı reproduktoloq, reproduktiv sağlamlıq mərkəzinin mütəxəssis
23 noyabrÜrəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular
30 noyabrQış depressiyasından qoruyan 4 tövsiyə: Kimlər daha həssasdır?
Qışa daxil olarkən günlərin qısalması və günəş işığının azalması ilə birlikdə artan yorğunluq, istəksizlik və yuxuluq qış depressiyasının əlaməti ola bilər. Bəs kimlər daha həssasdır və bu depressiyadan necə qorunmaq olar?. Qaynarinfo xəbər verir ki, türk psixiatr Umut Mert Aksoy dərman istifadəsi olmada
27 noyabr