Ən faydalı pendir hansıdır?
Sağlam qidalanmanın vacib hissəsi olan pendir, yüksək protein və kalsium tərkiblidir. Səhər yeməyi və naharın vazkeçilməzidir.
Ancaq son araşdırmalar bütün pendirlərin eyni qida dəyərinə və faydalara malik olmadığını ortaya qoyub.
Sonxeber.az xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisləri xüsusilə müəyyən pendirlərin balanslaşdırılmış pəhrizə daxil edilməsinin vacibliyini vurğulayırlar.
Təhlillər göstərir ki, pendirin ürək sağlamlığına, sümük inkişafına və həzm sisteminə təsiri növündən asılı olaraq dəyişir.
Parmesan:
36 aylıq yetişmə prosesində laktoza miqdarını azaldan parmesan, yüksək protein və aşağı yağ tərkibi sayəsində xüsusilə laktoza dözümsüzlüyü olanlar üçün ideal bir alternativ təqdim edir. Dietoloqlar bildirirlər ki, hətta kiçik miqdarlar da çəki idarə etməyə müsbət təsir göstərə bilər.
Mozzarella:
Vitamin və minerallarla zəngin olan mozzarella prebiotik xüsusiyyətləri ilə immunitet sistemini gücləndirir. Kardioloqlar ürək sağlamlığına və aşağı yağ tərkibinə görə müntəzəm yeməyi məsləhət görürlər. Qış aylarında bədən müqavimətini artırmaq qabiliyyəti ilə xüsusilə qeyd olunur.
Ağ pendir:
Ağ pendir mineral güc mərkəzi kimi seçilir. Keçi südündən hazırlanan növlər kalium, kalsium, natrium və sinklə zəngindir. Aşağı kalorili olması çəkilərini idarə etməyə çalışanlar üçün sevimli edir. Tərəvəz və zeytun yağı ilə birləşdirildikdə onun qida dəyəri daha da artır.(medicina.az)
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stress hissini gücləndirir. Həkimin sözlərinə görə bağırsaq və beyin arasında sıx əlaq
6 dekabrÇipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Parade" nəşri üçün danışan kardioloqlar xəstələrinə uzaq durmağı tövsiyə etdiklər
8 dekabrGərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır
Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qida maddələrinin azlığı adətən gözə çarpan simptomlarla özünü göstərmir". Eksperti
7 dekabrSarımsaq əzməsini ziyilin üstünə vurun - Yox edəcək
Həkim uşaqlarda ziyillərdən xilas olmaq üçün hansı xalq üsullarının təhlükəsiz olduğunu açıqlayıb. xəbər verir ki, uşaqlarda ziyillərin müalicəsində bəzi xalq üsullarından istifadə oluna bilər, lakin bu metodlara yalnız dermatoloqla məsləhətləşdikdən sonra müraciət edilməlidir. Bunu tibb elmləri namizədi
30 noyabrYaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğum sayılır. Həmin uşaqların ağciyəri və ürəyi tam formalaşsa da, bağırsaq sistemi ö
8 dekabrCOVID-19-un beynimizə uzunmüddətli təsiri
COVID-19 keçirən insanlar onun mənfi nəticələrini illərlə hiss edə bilərlər. xarici mediaya istinadla bildirir ki, Liverpul Universiteti, London Kral Kolleci və Kembric Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, COVID-19 insan beyninə uzunmüddətli mənfi təsir göstərir. Araşdırmaya görə, ağır formad
30 noyabrTəzyiqiniz normada olmur?
Yüksək təzyiq (hipertoniya) 40 yaşdan sonra bir çox insanlarda rast gəlinir. Təzyiqi dərmanla yanaşı bitki və quru meyvələrlə də salmaq mümkündür. Axşam.az təzyiq xəstələri üçün lazımlı olan quru meyvələri təqdim edir:. Quru əncir. Kalsium, fosforla zəngindir, ürək-damar sistemi üçün effektivdir. Kişmiş
29 noyabrGörmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran 12 qida (SİYAHI)
Gözlər üçün faydalı qida maddələri - sink, omeqa-3 yağ turşuları, A və C vitaminləri - yaşla bağlı xəstəliklərin riskini azaltmağa kömək edir. Lazımi maddələrin hamısını qidalardan almaq mümkündür. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Very Well Health" görməni yaxşılaşdırmaq üçün nə yemək lazım olduğun
12 dekabr