Evdə dəfnə yarpağı yandırmağın - FAYDALARI
Roma, yunan təbiblərinin və sərkərdələrinin sevimli ağacı dəfnənin barəsində hələ sovet dövrünün qəzetlərində möcüzəvi təsir etməsi barədə yazılırdı.
Medicina.az evdə dəfnə yarpaqları yandırmağın psixoloiji və fiziki bədənə faydalarını təqdim edir:
- İltihabəleyhinə
- Mikrob, bakteriya əleyhinə
- Yarasağaldıcı
- İmmunitet möhkəmləndirici
- Yuxu,əsəb sakitləşdirici
- Orqanizmi toksin və şlaklardan təmizləyir
- Evin havasını nəmişlikdən qoruyur
- Yüksək hərarəti salır
- Nevrozlarda kömək edir
Epidemiya dövründə sulu yeməklərə dəfnə yarpağı atın.
Dəfnə yarpağı çayı, dəmləməsi için, qarqara edin.
Yarpağını yandırıb tüstüsündə nəfəs almaq təbii inhalyasiya deməkdir.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 3872 Tarix: 16 sentyabr 2021
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşƏn faydalı üç içki: Həkim AÇIQLADI
Rusiyalı həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov ən faydalı olan üç içkinin adını çəkib. xəbər verir ki, "Rossiya 1" kanalında yayımlanan "Doktor Myasnikov" verilişində o, həmin içkiləri açıqlayıb. "Ümumiyyətlə, çay, qəhvə və təmiz su ən çox içməli olduğumuz içkilərdir"
3 noyabrKərə yağı kimlərə olmaz? - Həkim TÖVSİYƏSİ
Kərə yağı bir çox insanın sevdiyi məhsuldur. Faydasından əlavə o çörək-bulka məmulatlarına təkrarolunmaz ətir verir, yeməklərin dadını daha zərif və doyurucu edir. Lakin dad keyfiyyətlərinə baxmayaraq, kərə yağı bəzi kateqoriya insanlar üçün sağlamlığa təhlükəli ola bilər. -ın verdiyi xəbərə görə, b
10 noyabrYeməkdən sonra su içmək ziyandır
Çoxumuz yeməklə birlikdə bir stəkan şirə və ya heç olmasa su içməyə öyrəşmişik. Uzunömürlü və sağlamlığı ilə tanınan yaponlar yeməkləri ilə birlikdə su içməkdən çəkinirlər. Axşam.az xəbər verir ki, yaponlar suyun həzmə maneə törədə biləcəyinə və orqanizminizin yeməyi həzm etməsini çətinləşdirə biləcəyin
10 noyabrGöbələk seçərkən mütləq bunlara diqqət edin - Qida eksperti açıqladı
Azərbaycanda göbələk yığma ənənəsi geniş yayılıb. İnsanların zəhərli gobələkləri tanımaması, və ya düzgün bişirməməsi ölümə belə yol aça bilər. Bəs göbələk seçərkən nələrə diqqət etməliyik?. Mövzu ilə bağlı -A qida eksperti Məhsəti Hüseynova açıqlama verib. O bildirib ki, göbələk zəhərlənməsindən qorunma
3 noyabrQışda xəstəliklərdən qorunmağın sirri: Çuğundur, sarımsaq, vəzəri...
Soyuq qış aylarında orqanizmimiz xəstəliklərə qarşı daha həssas olur. Bu mövsümdə xəstəliklərdən qorunmaq üçün bəzi təbii üsullardan istifadə edə bilərik. -a istinadən xəbər verir ki, "Haber Global" immunitet sistemini gücləndirmək üçün üstünlük verilməli olan məhsullar barədə ekspertləri
9 noyabrDünyanın ən sağlam qidasıdır
Alimlər deyirlər ki, su tərəsi dünyanın ən sağlam məhsuludur. Araşdırmaya görə, bu xüsusi məhsul orqanizm üçün ən çox aktiv və qiymətli minerallar, iz elementləri və vitaminləri ehtiva edir. -a istinadən bildirir ki, tövsiyə edilən bu məhsul yüksək miqdarda lif, kalium, protein, B, A, D vitaminləri v
29 oktyabrKartof yeyən 17 yaşlı gənc kor oldu
İngiltərədə 17 yaşlı gənc kartof yedikdən sonra kor olub. Bu barədə Bristol Göz Xəstəxanasının həkimləri danışıb. 17 yaşlı gəncin qidalanma rejiminə görə kor qaldığı bildirilib. Hələ 14 yaşında ikən yorğunluq və halsızlıq şikayəti ilə xəstəxanaya müraciət edən gənc şikayətlərinin gündən-günə artdığın
3 noyabrXərçəngin qarşısını alan içki
Çay sadəcə təravətləndirici içki deyil, həm də sağlamlıq faydalarının əsl xəzinəsidir. Onun istifadəsi uzunömürlülük, həyat keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması və bir çox xəstəliklərin qarşısının alınması ilə əlaqələndirilir. -a istinadən bildirir ki, çay mədəniyyəti müxtəlif xalqların adət-ənənələri il
17 noyabrDöş xərçənginin inkişafına səbəb olan qidalar AÇIQLANDI
Döş xərçəngi qadınlarda ən çox rast gəlinən xərçəng növüdür. Bir çox forma var, onların bir çoxu erkən aşkar edilərsə, uğurla müalicə edilə bilər. Ancaq bəzi qidalar şişlərin inkişafına kömək edə bilər. Hansı qida şişlərin əmələ gəlməsinə kömək edir?. Diyetoloq Oksana Skitalinskaya bu barədə qeyd edib
27 oktyabr