"Öldürən konservlər" - Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı xəbərdarlıq etdi
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) Fransadakı yerli ictimai səhiyyə orqanlarının bir ölüm də daxil olmaqla, bir qrup "botulizm" şübhəsi halı barədə məlumat verdiyini açıqlayıb.
Fransa Milli İHR Əlaqələndirici Mərkəzi 15 botulizm hadisəsi barədə ÜST-yə məlumat verib.
Botulizm son dərəcə təhlükəli və hətta ölümcül qida zəhərlənməsi kimi müəyyən edilir. Mütəxəssislərin qiymətləndirməsinə görə, evdə və ya uyğun olmayan mühitlərdə hazırlanmış konservlərdən istifadə edənlər botulizm riski altındadır.
Maraqlıdır ki, 15 hadisədən 14-ü Fransada olan 6 xarici vətəndaşlar arasında qeydə alınıb. Bu ölkələrə Kanada, Almaniya, Yunanıstan, İrlandiya, İngiltərə və ABŞ daxildir. Müəyyən edilib ki, şübhəli bilinən şəxslərin hamısı 1 həftə ərzində eyni məhsulu yeyiblər. Epidemioloji tədqiqatlar göstərib ki, infeksiya mənbəyi evdə hazırlanmış konservləşdirilmiş sardinaların istehlakıdır.
Sonxeber.az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşDiz-oynaq ağrılarında nəyə diqqət etməliyik? - VİDEO
Baku TV-də yayımlanan "Baku Med" verilişinin yeni buraxılışı efirə gedib. Verilişin budəfəki sayında artroz və bud-çanaq oynağının zədələnməsi, uşaqlarda serebral iflic kimi mövzular müzakirə olunub, eləcə də sümükləri gücləndirməyə kömək edən üsullardan bəhs olunub. Proqramın qonağı cərrah
24 martAlimlər yeni pandemiyaya səbəb ola biləcək virusun adını açıqlayıblar
Qrip virusu yeni pandemiyaya səbəb ola bilər. "Report"un məlumatına görə, bu barədə "The Guardian" beynəlxalq araşdırmaya istinadən yazır. Sorğuda dünyanın müxtəlif ölkələrindən 187 alim iştirak edib. Onların 57 faizi qrip virusunun başqa bir ştamına görə yeni pandemiyanın baş verəcəyin
21 aprelYazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?
İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. Yazda ortaya çıxan infeksiya xəstəliklərini təqdim edirik:. Onlarda biri diabakteriozdur: Disbakterioz zamanı normal və atipi
14 aprelCücərmiş kartofu atmayın - Qızıl dəyərində
Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Məlum olub ki, atılan bu kartoflar o qədər faydalı olublar ki, sözün əsl mənasında çəkisi qızıla bərabərdir. Bu üsulu öyrəndikdə
24 martRənglər sağlamlığınızın qeydinə qalır
Yeməklərdəki rəngarənglik iştahanı artırır. Elə buna görə də aşpazlar yemək hazırlayarkən daha çox tərəvəzdən istifadə etməyə çalışırlar. Axşam.az xəbər verir ki, tərəvəzlərdəki rəngarənglik sağlamlığa da xeyirlidir. Bənövşəyi. Bu rəngdə olan tərəvəzlər sinir sisteminin sağlamlığı üçün yaxşıdır. Bu rən
30 martGecə 4 saatdan az yatanları nələr gözləyir?
İnsan sağlamlığı üçün normalda minimum 6, maksimum 9 saat yatmalıdır. -a istinadən xəbər verir ki, somnoloq Yelena Çareva ən fövqəladə hallarda belə sutkada 4 saat yuxunun vacibliyini bildirib. "Yuxu saatı yaşa görə dəyişir. Uşaqlar böyüklərdən, böyüklər isə yaşlı insanlardan daha çox yatır. Yuxunu
17 martÇeynəmə zamanı bu səhvə yol verməyin - Stomatoloqdan XƏBƏRDARLIQ
Bir tərəfdən çeynəmək dişlərin çürüməsinə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə "Sputnik" radiosuna stomatoloq Aleksey Antipenko məlumat verib. "Əgər dişlərin bir tərəfi çeynəmək üçün istifadə edilmirsə, daha az təmizlənir. Fakt budur ki, tərəvəz və digər sıx tərkibli qidalar - çörək
23 martSüni ət təbii ətdən daha sağlamdır?
Sinqapurlu alimlər bitki mənşəli ət əvəzedicilərinin insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı araşdırmalardakı boşluğu doldurmaq üçün klinik sınaq keçiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, onlar iki növ pəhrizin kardiometabolik parametrlərinə təsirini - heyvan ətinin və ya onun bitki analoqlarının istehlak
14 aprel