Yüksək təzyiq bu təhlükəli xəstəliyi yaradır

Yüksək təzyiq bu təhlükəli xəstəliyi yaradırHipertoniyanın daha bir təhlükəsi sübut olunub.

"Medicina" xəbər verir ki, Boston Universitetinin alimləri qadınlarda miomanın, uşaqlığın xoşxassəli şişinin bir səbəbinin yüksək təzyiqdə olduğunu sübut ediblər.

Tədqiqatda miomasız 2570 qadın iştirak edib. Onların sağlamlığı və təzyiqləri analiz olunub.

Bir neçə illik müşahidələr zamanı 20% qadında mioma inkişaf edib.
Mioma qadınlarda qanamaya, anemiyaya səbəb olur, hamiləliyə maneədir və böyrəklərə problem yaradır.

Nəticələr göstərib ki, təzyiqi yüksəyə meyilli qadınlarda mioma riski daha yüksəkdir.

Hipertoniyadan APF inhibitorları ilə müalicə alan qadınlarda da mioma inkişafı 40% az idi, nəinki qəbul etməyənlərdə.


Sonxeber.az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 644   Tarix: 14 may 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Bu insanlar çiyələk yeməməlidir - Diqqətli olun

Dünyanın ən məşhur giləmeyvələrindən biri olan çiyələk incə dadı və bir çox faydalı xüsusiyyətləri ilə diqqəti cəlb edir. İnsan sağlamlığına faydalı təsir göstərə bilən vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Bununla belə, hər kəs çiyələk istehlak etməməlidir. Çünki sağlamlıq üçün potensia

6 iyun
.

Pomidor yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ: Bu xəstəliyin inkişafına səbəb ola bilər

Pomidor yemək mədə xorasının inkişafına səbəb ola bilər və buna görə də bu tərəvəzi hər kəs, xüsusən də mədə-bağırsaq traktında problemi olan insanlar ehtiyatla istehlak etməlidirlər. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, bu barədə ABŞ-ın diabet, həzm və böyrək xəstəlikləri milli institutunu

2 iyun
.

Koronavirus daha bir təhlükəli xəstəliyə səbəb olur – ARAŞDIRMA

Araşdırmalara görə, koronavirusdan sağalmış insanlarda uzunmüddətli allergik vəziyyətlərin inkişaf riski artır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırma COVID-19-un indiyədək diqqətdən kənarda qalmış mümkün təsirlərindən birini işıqlandırır. Tədqiqatçıların fikrincə, koronavirusda

26 may
.

Kefir bu xəstəliklərin qarşısını ala bilər - HƏKİM

Kefir təkcə dadlı deyil, həm də bir çox müalicəvi xüsusiyyətlərə malik olan sağlam pəhriz içkisidir. Gündəlik kefir istehlakı bədəndə müsbət dəyişikliklər edə bilər. -a istinadla kefirin gündəlik istehlakının müsbət tərəflərini təqdim edir:. İmmunitet sisteminin gücləndirilməsi. Kefirin tərkibində immunitet

16 iyun
.

Ölkəyə idxal olunan bəzi bioloji aktiv qida məhsullarında uyğunsuzluqlar aşkarlanıb

Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ölkəyə idxal olunan bioloji aktiv qida məhsulları üzərində nəzarət tədbirlərini davam etdirir. AQTA-dan "Report"a verilən məlumata görə, nəzarət tədbirləri çərçivəsində Agentliyin əməkdaşları tərəfindən Türkiyə və İtaliya respublikalarından ölkəmiz

25 may
.

Bu dondurmalar zəhərləyir – Necə ayırd etmək olar?

Dondurma ən məşhur yay məhsullarından biridir. Lakin süddən hazırlanan bu məhsul həm də zəhərlənmə potensialı ən yüksək olan qidalar arasındadır. -a istinadən xəbər verir ki, dondurmadan zəhərlənməmək üçün bir neçə sadə qaydaya əməl etmək lazımdır. Mütəxəssislər kristallaşan dondurmaları yeməmək barəd

12 may
.

Psixikamıza ən yaxşı təsir edən QİDALANMA NÖVÜ

Alimlər balanslaşdırılmış sağlam qidalanmanı beyin, psixi sağlamlıq və idrak funksiyalarının qorunması üçün ən yaxşı olduğunu bildiriblər. Çünki bu qidalanma növü ən yaxşı nəticələri göstərib. Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin baş müstəqil terapevti, akademik Oksana Drapkina bildirib ki, bu yemək tərzi il

5 may
.

Hazır bulyonlar orqanizmə necə təsir edir?

Yeməkləri daha ləzzətli etmək üçün bəzi əlavələrdən - hazır bulyonlardan istifadə olunur. Kimisi üçün ləzzət, kimisi üçün təhlükə mənbəyi olan bu bulyonlara münasibət birmənalı deyil. Hazır bulyonların orqanizmə təsirinə gəldikdə isə mütəxəssislər bu məhsullardan istifadəni məqsədəuyğun saymırlar. Həki

26 may
.

Ömrü azaldan qidalar - Dadlı, amma zərərlidir

Bəzi qidalar çox dadlı olsalar da, eyni zamanda çox zərərli də ola bilirlər. Hidrogenləşdirilmiş yağlar ən zərərli qida hesab olunur. Restoranlarda qızartma yağlarının dəyişdirilmədən uzun müddət istifadə edilməsi də onların daha çox zərərli olmasına səbəb olur. Süni dadlandırıcılarda zərərli qidala

7 iyun