Ölkəyə idxal olunan bəzi bioloji aktiv qida məhsullarında uyğunsuzluqlar aşkarlanıb

Ölkəyə idxal olunan bəzi bioloji aktiv qida məhsullarında uyğunsuzluqlar aşkarlanıbAzərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ölkəyə idxal olunan bioloji aktiv qida məhsulları üzərində nəzarət tədbirlərini davam etdirir.

AQTA-dan "Report"a verilən məlumata görə, nəzarət tədbirləri çərçivəsində Agentliyin əməkdaşları tərəfindən Türkiyə və İtaliya respublikalarından ölkəmizə idxal olunan bioloji aktiv qida məhsullarından nümunələr götürülərək təhlükəsizlik göstəricilərinin müəyyən olunması məqsədilə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun müvafiq laboratoriyasına təqdim edilib.

Belə ki, aparılan sınaq nəticələrinə əsasən, Türkiyədən "Lilit" MMC-nin idxal etdiyi "İlaçsan Medikal Sanayi və Dış Ticaret Limited" müəssisəsinin istehsalı olan ümumi sayı 5250 ədəd olmaqla "Aminopanten" əmtəə nişanlı bioloji aktiv qida məhsulunda "Sink" və "Maqnezium qlisinat", "Healthy Life" MMC-nin idxal etdiyi "Pharmanor İlaç San. Tic. LTD" müəssisəsinin istehsalı olan ümumi sayı 4500 ədəd olmaqla "Depovit New" əmtəə nişanlı və "Pharma Standart İlaç Medikal LTD ŞTİ" müəssisəsinin istehsalı olan "Desol-D3" əmtəə nişanlı bioloji aktiv qida məhsulunda "Vitamin D3" miqdarının məhsulların etiket məlumatlarında göstərilən həddən dəfələrlə aşağı olduğu müəyyən edilib.

Eyni zamanda "El Kompaniya" MMC-nin İtaliya Respublikasından idxal etdiyi "PNK Farmaceutici S.P.A." müəssisəsinin istehsalı olan ümumi sayı 1500 ədəd olmaqla "İmmunovis" əmtəə nişanlı bioloji aktiv qida məhsulunda "Sink qlükonat" miqdarının məhsulun etiket məlumatlarında göstərilən həddən yuxarı və "Vitamin D3" miqdarının isə aşağı olduğu müəyyən edilib.

Aşkarlanan uyğunsuzluqlarla bağlı qanunvericiliyə uyğun tədbirlər görülüb.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 414   Tarix: 25 may 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Alimlər ürəklə bağlı narahatedici həqiqəti üzə çıxardı

Ürək sağlamlığı ilə bağlı yeni bir araşdırmada tədqiqatçılar 23.499 nəfərin məlumatlarını araşdırıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırmaya görə, qan təzyiqi tez-tez dəyişən orta yaşlı insanlar, qan təzyiqi sabit qalanlara nisbətən ani ürək ölümü riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Hətt

25 noyabr
.

Populyar Yeni il salatı ən təhlükəli yemək adlandırıldı

Məşhur Yeni il salatı, Şuba aterosklerozun inkişafına səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloqlar belə bir xəbərdarlıq ediblər. Ekspertlərin sözlərinə görə, hətta böyük miqdarda tərəvəz də onu təhlükəli olmaqdan xilas edə bilməz. "Yeni il süfrəsindəki ən təhlükəli yemək Şuba salatıdır

4 dekabr
.

Yoqa hansı xəstəliklərdə əks-göstərişdir?

Yoqa dayaq-hərəkət sistemi xəstəlikləri olan insanlara, məsələn, artrit və osteoxondroz zamanı əks göstərişdir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı cərrah, travmatoloq-ortoped Aleksey Afanasyev bildirib ki, əgər yoqa ilə məşğul olmağa qərar vermisinizsə, travmatoloq-ortopedlə məsləhətləşmə

30 noyabr
.

Şəkər xəstələrinə ŞAD XƏBƏR! bu qida diabet riskini AZALDIR

Bitter şokoladın daha bir faydası üzə çıxıb. İngiltərənin "The British Medical Journal" (BMJ) tibb jurnalında yayımlanan bir araşdırmaya istinadən xəbər verir ki, həftədə 5 və ya daha çox porsiya bitter şokolad istehlakı 2-ci tip şəkərli diabet riskini 21 faiz azaltmağa kömək edə bilər. Araşdırm

5 dekabr
.

Göbələk nə zaman zəhərə çevrilir - dietoloqdan tövsiyə

Ləman Süleymanova: "Bu qida məhsulu düzgün qablaşdırılmadıqda, istifadə müddəti bitdikdə artıq zəhərli göbələyə çevrilir". Kliniki Tibbi Mərkəz (KTM) zəhərlənmə ilə bağlı şok statistika yayıb. Məlumata görə, bu ilin oktyabr ayı ərzində KTM-in Toksikologiya şöbəsinə zəhərlənmə səbəbi ilə 9

1 dekabr
.

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. -a istinadla xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallara diqqət yetirmək lazımdır:. Laktoza İntoleransı. Qatıqdakı laktoza bəz

20 noyabr
.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen" (xərçəngə səbəb ola bilən) kimi təsnif olunur. Qırmızı ət is

26 noyabr
.

Çayxorlara pis xəbər: Belə içirsinizsə, sağlamlığınız riskdədir

Çaya həddən artıq bağlı olanlar üçün çay sadəcə sevimli bir içki deyil, gündəlik həyatın vazkeçilməz parçasıdır. Onlar üçün çaysız səhərə başlamaq mümkün deyil, günorta çayı işinin bir hissəsi kimi görünür, axşam çayı isə rahatlamağın ən gözəl yoludur. Bu vəziyyət sevgi ilə alışqanlıq arasındakı inc

11 dekabr
.

Bu insanların bir çox xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir

Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakterizə olunan həyəcan pozuqluğu olan ipoxondriya fiziki və psixoloji təsirlər

2 dekabr