5 dəqiqə ərzində hazırlanır və ömürlük effekt verir

5 dəqiqə ərzində hazırlanır və ömürlük effekt verirQəbizlik həzm sisteminin qeyri-müntəzəm işləməsi nəticəsində bağırsaq hərəkətlərinin yavaşladığı bir vəziyyətdir. Bu vəziyyətə çox vaxt lifsiz pəhriz, qeyri-kafi maye qəbulu, oturaq həyat tərzi, stress və ya müəyyən dərmanlar kimi amillər səbəb ola bilər.

Sonxeber.az axsam.az-a istinadən xəbər verir ki, adətən qarın ağrısı, şişkinlik və narahatlıq kimi simptomlarla özünü göstərir.

Ancaq bu qarışım bütün qəbizlik şikayətlərinizi bitirə bilər. Bunun üçün ev şəraitində hazırladığınız məlhəmlər içə bilərsiniz:

1 çay qaşığı yaşıl çay
1 çay qaşığı nanə
1 xörək qaşığı senna yarpağı

Bir qazana yarım litr su qoyun və qaynadın. Bütün maddələri qaynar suya əlavə edin. Tərkibləri əlavə etdikdən sonra qarışığı 10 dəqiqə dəmləyin.
Sonra süzün və çay kimi için. İstəsəniz 1 çay qaşığı bal əlavə edə bilərsiniz.

Bu çay uzun müddət istifadə üçün uyğun deyil və xroniki xəstəlikləri olan insanların həkimə müraciət etmədən istehlak etməmələri tövsiyə olunur. Ancaq xroniki qəbizlikdən əziyyət çəkirsinizsə, müntəzəm olaraq istehlak edə biləcəyiniz müxtəlif qidalar var ki, bu problemi tamamilə aradan qaldıra bilər.

Ən çox qoz-fındıq yüksək miqdarda lif ehtiva edir. Ancaq badam bu baxımdan ən zənginlər arasındadır. Ona görə də qəbizlikdən əziyyət çəkənlər badam yesin.

Alma da bu yöndən sizə yardım edə bilər. Onu meyvə kimi və ya salata qataraq qəbul edə bilərsiniz.

Ənginar yemək qəbizliyin qarşısını almaq üçün ideal bir həlldir. Bir orta ölçülü ənginarda təxminən 7 qram lif var. Bundan əlavə, tərkibində 4 qram protein, C vitamininin gündəlik tövsiyə olunan dəyərinin 25% -ni və maqneziumun 19% -ni təmin edir. Buna görə də, ənginar həm lif, həm də digər qida dəyərləri baxımından çox faydalıdır.

Mükəmməl bir lif qaynağı olan avokado qəbizlik problemlərini qısa müddətdə həll etməyə kömək edə bilər. Onu səhər tost kimi və ya salatda yeyə bilərsiniz. Bir porsiya avokado (bütün meyvədən bir qədər az) 10 qram lif, 3 qram protein və gündəlik C vitamini ehtiyacınızın 24%-ni təmin edir. Buna görə də, avokado pəhrizinizə əlavə edilməli olan faydalı qidadır.


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 878   Tarix: 26 may 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Xolesterolu necə tez azaltmaq olar? - Bu qidaları yemək lazımdır

Peşəkar dietoloq Pamela Meyson təbii olaraq pis xolesterolu aşağı salan qidalar haqqında danışıb. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, xolesterol daxil olmaqla müxtəlif tədqiqatları araşdıran dietoloq zəncəfil, yaban mersini, quşüzümü, sarımsaq və jenşen yeməyi tövsiyə edib. Məsələn, sarımsağı

8 dekabr
.

Çayı belə içməyin: ağır xəstəliyə tutula bilərsiniz

Ölkə olaraq süfrəmizdən əskik olmayan çay bəzi şikayətçi olduğumuz xəsətəliklərin qaynağı ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, çayı müəyyən temperaturdan yuxarı içənlər xərçəng riski ilə üzləşirlər. "Atatürk" Universitetinin professoru Atilla Eroğlu müxtəlif universitetlərdən 4 akademikl

3 dekabr
.

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlanıb

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. "Report" "PlanetToday" nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşman

24 noyabr
.

Yoqa hansı xəstəliklərdə əks-göstərişdir?

Yoqa dayaq-hərəkət sistemi xəstəlikləri olan insanlara, məsələn, artrit və osteoxondroz zamanı əks göstərişdir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı cərrah, travmatoloq-ortoped Aleksey Afanasyev bildirib ki, əgər yoqa ilə məşğul olmağa qərar vermisinizsə, travmatoloq-ortopedlə məsləhətləşmə

30 noyabr
.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen" (xərçəngə səbəb ola bilən) kimi təsnif olunur. Qırmızı ət is

26 noyabr
.

"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi

"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi

25 noyabr
.

Populyar Yeni il salatı ən təhlükəli yemək adlandırıldı

Məşhur Yeni il salatı, Şuba aterosklerozun inkişafına səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloqlar belə bir xəbərdarlıq ediblər. Ekspertlərin sözlərinə görə, hətta böyük miqdarda tərəvəz də onu təhlükəli olmaqdan xilas edə bilməz. "Yeni il süfrəsindəki ən təhlükəli yemək Şuba salatıdır

4 dekabr
.

Bel ağrısından necə qurtulmaq olar?

Amerikalı elm adamları, yeni bir araşdırmada, xroniki bel ağrısı yaşayan bir insanın əzabını necə yüngülləşdirməyi müəyyən ediblər. -ın -a istinadla məlumatına görə, Kolorado Universitetinin Anşutsa tibb kampusunun tədqiqatçıları beyin və bel ağrılarının necə əlaqəli olduğunu tədqiq ediblər. Onları

10 dekabr
.

Alimlər ürəklə bağlı narahatedici həqiqəti üzə çıxardı

Ürək sağlamlığı ilə bağlı yeni bir araşdırmada tədqiqatçılar 23.499 nəfərin məlumatlarını araşdırıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni bir araşdırmaya görə, qan təzyiqi tez-tez dəyişən orta yaşlı insanlar, qan təzyiqi sabit qalanlara nisbətən ani ürək ölümü riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Hətt

25 noyabr