Tünd şokoladın xeyri
Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib.
"Qafqazinfo" xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırmada öz əksini tapıb.
Mütəxəssislər tünd şokoladın tərkibində olan bəzi güclü maddələrin yüksək yağlı qidalar qəbul etdikdən sonra belə ürək-damar sağlamlığını qoruya biləcəyini aşkar ediblər.
Məlumata görə, stress nəticəsində ürəyin zədələnməsinin qarşısını alan tünd şokolad ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırır. Tünd şokolad yağ yandırıcı xüsusiyyətlərə malik olduğundan arıqlamağa da müsbət təsir edir.
Tünd şokoladın tərkibində olan antioksidantlar bədəndəki sərbəst radikalları neytrallaşdırır və oksidləşdirici stressin qarşısını alır. Parkinson və Alzheimer xəstəliyinin yaranmasının qarşısını alır.
Həmçinin mütəxəssislər bildirirlər ki, şokolad qan dövranını normallaşdırır. Flavonoidlər sayəsində diqqəti artırır, yaddaşı gücləndirir.
Xroniki iltihab hüceyrələrə zərər verərək müxtəlif sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Tünd şokoladın müntəzəm istehlakı orqanizmdə iltihabı azaldır.
Bundan başqa tünd şokoladın tərkibində olan flavanollar dərini günəş şüalarından qoruyur. Tünd şokolad güclü antioksidantlara malikdir.
Araşdırmalar müntəzəm olaraq tünd şokolad istehlak edənlər arasında ürək xəstəliyi riskinin kəskin azaldığını göstərir.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşTünd şokoladın xeyri
Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırmada öz əksini tapıb. Mütəxəssislər tünd şokoladın tərkibind
27 noyabrXərçəng xəstəliyinin əsas "düşməni" açıqlandı
"İnsanlar onkoloji xəstəliklərin müalicəsində qeyri-ənənəvi təbabətə müraciət etməklə qiymətli vaxtlarını itirirlər. Çünki həkimlər xəstəliyi nə qədər tez aşkar edib tam müalicəyə başlasalar, sağalma şansı bir o qədər çox olar". -ın TASS-a istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə Rusiya Səhiyy
10 noyabrKərə yağı kimlərə olmaz? - Həkim TÖVSİYƏSİ
Kərə yağı bir çox insanın sevdiyi məhsuldur. Faydasından əlavə o çörək-bulka məmulatlarına təkrarolunmaz ətir verir, yeməklərin dadını daha zərif və doyurucu edir. Lakin dad keyfiyyətlərinə baxmayaraq, kərə yağı bəzi kateqoriya insanlar üçün sağlamlığa təhlükəli ola bilər. -ın verdiyi xəbərə görə, b
10 noyabrÖmrü 33 faiz uzadan üsul kəşf edilib – Araşdırma
Viskonsin Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan son araşdırma qocalma zamanı ömrü uzatmaq və sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün gözlənilməz perspektivlər açıb. -a istinadən xəbər verir ki, alimlərin diqqətini əvəzolunmaz amin turşularından biri - izolösin cəlb edib. bu da proseslərdə mühüm rol oynay
7 noyabrHəzm sistemini "məhv edən" 2 növ çörək
Çörək çoxları üçün əsas qida olaraq qalmasına baxmayaraq, bəzən qaz və şişkinlik kimi narahatlığa səbəb ola bilər. Problemli çörəkləri müəyyən etmək müəyyən çörəklərlə bağlı həzm problemlərini aradan qaldırmaq istəyən insanlar üçün çox vacibdir. -ın -a istinadla xəbərinə görə, dietoloq Krutika Nanavat
28 noyabrBaş ağrısından qurtulmağın sadə yolu
Baş ağrısı və ya miqren həyat keyfiyyətinizi əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər. Bu da gündəlik fəaliyyətlərdən zövq almağı çətinləşdirir. Ancaq bu vəziyyəti tez bir zamanda aradan qaldırmağa kömək edən sadə bir üsul var. -a istinadən xəbər verir ki, bunun üçün sizə iki dəsmal lazımdır: biri soyuq, bir
12 noyabrQan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlanıb
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. "Report" "PlanetToday" nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşman
24 noyabr