Xurma yeməyin düzgün yolu nədir?
Xurma yalnız ləzzətli deyil, həm də faydalı bir qida mənbəyidir və öz qidalandırıcı və enerji artıran xüsusiyyətlərinə görə getdikcə daha çox populyarlıq qazanır.
BAKU.WS xəbər verir ki, bir çox insan xurmanı necə düzgün yeməli olduğunu bilmir ki, ondan maksimum fayda və ləzzət alsın.
Birincisi, xurmanın təkcə şirin bir qəlyanaltı deyil, eyni zamanda güclü bir enerji mənbəyi olduğunu unutmamaq vacibdir. Xurma, həzm sisteminə müsbət təsir edən vitaminlər, minerallar və liflə zəngindir. Ən yaxşı qidalandırıcı dəyərdən yararlanmaq üçün yetişmiş və yumşaq xurmaları seçmək tövsiyə olunur. Belə xurmalar həm dad, həm də fayda baxımından maksimum üstünlüklərə malikdir.
İkincisi, xurmanı yeməzdən əvvəl onun çərdəyini çıxarmaq məsləhətdir. Bu, həm yemək prosesini daha rahat edəcək, həm də məhsulun həzm edilməsini asanlaşdıracaq. Əgər yeni dadlar kəşf etməyi sevirsinizsə, xurmanı qoz-fındıqla və ya pendirlə birləşdirərək yeməyə çalışın - bu cür kombinasiya xurmaya yeni dad notları əlavə edir.
Lakin unutmayın ki, xurma kifayət qədər kalorili bir məhsuldur. Bu səbəbdən xüsusilə çəkiyə nəzarət edirsinizsə, xurmanı həddindən artıq çox yemək tövsiyə edilmir. Qida rasionunda balanslı olmaq əsasdır.
Beləliklə, xurmanın faydasını maksimum dərəcədə əldə etmək istəyirsinizsə, onu ağılla yeyin və hər bir tikə həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı olsun!
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 3391 Tarix: 27 yanvar 2025
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Həyatınızı məhv edən az bilinən dəri xəstəliyi
Bu az tanınan dəri xəstəliyi qəfil şəkildə ortaya çıxaraq insanların həyatını alt-üst edə bilər. Bir çoxları onu sızanaq və ya rozasea ilə səhv salır, amma perioral dermatit əslində üç fərqli xəstəliyin "uyğunsuz qarışığı" kimi təsvir olunur. xarici mediaya istinadla bildirir ki, perioral dermati
23 noyabrÜrəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular
30 noyabrİnsulinin təbii rəqibi: Suyun şəkərlə mübarizədə əsas müttəfiqdi - 6 səbəb
Suyun orqanizmdə mühüm rolu var. Su içmək adətən sadə və adi bir vərdiş kimi görünür, lakin o, özümüzü necə hiss etdiyimizə əhəmiyyətli dərəcədə təsir edir. Qaynarinfo xəbər verir ki, orqanizm kifayət qədər maye aldıqda daxili tarazlığı qorumaq, düzgün işləmək və xoşagəlməz hallara qarşı müdafiə olunma
21 noyabrKüçədə satılan nar şirəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər
Paytaxtda hər addımbaşı nar şirəsinin sıxılaraq satılmasına rast gəlirik. xəbər verir ki, bu şirələri alanlarla yanaşı, anti-sanitar vəziyyətə görə almayanlar da var. Həmin nar şirələri satılan köşkdə isə əlcəksiz, yuyulmamış qablar insanlarda sual yaradır. Qida məsələləri üzrə ekspert Seymur Qafaro
23 noyabrÇox dil bilənlərin beyni daha gec yaşlanır
27 Avropa ölkəsində aparılan elmi tədqiqatlara əsasən, ən azı iki dil bilən insanların beyni daha gec yaşlanır. Axşam.az-ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, araşdırmaya 86 min nəfər qatılıb və məlum olub ki, çoxdilli insanlarda beyin yaşlanması prosesi xeyli ləng gedir. Mütəxəssislər bildirirlə
3 dekabrHəkim qəbizliyə səbəb olan gündəlik vərdişləri açıqlayıb
Rusiyalı qastroenteroloq Anna Menşikova qəbizliyə səbəb olan gündəlik vərdişlərdən danışıb. -ya istinadən xəbər verir ki, həkim qəbizliyin əsas səbəblərindən biri kimi balanssız qidalanmanğı göstərib. O bildirib: "Normal bağırsaq funksiyası üçün əsas komponent olan lif çatışmazlığı bağırsaq problemlər
30 noyabrSarımsaq əzməsini ziyilin üstünə vurun - Yox edəcək
Həkim uşaqlarda ziyillərdən xilas olmaq üçün hansı xalq üsullarının təhlükəsiz olduğunu açıqlayıb. xəbər verir ki, uşaqlarda ziyillərin müalicəsində bəzi xalq üsullarından istifadə oluna bilər, lakin bu metodlara yalnız dermatoloqla məsləhətləşdikdən sonra müraciət edilməlidir. Bunu tibb elmləri namizədi
30 noyabrHər il 2,5 milyon insan yoluxur - Riski artıran 6 amil
Ağciyər xərçəngi həm ölkəmizdə, həm də dünyada ən çox rast gəlinən və ən çox ölümə səbəb olan xərçəng növü olaraq əhəmiyyətini qoruyur. Qaynarinfo xəbər verir ki, artan ətraf mühit risk faktorları, siqaret istifadəsinin yayılması və xəstəliyin gec əlamət verməsi səbəbindən bu xəstəlik cəmiyyət sağlamlığ
24 noyabrXərçəngə qarşı "ağıllı" və "canlı" silahlar: Son 30 ilin ən böyük uğuru
Dünya üzrə ərçəng halları həyəcanverici şəkildə artır, lakin ümidverici inkişaflar da diqqət çəkir. Yeni nəsil ağıllı və canlı müalicələr sayəsində bəzi qan xərçəngi növləri artıq ölümcül olmaqdan çıxıb idarə olunan xəstəliklərə çevrilir. Bəs bu qabaqcıl müalicələr necə işləyir?. Qaynarinfo xəbər veri
25 noyabr