Gündə bir stəkan kefir - orqanizminiz necə reaksiya verəcək?
Kefirdə asanlıqla mənimsənilən zülallar, kalsium, B vitaminləri, maqnezium və orqanizmin normal fəaliyyəti üçün zəruri olan fermentlər mövcuddur.
Kefir yalnız bir süd məhsulu deyil, həm də sağlamlığa müsbət təsir göstərən həqiqi funksional məhsuldur. Bu içki qədim dövrlərdən bəri insanlara məlumdur və hələ də balanslaşdırılmış pəhrizin ayrılmaz bir hissəsi olaraq qalır.
Lent.az kefirin bəzi əsas sağlamlıq faydalarını təqdim edir:
İmmunitet müdafiəsini artırır
Kefir təbii probiotiklərdən biridir - canlı faydalı bakteriyalarla zəngin məhsuldur. O, kefir göbələkləri ehtiva edir ki, bunlar kefiran adlı polisaxaridi sintez edir, bu da immun sistemini gücləndirməyə kömək edir. Bu mikroorqanizmlər orqanizmə zərərli bakteriyalar və viruslarla mübarizə aparmağa, bağırsaq müdafiə baryerini gücləndirməyə və immun reaksiyaları tənzimləməyə kömək edir.
Həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir
Yüksək probiotik mədəniyyətlər tərkibinə görə, kefir antibiotik istifadəsindən sonra və həzm problemlərində bağırsaq florasını bərpa etməyə effektivdir. O, peristaltikanı yaxşılaşdırır, bağırsaq hərəkətlərini normallaşdırır və qidaların mənimsənilməsini asanlaşdırır. Hər gün bir stəkan içmək şişkinlik, ağırlıq hissi aradan qaldırmağa və həzm proseslərini dərman istifadəsi olmadan normallaşdırmağa kömək edir.
Çəki itkisini təşviq edir
Kefir, bədən quruluşuna diqqət yetirənlər üçün ideal bir məhsuldur. O, yavaşca mənimsənilən zülal tərkibinə malikdir və uzun müddət toxluq hissi yaradır. Bundan əlavə, kefirdə yağların parçalanmasını stimullaşdıran və maddələr mübadiləsini sürətləndirən bioaktiv peptidlər mövcuddur. Onu gecə içmək, kalori baxımından yüksək qəlyanaltılara sağlam bir alternativdir: o, mədəni sakitləşdirir və iştahı sabitləşdirir.
Təzyiq və xolesterini idarə etməyə kömək edir
Kefir, yüksək təzyiqə meyilli insanlar üçün faydalı ola bilər. Araşdırmalar göstərir ki, kəfirdən müntəzəm istifadə arteriya təzyiqini və "pis" xolesterin səviyyəsini azaltmağa kömək edir, çünki kəfir mədəniyyətlərində olan biologiya fəal birləşmələr bu prosesi dəstəkləyir.
Dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır
Kefir yalnız daxili orqanlara deyil, həm də xarici görünüşə təsir edir. Onun davamlı istifadəsi dəriyi təmiz, sıx və parlaq edir. O, bağırsaq fəaliyyətini normallaşdırır və sağlam bağırsaq florası dərinin vəziyyətinə birbaşa təsir göstərir, səpkiləri və iltihabları azaldır. Bundan əlavə, kefir, dəri regenerasiyası üçün faydalı olan süd turşusunu ehtiva edir.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri
Son illərdə ofis işçiləri və tələbələr arasında kompüter qarşısında uzun saatlar keçirmək adi hala çevrilib. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş sağlamlığa ciddi təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, həkimlər bildirir ki, uzun müddət oturmaq bel və boyun ağrıları, duruş pozğunluğu, gö
30 noyabrMutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
Mutasiya olunmuş quş qripi virusu COVID-19-dan daha təhlükəli ola bilər. xəbər verir ki, Fransanın Pasteur İnstitutu Tənəffüs İnfeksiyaları Mərkəzinin rəhbəri Mari-An Rameyks-Velti xəbərdarlıq edib ki, virus insanlara uyğunlaşaraq insandan-insana ötürülə bilsə, görünməmiş pandemiyaya səbəb ola bilər
29 noyabrXərçəngə qarşı "ağıllı" və "canlı" silahlar: Son 30 ilin ən böyük uğuru
Dünya üzrə ərçəng halları həyəcanverici şəkildə artır, lakin ümidverici inkişaflar da diqqət çəkir. Yeni nəsil ağıllı və canlı müalicələr sayəsində bəzi qan xərçəngi növləri artıq ölümcül olmaqdan çıxıb idarə olunan xəstəliklərə çevrilir. Bəs bu qabaqcıl müalicələr necə işləyir?. Qaynarinfo xəbər veri
25 noyabrTəzyiqiniz normada olmur?
Yüksək təzyiq (hipertoniya) 40 yaşdan sonra bir çox insanlarda rast gəlinir. Təzyiqi dərmanla yanaşı bitki və quru meyvələrlə də salmaq mümkündür. Axşam.az təzyiq xəstələri üçün lazımlı olan quru meyvələri təqdim edir:. Quru əncir. Kalsium, fosforla zəngindir, ürək-damar sistemi üçün effektivdir. Kişmiş
29 noyabrAcı bibər yemək xeyirli imiş
Yeməklərə əlavə olunan acı bibərin metabolizmanı təxminən 5% sürətləndirdiyi sübut olunub. Axşam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin professorları bununla bağlı araşdırma edib. Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeməklərin acılığı artdıqca yemək sürəti azalır və insan daha az yeyir
28 noyabrGündə 15 ədəd püstə yeyin!
Püstə yüksək kalorili və yağlı məhsuldur, lakin ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmaq, metobolizmi və maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, püstənin tərkibindəki əsas elementlərdən biri B7 və ya biotindir ki, bu da zülallar
19 noyabrAlimlər aspirinin hamilələr üçün faydasını tapıblar
Aşağı dozada aspirin qəbulu hamiləlikdə preeklampsiyanın (hamiləliyin 20-ci həftəsindən sonra inkişaf edən, arterial təzyiqin yüksəlməsi və sidikdə zülalın görünməsi ilə xarakterizə olunan hamiləlik ağırlaşması - red.) qarşısını almağa kömək edə bilər. bu barədə "NBC News" telekanalına istinadə
16 noyabrKüçədə satılan nar şirəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər
Paytaxtda hər addımbaşı nar şirəsinin sıxılaraq satılmasına rast gəlirik. xəbər verir ki, bu şirələri alanlarla yanaşı, anti-sanitar vəziyyətə görə almayanlar da var. Həmin nar şirələri satılan köşkdə isə əlcəksiz, yuyulmamış qablar insanlarda sual yaradır. Qida məsələləri üzrə ekspert Seymur Qafaro
23 noyabrBöyrəklərə ziyan olan 5 səhər vərdişi
Səhər yuxudan oyanarkən olan bəzi alışqanlığınız böyrək sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər su içməmək, sidik kisəsini tutmaq, acqarına ağrıkəsici qəbul etmək, məşqdən sonra kifayət qədər maye içməmək və səhər yeməyini buraxmağın böyrək funksiyasını pisləşdirdiyin
22 noyabr