Gündə nə qədər gilas yemək olar? - Mövsüm meyvəsinin inanılmaz faydaları
Gilasların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər və üzvi turşular var ki, bu da çəkiyə, mədə-bağırsaq traktının vəziyyətinə və bir sıra xroniki xəstəliklərin gedişatına təsir edə bilər.
BAKU.WS xəbər verir ki, bunu "Moskva 24"ə dietoloq və terapevt Natalya Lazurenko deyib.
Onun sözlərinə görə, ümumiyyətlə, meyvələrin tərkibindəki sadə şəkərlər hüceyrələrə enerji verir və onların aktivləşməsinə kömək edir.
"Lakin albalı şirin və şirəli olur və xüsusilə mövsümdə az adam 20 dənəsini yeyib dayanır. Onlardan çox istehlak edilərsə, orqanizm həddən artıq doyur və daxil olmuş sadə karbohidratların öhdəsindən gəlmək çətinləşir", - deyə həkim bildirib.
"Həzm olunmazsa, piy toxumasına gedirlər, bu da artıq çəkiyə səbəb olur", - həkim əlavə edib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, gün ərzində qanda qlükoza səviyyəsinə nəzarət edən və ya şəkər xəstəliyindən əziyyət çəkən xəstələrin albalı ilə çox diqqətli olması vacibdir:
"Orqanizmdə heç bir problem yoxdursa, qlükoza yağ hüceyrələrinə düşməməsi üçün 300 qrama qədər yemək icazə verilir, əsasən günortadan sonra və ya səhər saatlarında qəbul edilməsi məsləhətdir.
Səhhətinizdə problem varsa, albalıdan imtina etməməlisiniz, çünki bədənin müxtəlif vitamin və mikroelementlərə ehtiyacı var. Eyni zamanda, mövsümi giləmeyvə istehlakı üçün fərdi plan tərtib edəcək bir həkimə müraciət etmək vacibdir".
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran 12 qida (SİYAHI)
Gözlər üçün faydalı qida maddələri - sink, omeqa-3 yağ turşuları, A və C vitaminləri - yaşla bağlı xəstəliklərin riskini azaltmağa kömək edir. Lazımi maddələrin hamısını qidalardan almaq mümkündür. Qaynarinfo xəbər verir ki, "Very Well Health" görməni yaxşılaşdırmaq üçün nə yemək lazım olduğun
12 dekabrÇox öskürmək ziyandır
Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif
3 dekabrÜrəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkildə zərər verdiyi ortaya çıxıb. xəbər verir ki, qozun tərkibindəki omega-3 yağ turşular
30 noyabrQocalmanı sürətləndirən üç gündəlik vərdiş
Qocalmanı hissolunmaz şəkildə sürətləndirən üç gündəlik vərdiş açıqlanıb. bildirir ki, bu barədə "LEVITA" beynəlxalq balet və dartınma studiyaları şəbəkəsinin həmtəsisçisi və məşqçi Kseniya Qufranova " nəşrinə müsahibəsində danışıb. Qufranovanın sözlərinə görə, qocalmanın əsas amili otura
30 noyabr8 saatdan az yatmaq ömrü qısaldır - Alimlər
Oreqon Sağlamlıq və Elmlər Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, yuxusuz qalmaq ömrü xeyli qısaldır. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "SLEEP Advances" jurnalında dərc olunub. Alimlər ABŞ-dəkı böyük milli məlumat bazasını təhlil edərək CDC tərəfindən 2019-2025-ci illərdə toplanmı
10 dekabrİtalyan uzunömürlülüyünün sirri: Qədim genlər...
Alimlər italyan uzunömürlülərinin uzunömürlülüyünün sirrinin təkcə həyat tərzi və Aralıq dənizi pəhrizi ilə deyil, həm də ovçu-yığıcıların qədim genetik irsi ilə əlaqəli ola biləcəyini aşkar etdilər. Qaynarinfo xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "GeroScience" jurnalında dərc olunub. Beynəlxal
17 dekabrÇörəkdən tam imtina etməyin zərərləri
Artıq çəkidən xilas olmaq istəyən hər kəs çörək və şirniyyatdan imtina etməyə çalışır. Buna səbəb çörəyin orqanizm üçün ziyanlı qida olması barədə yayılan məlumatlardır. Əslində, ondan imtina edilməsinin zərərləri daha çoxdur. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, əla növ buğda və tam buğda ununda
4 dekabrYetkin yaşda olan insanlar hansı balıqdan imtina etməlidir
Mütəxəssislər həmçinin 60+ yaşlılar üçün ən dəyərli balıq növlərini də adlandırıblar. xəbər verir ki, 60 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi artıq daha ləng işləyir, həzm sistemi ağır yeməklərə daha həssas reaksiya verir, yağın artıqlığı isə ürək və damarlar üçün əlavə yük yarada bilər. Ona görə də mütəxəssislə
7 dekabr