Narşərabın faydaları nədir?

Narşərabın faydaları nədir?Nardan insanlar hələ qədimlərdən müalicəvi məqsədlər üçün istifadə ediblər.

Onun faydası içindəki dənələrin sayından çoxdur. Narın hətta qabıqları da min bir dərdə dərmandır.

Təsadüfi deyil ki, Azərbaycanda qədim zamanlardan bəri salatlara, balıq və ət yeməklərinə dad vermək üçün nardan sous hazırlanır. Narşərab adlanan bu sous xüsusən də kabablara əla dad verir. Narşərabın sayəsində yeməklərin yüngül turşməzə dadı olur.

Bəs narşərab orqanizm üçün nə dərəcədə faydalıdır?

Narşərab da meyvənin özü qədər faydalıdır. Narşərab həzm prosesinə kömək edir. Buna görə də çox zaman pəhriz saxlayan insanlara tövsiyə olunur. Yağ yandırıcı xüsusiyyəti sayəsində xüsusilə bel bölgəsindəki piyləri əridir.

Narşərab hər yeməkdən təxminən 15 dəqiqə əvvəl 1 çay qaşığı qədər yeyildikdə toxluq hissi yaradacaq. Gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl yeyildikdə ayda orta hesabla 5 kq. qədər arıqladır.

Həmçinin sinqa xəstəliyinin müalicəsində yaxşı nəticə verir. O zəifləmiş orqanizmi möhkəmləndirir və susuzluğun qarşısını alır.

Nar şirəsinin tərkibi çox yüksək miqdarda antioksidantlarla zəngindir. Bundan başqa, o yüksək miqdarda C vitamini, meyvə turşuları, vitaminlər və insan orqanizmi üçün faydalı olan başqa maddələrlə zəngindir.

Huşunu itirənlərə də nar şərbəti və ya narşərab içirilir. Şirin nar suyu səs batması və sətəlcəmə qarşı çox şəfalıdır.

Narşərabın zərərləri nələrdir?

Nar şirəsi, narşərab mədə yarası, qastrit, qəbizlik, babasil və mədə şirəsinin yüksək turşluq dərəcəsindən əziyyət çəkən insanlara məsləhət deyil. Həmçinin narşərab hamilə qadınlara və həzm yolunun xroniki xəstəliklərindən əziyyət çəkənlərə zərərlidir.

Hətta sağlam insanlar bilməlidir ki, nar şirəsində turşu çox olduğu üçün o mədəni qıcıqlandırır və diş minasına pis təsir edir.

Narşərab necə hazırlanır?

Əvvəlcə narı təmizləyib dənlərini iri qazana tökün. Qazanı oda qoyub, vaxtaşırı qarışdıraraq nar dənələrini əzmək lazımdır. Bu zaman taxta qaşıqdan istifadə etməyiniz məsləhətdir, çünki nar turşusunun metal cihazlarla reaksiyaya daxil olma ehtimalı yüksəkdir. Dənələrdən ayrılmış tumlar ağaranda artıq odu söndürə bilərsiniz. Şirəni süzüb təkrar oda qoyun. Şirənin yanmaması üçün vaxtaşırı qarışdırın. Şirəni tam qatılaşana kimi qaynatmaq lazımdır. Hazır olana yaxın odu söndürüb qarışığın üzərinə bir az duz əlavə edin. Hazır narşərabı soyuq yerdə saxlamaq lazımdır./publika/


Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı   Baxılıb: 2520   Tarix: 07 aprel 2015  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş


Oxşar xəbərlər

.

Evdəki zibil qabının qoxusundan qurtulmaq üçün sadə və effektiv hiylə

Zibili çıxarmaq çox zaman xoş olmur, xüsusilə paketdən su sızmağa başladıqda və vedrədən kəskin, davamlı qoxu gəldikdə. xəbər verir ki, bu gigiyenik problemi həll edən olduqca sadə, əlçatan və zamanla sınaqdan çıxmış bir vasitə var, adi mətbəx duzu. Niyə zibil vedrəsinə duz səpmək lazımdır?. İstifadəs

1 dekabr
.

Böyük Britaniyada ölmüş hesab edilən qadın morqda oyanandan sonra həyatını itirdi

Böyük Britaniyada təcili tibbi yardım əməkdaşlarının ölü elan etdiyi qadın daha sonra morqda ayılıb. xəbər verir ki, bu barədə "The Sun" nəşri xəbər yayıb. Məlumata əsasən, 54 yaşlı Oliviya Martin səhər yeməyi hazırlayarkən qəfildən özünü pis hiss edib və huşunu itirib. Onun həyat yoldaşı təcil

4 dekabr
.

Pişiklər soyuğun yaxınlaşdığını hiss edə bilirlərmi: məşhur inanc yoxlanıldı

Güman edilir ki, kəskin soyuqdan əvvəl pişiklər burnunu pəncəsi ilə örtərək yatır. Pişiklərin havanı proqnozlaşdırmaq qabiliyyəti barədə bir neçə məşhur fikir var. Məsələn, Ukraynada belə bir inanc mövcuddur: əgər pişik yumrulanaraq yatır və burnunu pəncəsi ilə örtürsə guya bu, soyuqların yaxınlaşmasın

5 dekabr
.

15 dəqiqəyə turş naringini necə şirin etmək olar? - Sadə üsul

Bu üsul sayəsində turş və dadsız naringiləri çox qısa zamanda şirin və şirəli etmək mümkündür həm də heç bir əlavə inqrediyentsiz. bu üsulu təqdim edir:. Turş naringiləri necə şirin etmək olar?. Bəzən evdə bütöv bir torba naringi olur, amma gözlədiyiniz şirinlik əvəzinə meyvələr turş və ya tamamilə dadsı

3 dekabr
.

Kişilər qış gödəkçəsi seçəndə nələrə diqqət etməlidir?

Mükəmməl qış gödəkçəsi tapmaq asan deyil. Həm şaxtada isidən, həm yaş qardan qoruyan, həm də qarderobdakı əksər geyimlərlə uyğunlaşan və bir neçə mövsüm davam gətirən model istəyirik. Lakin modellərin çoxluğu bəzən seçimi çətinləşdirir: müxtəlif növ izolyasiyalar, membranlar, kapişonlar, uzunluqlar

1 dekabr
.

Tarixdəki ən böyük ilan: O, avtobusdan uzun olub

Müasir Kolumbiya ərazisində bir zamanlar şəhər avtobusundan uzun və kiçik bir avtomobildən daha ağır olan bir ilan yaşayıb. O, dinozavrlardan sonra bu mənzərədə hökmranlıq edib. Qaynarinfo xəbər verir ki, Rutqers Universitetinin evolüsion bioloqu Skott Trevers "Forbes" üçün yazdığı məqaləsind

6 dekabr
.

Niyə pəncərə kənarında yatmaq zərərlidir?

Bəzən tam 8 saat yatmaq belə gümrah olmağınıza zəmanət vermir: insan oyananda özünü gücdən düşmüş, başı ağır, sanki ümumiyyətlə dincəlməmiş kimi hiss edir. bununla bağlı məlumatları təqdim edir:. Ən az nəzərə çarpan, amma çox yayılmış səbəblərdən biri yatağın düzgün yerləşdirilməməsidir xüsusilə də

7 dekabr
.

Ağların rəngini bərpa edən yuma üsulu: Yuyucu toza ehtiyac yoxdur

Ağ paltarlar zaman keçdikcə bozara, sarala və əvvəlki parlaqlığını itirə bilər. Çoxları bu problemi həll etmək üçün kəskin qoxulu və parçalara zərər verə bilən yuyucu toza müraciət edir. Lakin həm sağlamlığı, həm də parçanı qoruyan, üstəlik daha ekoloji olan təbii üsullarla da mükəmməl nəticə əldə etmə

6 dekabr
.

Partnyorunuza heç vaxt söyləməməli olduğunuz iki şey

Psixoloq Mark Travers münasibətlərdə dürüstlüyün hər zaman faydalı olmadığını bildirib. Onun fikrincə, bəzi həqiqətləri demək əvəzinə susmaq bəzən əlaqəni daha yaxşı qoruyur. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, son araşdırmalar cütlüklər arasında nə vaxt danışmağın, nə vaxt susmağın bilinməsini

5 dekabr