Yeməkdən sonra su içmək ziyandır
Çoxumuz yeməklə birlikdə bir stəkan şirə və ya heç olmasa su içməyə öyrəşmişik. Uzunömürlü və sağlamlığı ilə tanınan yaponlar yeməkləri ilə birlikdə su içməkdən çəkinirlər.
Axşam.az xəbər verir ki, yaponlar suyun həzmə maneə törədə biləcəyinə və orqanizminizin yeməyi həzm etməsini çətinləşdirə biləcəyinə inanırlar. Adekvat maye qəbulunu saxlamaq ümumi sağlamlığınız üçün çox vacib olsa da, yeməklərlə bir stəkan su içmək yaxşıdan çox zərər verə bilər.
Nə qədər paradoksal səslənsə də, yeməklə bir stəkan su içmək tüpürcəyinizi quruda bilər. Bəzi insanlar suya bir dilim limon əlavə etməyi xoşlayır ki, bu da onu turşulu içkiyə çevirir və tüpürcəyinizə təsir edir. Tüpürcək ağız mühitiniz üçün sağlam bir içki rolunu oynadığından ağız quruluğu ağız qoxusu da daxil olmaqla bəzi xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilər.
Yeməklə birlikdə qəbul edilən su qida həzmindən məsul olan mədə mayelərinin sərbəst buraxılmasına təsir göstərir. Nəticədə, mədəniz qidaları parçalamaq üçün daha zəif siqnallar alır ki, bu da şişməyə səbəb ola bilər.
Yemək zamanı su içmək, mədənizin təbii turşuluq səviyyəsinə təsir edərək, həzm şirələrini sulandırır. Bu, həzm sisteminizə mənfi təsir göstərir və vücudunuzun daha az vitamin və qida qəbul etməsinə səbəb olur.
Yeməklərlə birlikdə su içmək, böyük yemək yediyiniz zaman olduğu kimi, mədənizə həcm əlavə edir və mədədəki təzyiqi artırır. Bu, bəzi sağlamlıq vəziyyətini pisləşdirə və turşu reflü riskini artıra bilər. Yemək zamanı su içmək bədəninizin daha az həzm fermenti ifraz etməsinə səbəb olur ki, bu da ürək yanması da daxil olmaqla yan təsirlərə səbəb ola bilər.
Yemək yeyərkən su içmək də artıq çəki almağınıza səbəb ola bilər. Vücudunuz qidaları kifayət qədər həzm edə bilmədikdə, onu yağa çevirir və daha çox kilo almağınıza səbəb olur.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1057 Tarix: 10 noyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Bu şokoladı şəkər xəstələri də yeyə bilər
Hər yaşda insanın istifadə etdiyi şokolad mütəxəssislər tərəfindən çox da tövsiyə edilmir, lakin təmiz kakaodan hazırlanan tünd şokoladın sağlamlığa faydaları diqqət çəkir. Tərkibində şəkər və ya əlavələr olmayan tünd şokoladın antioksidant xüsusiyyəti kimi bir çox faydası var. "Qafqazinfo"
13 dekabrQocalmanı sürətləndirən üç gündəlik vərdiş
Qocalmanı hissolunmaz şəkildə sürətləndirən üç gündəlik vərdiş açıqlanıb. bildirir ki, bu barədə "LEVITA" beynəlxalq balet və dartınma studiyaları şəbəkəsinin həmtəsisçisi və məşqçi Kseniya Qufranova " nəşrinə müsahibəsində danışıb. Qufranovanın sözlərinə görə, qocalmanın əsas amili otura
30 noyabrHəkimlər həyəcan təbili çalır: Malyariyaya qarşı mübarizə dalana dirənib
Uzun illərin nailiyyətlərini məhv edə və səhiyyə sistemlərini həddindən artıq yükləyə biləcək genişmiqyaslı epidemiya təhlükəsi realdır. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) xəbərdarlıq edir ki, malyariyaya qarşı qlobal mübarizə iqlim dəyişikliyi, parazitlərin dərmanlar
5 dekabrÇox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stress hissini gücləndirir. Həkimin sözlərinə görə bağırsaq və beyin arasında sıx əlaq
6 dekabrYeməkdən dərhal sonra çay içmək olmaz - Yan təsiri var
Çay dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və onun müxtəlif növlərinin faydaları haqqında çoxsaylı araşdırmalar mövcuddur. Lakin çayın istifadəsi bəzən çox xoşagəlməz yan təsirə səbəb ola bilər. Qaynarinfo -a istinadən xəbər verir ki, çaydakı birləşmələr dəmirin mənimsənilməsinə mənfi təsir göstəri
1 dekabrQəhvə Altsheymer xəstəliyindən xilas edə bilər - Yeni ARAŞDIRMA
Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunub ki, alimlər Altsheymer xəstəliyinin inkişafında vacib rol oynayan butirilxolinesterazanı
7 dekabrBu ərzaqlar mənfi kalorilidir
Bəzi ərzaqlar sıfır və mənfi kaloriliyə malikdir. Söhbət o qidalardan gedir ki, onların həzm prosesinə tərkibində olduğu miqdarda və ya daha artıq kalori sərf olunur. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, bu siyahıya göyərti, xiyar, yosunlar, kələm, qabaq, qulançar daxildir. Məsələn, xiyarın bir parçasınd
2 dekabrÇörəkdən tam imtina etməyin zərərləri
Artıq çəkidən xilas olmaq istəyən hər kəs çörək və şirniyyatdan imtina etməyə çalışır. Buna səbəb çörəyin orqanizm üçün ziyanlı qida olması barədə yayılan məlumatlardır. Əslində, ondan imtina edilməsinin zərərləri daha çoxdur. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, əla növ buğda və tam buğda ununda
4 dekabrAcı bibər yemək xeyirli imiş
Yeməklərə əlavə olunan acı bibərin metabolizmanı təxminən 5% sürətləndirdiyi sübut olunub. Axşam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin professorları bununla bağlı araşdırma edib. Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeməklərin acılığı artdıqca yemək sürəti azalır və insan daha az yeyir
28 noyabr