Yeməkdən sonra su içmək ziyandır
Çoxumuz yeməklə birlikdə bir stəkan şirə və ya heç olmasa su içməyə öyrəşmişik. Uzunömürlü və sağlamlığı ilə tanınan yaponlar yeməkləri ilə birlikdə su içməkdən çəkinirlər.
Axşam.az xəbər verir ki, yaponlar suyun həzmə maneə törədə biləcəyinə və orqanizminizin yeməyi həzm etməsini çətinləşdirə biləcəyinə inanırlar. Adekvat maye qəbulunu saxlamaq ümumi sağlamlığınız üçün çox vacib olsa da, yeməklərlə bir stəkan su içmək yaxşıdan çox zərər verə bilər.
Nə qədər paradoksal səslənsə də, yeməklə bir stəkan su içmək tüpürcəyinizi quruda bilər. Bəzi insanlar suya bir dilim limon əlavə etməyi xoşlayır ki, bu da onu turşulu içkiyə çevirir və tüpürcəyinizə təsir edir. Tüpürcək ağız mühitiniz üçün sağlam bir içki rolunu oynadığından ağız quruluğu ağız qoxusu da daxil olmaqla bəzi xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilər.
Yeməklə birlikdə qəbul edilən su qida həzmindən məsul olan mədə mayelərinin sərbəst buraxılmasına təsir göstərir. Nəticədə, mədəniz qidaları parçalamaq üçün daha zəif siqnallar alır ki, bu da şişməyə səbəb ola bilər.
Yemək zamanı su içmək, mədənizin təbii turşuluq səviyyəsinə təsir edərək, həzm şirələrini sulandırır. Bu, həzm sisteminizə mənfi təsir göstərir və vücudunuzun daha az vitamin və qida qəbul etməsinə səbəb olur.
Yeməklərlə birlikdə su içmək, böyük yemək yediyiniz zaman olduğu kimi, mədənizə həcm əlavə edir və mədədəki təzyiqi artırır. Bu, bəzi sağlamlıq vəziyyətini pisləşdirə və turşu reflü riskini artıra bilər. Yemək zamanı su içmək bədəninizin daha az həzm fermenti ifraz etməsinə səbəb olur ki, bu da ürək yanması da daxil olmaqla yan təsirlərə səbəb ola bilər.
Yemək yeyərkən su içmək də artıq çəki almağınıza səbəb ola bilər. Vücudunuz qidaları kifayət qədər həzm edə bilmədikdə, onu yağa çevirir və daha çox kilo almağınıza səbəb olur.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Uzunömürlülük üçün yeyilməli olan 10 BALIQ NÖVÜ
Balıq zülal, omega-3 yağ turşuları və vitaminlərlə zəngin ən faydalı qidalar arasındadır. Lakin bütün balıqlar sağlamlıq baxımından eyni dərəcədə faydalı deyil. Today nəşrinin məlumatına görə, bu balıq növləri ürək sağlamlığını gücləndirmək və uzunömürlü olmaq üçün rasionunuza daxil edilməlidir. ən faydal
24 aprelAğırlıq qaldırmağın inanılmaz faydaları üzə çıxdı
Braziliyanın Kampinas Dövlət Universitetinin (UNICAMP) alimləri bəyan ediblər ki, müntəzəm ağırlıq məşqləri yaşlı insanlarda idrak funksiyalarını və beynin quruluşunu əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər. xəbər verir ki, "GeroScience" jurnalında dərc edilən araşdırmada yüngül idrak pozğunluğ
21 aprelXərçəngdən qorunmaq üçün bu meyvəni yeyin
Çiyələk yay aylarının ən məşhur və təravətləndirici meyvələrindən biri olmaqla yanaşı, həm də sağlamlıq üçün sayısız faydaları var. Son dövrlərdə aparılan tədqiqatlar göstərir ki, çiyələkdəki fitokimyəvi maddələr xərçəng hüceyrələrinin yaranmasının qarşısını almaqla yanaşı, mövcud xərçəng hüceyrələrini
8 aprelBu 4 qidanı yeyənlər xolesterin dərmanına ehtiyac duymur
Bu 4 qidanı yeyənlər xolesterin dərmanına ehtiyac duymur. -ın məlumatına görə mütəxəssislər bildirir ki, bəzi təbii qidalar xolesterin səviyyəsini salmaqda dərmanlar qədər təsirli ola bilər və onları müntəzəm şəkildə qəbul edən insanlar dərman istifadəsinə ehtiyac duymaya bilər. Araşdırmalara əsasə
9 aprelDəmlənmiş çay bu vaxtdan sonra zəhərə çevrilir
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dəmlənmiş çayı uzun müddət saxlamaq yaxşı fikir deyil, çünki tez xarab olur. Çinli tədqiqatçılar zərərli birləşmələrin çay dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra onun tərkibində görünməyə başladığını müəyyən ediblər. Səthdə parlaq bir qat yaranarsa, onu vaxtında tökmə
5 aprelBu formada yatanlar erkən ölə bilər - Araşdırma
Vanderbilt Universitetinin apardığı araşdırma yuxu rejiminin vaxtından əvvəl ölüm riski ilə əlaqəsini ortaya qoyub. e- -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatda 40-79 yaş aralığında olan 47.00 insanın yuxu vərdişləri beş il ərzində izlənilib. Nəticələr göstərib ki, yuxu müddətindəki dəyişikliklər sağlamlı
22 aprelDiyetik qida sağlamlıq üçün riskə çevrilə bilər
Müəyyən qida əlavələrinin müntəzəm istehlakı 2-ci tip şəkərli diabet riskinin artmasına səbəb ola bilər. -ın -ya istinadən verdiyi xəbərə görə, bu qənaətə Parisin Sorbonna Universitetinin tədqiqatçıları gəliblər. Onlar 108 643 nəfərin məlumatlarını təhlil ediblər. Tədqiqatın nəticələri nüfuzlu "PLO
11 aprel