Niyə soyuqda qalmış smartfon dərhal doldurula bilməz
Tezliklə qışı gəlir: dekabrın əvvəlinə bir aydan bir az az vaxt qalıb.
Bununla belə, havaların şaxtalı olmasının noyabrda baş verməsi mümkündür.
Sonxeber.az lent.az-a istinadən şaxtalı mövsüm ərəfəsində bəzi faydalı məsləhətləri təqdim edir: əgər bu yaxınlarda kəskin temperatur dəyişikliyi ilə üzləşibsə, smartfonu enerji ilə doldurmayın.
Qışda özünüzü təhlükə üz-üzə qoyacağınız vəziyyət
Aşağıdakı qış vəziyyəti adi haldır: bir adam soyuqda küçədən evə qayıdır. İstifadəçinin əlində əvvəllər aşağı temperaturlara məruz qalmış cib telefonu var.
Ekranda göstərilən məlumatlara görə, batareyanın səviyyəsi çox aşağıdır.
Əlbəttə, belə vəziyyətdə istifadəçi dərhal şarj cihazını qadcetə qoşmaq istəyə bilər.
Ancaq belə hərəkət səhv olardı! Heç bir halda bu səhvi təkrarlamayın!
Əvvəlcə ən azı yarım saat gözləyin və yalnız bundan sonra smartfonunuzu doldurmağa başlayın.
Niyə şaxtadan sonra smartfonunuzu doldura bilməzsiniz?
Əgər şarj cihazını temperaturu hələ də aşağı olan telefona qoşarsanız, batareya tutumu ciddi şəkildə azala bilər.
Başqa sözlə, batareya uzun müddət şarjı necə saxlamağı "unudacaq". Sonra smartfon çox tez boşalacaq.
Ancaq bu, ən təhlükəli nəticə deyil. Dondurulmuş batareyanın doldurulması zamanı şişməsi və ya hətta partlaması mümkündür.
Odur ki, şaxtalı gündə küçədən evə qayıtdıqdan sonra şarj cihazından istifadə etməyə tələsməyin.
Cib telefonu istiləşənə və otaq temperaturuna çatana qədər gözləyin. Ancaq heç bir halda bu prosesi sürətləndirməməlisiniz! Siz qadcetı istilik radiatoruna yerləşdirə və ya saç qurutma maşınından istifadə edə bilməzsiniz!
Sadəcə gözləyin. Cəmi 30 dəqiqədən sonra batareyanın temperaturu şarj üçün uyğun olacaq.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Maraqlı Baxılıb: 876 Tarix: 17 noyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Duz əti sərtləşdirir?
Mətbəxdə tez-tez müzakirə olunan suallardan biri də duzun ətə təsiridir. Mütəxəssislərin fikrincə, duz düzgün vaxtda və ölçüdə istifadə edilmədikdə ətin sərtləşməsinə səbəb ola bilər. Lakin doğru texnika ilə tətbiq edildikdə duz ətin dadını və teksturasını yaxşılaşdıra da bilər. xəbər verir ki, araşdırmala
14 dekabrƏn bahalı 10 Yeni il şam ağacı - SİYAHI
Amerikada ənənəvi bir şam ağacının qiyməti orta hesabla 30-150 ABŞ dolları arasında dəyişir. Lakin bəzən bəzi şəhər və müəssisələr Yeni il ağaclarını bəzəmək və nümayiş etdirmək üçün milyonlarla dollar xərcləyirlər. -a istinadla qiyməti 1 milyon dollardan artıq olan bu 10 ağacı təqdim edir. 10. Sofite
9 dekabrNiyə müdrik insanlar, xüsusən də yaşlılar ad günlərini qeyd etmirlər?
İllər keçdikcə insanların bayramlara münasibəti dəyişir. Xüsusilə də həyatda artıq kifayət qədər təcrübə toplamış və öz həqiqi istəklərini dinləməyi öyrənmiş şəxslər səs-küylü ad günlərindən üz çevirir. Vaxtilə böyük qonaqlıqlar verən, saysız-hesabsız təbriklər qəbul edən insanlar indi bu ənənədən imtin
12 dekabr140 ölkəni gəzmiş turist - Hər il ora qayıdır
Dünyanın 140-dan çox ölkəsini ziyarət edən amerikalı səyahətçi Kris D. Braun etiraf edir ki, hər il qayıtmaq istədiyi yalnız bir ölkə var, o da İspaniyadır. xəbər verir ki, Braun artıq 15 ildir ki, bu ölkəni yenidən ziyarət edir və bunun səbəblərini yazdığı məqalədə açıqlayıb. Onu ən çox təsirləndirə
12 dekabrYarpaq dolmasının parlaq olması üçün nə etmək lazımdır?
Yarpaq dolmasının iştahaçan və parlaq görünməsi əsasən düzgün bişirmə üsulu və istifadə olunan inqrediyentlərlə bağlıdır. xəbər verir ki, yarpaq dolmasının parlaq olması üçün təzə və keyfiyyətli, xüsusilə sıxma zeytun yağı seçilməlidir. Dolmalar qazana düzüləndən sonra üzərinə az miqdarda zeytun yağ
14 dekabrGöz sağlamlığı üçün faydalı təbii qidalar
Qeyri-sağlam qidalanma və ekoloji amillər bütün orqanlara, o cümlədən, gözlərin sağlamlığına mənfi təsir göstərir. Son vaxtlar bioaktiv qidalara tələbat olduqca artmaqdadır. Bitki mənşəli bioloji aktivliyə malik həmin məhsullar kapsul, tablet, toz, sirop və digər formada hazırlanır. Ona görə də gözlə
9 dekabrEvin açarını harada gizlətmək olmaz?
Bir çox ev sahiblərinin seçdiyi açarı gizlətmə nöqtələrini oğrular yaxşı tanıyır və ilk yoxlanılan yerlərdir. xarici mediaya istinadla riskli nöqtələr barədə xəbər verir. Qapıdakı xalçanın altı - ən məşhur və eyni zamanda ən təhlükəli gizlətmə yeri hesab olunur. Poçt qutusu - hər kəs tərəfindən asanlıql
12 dekabrKartof qızardarkən duz nə vaxt əlavə olunmalıdır?
Mütəxəssislərə görə, kartof qızardarkən duz kartoflar yağdan çıxan kimi, yəni hələ isti və üzəri yağlı ikən əlavə edilməlidir. Çiy kartofa və ya qızartma zamanı duz atmaq, kartofun suyunu buraxmasına və çıtırlığını itirməsinə səbəb olur. İsti səthə səpilən duz isə həm daha yaxşı yapışır, həm də dadı
13 dekabr