"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır.
Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsir göstərdiyi deyilir.
Bəs doğrudan da belədirmi?
Balıqla qatıq yeməyin zəhərlənməyə səbəb olduğuna dair elmi sübut yoxdur.
Bu iki qidanı birlikdə yemək mədənin pH səviyyəsinə təsir edə bilər. Balıqda həzm olunması çətin olan zülallar var, qatıq isə turşu rolunu oynaya bilər. Yəni bu ikili mədə turşuluğunu daha da artıra bilər.
Sadəcə olaraq balığın təzə olduğundan əmin olmalısınız. Dondurulmuş balıq alırsınızsa, son istifadə tarixinə diqqət yetirin.
Eynilə, qatıq yeyərkən son istifadə tarixinə nəzər salmaq lazımdır.
Balığın bayat olub-olmadığını anlamaq üçün onun qəlpələrinin və gözlərinin parlaq olduğundan əmin olun.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1525 Tarix: 25 noyabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşHəkimlər xərçəngə işarə edəcək simptomları açıqladılar
Kolon xərçəngi dördüncü ən çox yayılmış xərçəng ölümünün ikinci əsas səbəbidir. Bununla belə, vaxtında aşkarlanması və müalicəsi sağalma şansını əhəmiyyətli dərəcədə artırır. Bu xəstəliyin ən kiçik bir şübhəsi halında, diaqnoz üçün dərhal həkimə müraciət etmək vacibdir. xəbər verir ki, bağırsaq xərçəng
2 noyabrGöbələk seçərkən mütləq bunlara diqqət edin - Qida eksperti açıqladı
Azərbaycanda göbələk yığma ənənəsi geniş yayılıb. İnsanların zəhərli gobələkləri tanımaması, və ya düzgün bişirməməsi ölümə belə yol aça bilər. Bəs göbələk seçərkən nələrə diqqət etməliyik?. Mövzu ilə bağlı -A qida eksperti Məhsəti Hüseynova açıqlama verib. O bildirib ki, göbələk zəhərlənməsindən qorunma
3 noyabrDondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
23 noyabrTik-Tokda çox vaxt keçirənlər şəkər xəstəsi ola bilər
Son 30 ildə dünyada şəkər xəstəliyi halları ikiqat artıb. Dünya Səhiyyə Təşkilatı və NCD-RisC tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, hazırda dünyada 828 milyondan artıq insan şəkərli diabetdən əziyyət çəkir. Bəs Azərbaycanda şəkər xəstələrinin sayında artım müşahidə olunurmu? Ümumiyyətlə, xəstəliyin artmasını
17 noyabrSəhər yeməyindən imtina etdikdə orqanizmdə nə baş verə bilər?
Klassik dietologiya, o cümlədən Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının və Rusiya məktəbinin tövsiyələrinə əsasən, gün ərzində üç dəfə qidalanma (səhər yeməyi, nahar, şam yeməyi) məsləhət görülür. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi, dietoloq Oksana Mixaylova xəbərdarlı
10 noyabrUşaqlar niyə dırnaqlarını yeyir? - Alimlərin rəyi
Dırnaq yemək vərdişinin öz adı var: onikofaqiya. Bu fenomen insanların 20-30% -ni əhatə edir. -ın -a istinadən məlumatına görə, bu "adət" 3-4 yaşında yaranır və uşağı yetkinlik yaşına qədər, bəzi hallarda isə daha uzun müddət müşayiət edir. Bəs bu vərdiş niyə yaranır?. Təəssüf ki, elm adamlar
7 noyabrYarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq
Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. -a istinadla xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallara diqqət yetirmək lazımdır:. Laktoza İntoleransı. Qatıqdakı laktoza bəz
20 noyabr