Lazer epilyasiyası xərçəng yaradır?
Lazer epilyasiyası ilə bağlı araşdırmalar göstərir ki, düzgün şəkildə və sertifikatlı mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirildikdə, lazer epilyasiyasının xərçəngə səbəb olması barədə heç bir sübut yoxdur.
Milli.Az xəbər verir ki, lazer epilyasiyası dərinin səthində yerləşən tükləri yox etmək üçün işıq enerjisindən istifadə edir və bu enerji dəri səthinin altındakı melanin tərəfindən udulur. Proses dərinin daha dərin qatlarına və ya daxili orqanlara təsir etmir.
Lakin nəzərə alınmalı məqamlar:
UV radiasiyası ilə əlaqəsi yoxdur: Lazer epilyasiyasında istifadə olunan lazerlər ultrabənövşəyi şüalar kimi ionlaşdırıcı radiasiya yaratmır və bu səbəbdən xərçəng riskini artırmır.
Dərinin həssas reaksiyaları: Lazer müalicəsi düzgün edilmədikdə və ya dəriyə uyğun olmayan avadanlıqla tətbiq edildikdə dəri qıcıqlanması, yanıqlar və ya piqmentasiya problemləri yarana bilər.
Tibbi yoxlamanın əhəmiyyəti: Lazer epilyasiyası öncəsi dəridəki şübhəli ləkələr və ya xallar mütləq dermatoloq tərəfindən yoxlanılmalıdır. Əgər dəriyə xas xüsusi xəstəliklər varsa, prosesdən əvvəl həkimlə məsləhətləşmək vacibdir.
Lazer epilyasiyası düzgün şəkildə yerinə yetirildikdə təhlükəsizdir və xərçəng riski yaratdığına dair elmi sübutlar yoxdur. Lakin proseduru etibarlı klinikada və təcrübəli mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirmək vacibdir. Əgər hər hansı narahatlığınız və ya xüsusi dəri problemi varsa, prosedura başlamazdan əvvəl həkim məsləhəti almağınız tövsiyə olunur.
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandı
Mütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər. -ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir. Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:. Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömə
2 aprelSaçı tökülən qadınlar mütləq OXUSUN
Balıqdan imtina qadınlarda saç tökülməsinə səbəb ola bilər. Bəzi qadınlar saçlarının qalınlığını və həcmini bərpa etmək üçün kosmetik prosedurlara çox pul xərcləməyə məcbur olurlar: maskalar, mezo, plazma və s. Dermatoveneroloq, trixoloq və tibb elmləri doktoru İrina Kondraxinanın saç tökülməsinə səbə
19 aprelSaqqızla bağlı bilmədiyimiz şok həqiqət
Siz heç vaxt düşünməzdiniz, amma gündəlik vərdişə çevrilmiş saqqız çeynəməl orqanizmə təhlükəli mikroplastik hissəciklərinin mənbəyi ola bilər. Alimlərin yeni araşdırması buna aydınlıq gətirib. Saqqız haqqında nə məlum olub?. Yaxınlarda dərc olunan tədqiqat elm dünyasında əsl rezonans doğurub və bi
19 aprelGündüz yuxulu olmağın səbəbi nədir?
"Revmatoloji xəstəliklər gündüz yuxululuğuna səbəb ola bilər". Ölkə.az "İzvestiya"ya istinadla xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Maksim Alekseyev deyib:. "Hər nə qədər bu fikir çox təkrarlansa da, bizə müəyyən bir rejim lazımdır. Bədənimiz nizamlı həyat tərzini sevir. Məsələn
7 aprelDiyetoloqdan arıqlamaq istəyən şirniyyat həvəskarlarına TƏSƏLLİ
Arıqlama zaman az miqdarda keyfiyyətli şirniyyatlara icazə verilir. -ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı diyetoloq Yekaterina Strelnikova " "ya müsahibəsində danışıb. O, arıqlamaq istəyən şokolad və konfet həvəskarlarını sakitləşdirib. Belə ki, mütəxəssis arıqlamaq istəyənlərə, əks göstərişlə
10 aprelDuz depressiya yaradırmış
Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. -a istinadla xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, yeməklərinə normadan artıq duz əlav
17 aprelKofe və süd məhsullarının qadın xəstəliyinə təsiri üzə çıxarılıb
Qidalanma rasionunda dəyişiklik pis xəstəliklərdən əziyyət çəkən qadınlara fayda verə bilər. "The Observer" qəzetinə istinadla xəbər verir ki, aparılmış beynəlxalq araşdırma zamanı belə bir nəticəyə gəlinib. Endometrioza həsr olunmuş böyük araşdırma qlüten, kofe, süd məhsulları və spirtli içkiləri
7 aprelBu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durun
Gənclər arasında kolon xərçəngi hallarında ciddi artım olsa da, mütəxəssislər işlənmiş ət istehlakının əsas risk faktoru olduğunu vurğulayırlar. xəbər verir ki, sağlamlıq mütəxəssisləri emal edilmiş ətin kolon xərçənginə səbəb ola biləcəyini göstərən araşdırmadan sonra həkimlərə mühüm çağırış edib. Mütəxəssislə
17 aprel