Xeyirli bildiyimiz meyvənin ziyanı: Sən demə naringi...
Naringilər yüksək miqdarda C vitamini olan aşağı kalorili məhsuldur, buna görə də balanslaşdırılmış pəhrizə yaxşı uyğun gəlir, lakin miqdarında olmalıdır.
Bunu diyetoloq Alexandra Poroşina deyib. O, gündəlik istehlak üçün optimal olan meyvə miqdarınsan danışıb.
Mütəxəssis xəbərdarlıq edib ki, naringiləri həddindən artıq yemək arzuolunmazdır, çünki onların tərkibində mədə selikli qişasını qıcıqlandıra bilən turşular var. Xüsusən də qastrit, reflü və ya yüksək turşuluğu olan insanlara məsləhət deyil. O əlavə edib ki, sitrus meyvələri potensial allergendir və böyük miqdarda naringi, hətta bir insanın açıq bir allergiyası olmasa belə, arzuolunmaz reaksiyaya səbəb ola bilər.
Diyetoloqun sözlərinə görə, uşaqlar gündə 1-2 ədəd, böyüklər 2-3 ədəd (250 qrama qədər) yeyə bilərlər.
"Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) gündə təxminən 400-500 qram meyvə və tərəvəz tövsiyə edir. Naringilər vitaminlərin bir mənbəyidir, lakin bir meyvədən çox yeyirsinizsə, pəhrizinizdə tarazlığı pozmuş olursunuz. 2-3 naringi yemək və meyvə pəhrizinin qalan hissəsini alma, giləmeyvə və ya digər mövcud meyvələrlə tamamlamaq daha yaxşıdır", - deyə Poroşina yekunlaşdırıb. (Publika.az)
Sonxeber.az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 4982 Tarix: 31 dekabr 2024
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Həkim qəbizliyə səbəb olan gündəlik vərdişləri açıqlayıb
Rusiyalı qastroenteroloq Anna Menşikova qəbizliyə səbəb olan gündəlik vərdişlərdən danışıb. -ya istinadən xəbər verir ki, həkim qəbizliyin əsas səbəblərindən biri kimi balanssız qidalanmanğı göstərib. O bildirib: "Normal bağırsaq funksiyası üçün əsas komponent olan lif çatışmazlığı bağırsaq problemlər
30 noyabrGündə 15 ədəd püstə yeyin!
Püstə yüksək kalorili və yağlı məhsuldur, lakin ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmaq, metobolizmi və maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, püstənin tərkibindəki əsas elementlərdən biri B7 və ya biotindir ki, bu da zülallar
19 noyabrİnfarkt olmazdan bir ay əvvəl bədən bu siqnalları verir
İnfarkt ürəyi qidalandıran koronar damarların qəfil tıxanması nəticəsində baş verir. Bu vəziyyət ürək əzələsinin bir hissəsinə kifayət qədər qan və oksigen çatmamasına səbəb olur və bu bölgədəki hüceyrələr zədələnməyə başlayır. İnfarkt bəzən qəfil baş versə də, bir ay və ya bir neçə həftə əvvəl bəz
25 noyabrHəyatınızı məhv edən az bilinən dəri xəstəliyi
Bu az tanınan dəri xəstəliyi qəfil şəkildə ortaya çıxaraq insanların həyatını alt-üst edə bilər. Bir çoxları onu sızanaq və ya rozasea ilə səhv salır, amma perioral dermatit əslində üç fərqli xəstəliyin "uyğunsuz qarışığı" kimi təsvir olunur. xarici mediaya istinadla bildirir ki, perioral dermati
23 noyabrBu 8 qida ilə bağlı ŞOK XƏBƏRDARLIQ - ÖLDÜRÜR!
Soyuducunun aşağı temperaturda saxlanması hər ərzağa uyğun deyil. Soyuq mühit bəzi qidaların təbii quruluşunu pozur, dadını dəyişir və hətta zərərli təsirlərə yol aça bilər. Mütəxəssislər müəyyən ərzaqların soyuducuda saxlanmasının doğru olmadığını bildirir. soyuducuda saxlanmamalı qidaları təqdim edir:
23 noyabrBeynin qocalmasını ləngidən qeyri-adi üç məhsul
Alimlər müəyyən ediblər ki, yaşıl çay, qoz və mankay adlı su bitkisindən ibarət gözlənilməz bir trionun qəbulu beynin gəncliyini qorumağa kömək edə bilər. xəbət verir ki, mankay dünyanın ən kiçik yarpaqlı tərəvəzidir (təxminən 0,5 mm ölçüdə), kök və gövdəsi yoxdur və su hövzələrinin səthində inkişa
17 noyabrHər kəsin faydalı bildiyi banan bu şəxslər üçün təhlükəlidir
Banan dünyada ən çox istehlak edilən meyvələrdən biridir. Ucuzdur, dadlıdır, qabığı ilə birlikdə rahat daşınır, tez enerji verir və kalium, B6 vitamini, lif, C vitamini kimi faydalı maddələrlə zəngindir. xəbər verir ki, bir çox idmançı, uşaqlar və sağlam qidalanan insanlar gündəlik rationuna bananı mütlə
3 dekabrAllergiyanın yaranma səbəbi nədir? Mütəxəssislər əsas amilləri açıqlayır
Hər il milyonlarla insan allergiya simptomları ilə üzləşir və həkimlər bu vəziyyətin getdikcə daha geniş yayılmasını bir neçə əsas faktorla izah edir. xəbər verir ki, allergiya, əslində, orqanizmin zərərsiz maddələri təhlükə kimi qəbul edərək həddindən artıq reaksiya verməsi nəticəsində yaranır. Allergoloqla
24 noyabrKüçədə satılan nar şirəsi zəhərlənməyə səbəb ola bilər
Paytaxtda hər addımbaşı nar şirəsinin sıxılaraq satılmasına rast gəlirik. xəbər verir ki, bu şirələri alanlarla yanaşı, anti-sanitar vəziyyətə görə almayanlar da var. Həmin nar şirələri satılan köşkdə isə əlcəksiz, yuyulmamış qablar insanlarda sual yaradır. Qida məsələləri üzrə ekspert Seymur Qafaro
23 noyabr